اتحادیه اروپا هم تایید کرد: از سال 2027 تمامی گوشیهای هوشمند باید به باتری قابل تعویض مجهز شوند
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ ماه گذشته بود که پارلمان اروپا با تصویب قانونی جنجالی اعلام کرد تا سال 2027 باید تمامی گوشیهای هوشمند به باتری قابل تعویض و قابل جدا شدن مجهز شوند. در خبری جدید در مورد این قانون، اتحادیه اروپا نیز امروز اعلام کرد که این قانون را تایید کرده تا اجرای آن الزامی باشد. این قانون موجب میشود تغییرات گستردهای در طراحی گوشیهای هوشمند صورت بگیرد.
پس از اینکه اتحادیه اروپا در سال گذشته شرکتهای تولید کننده گوشی هوشمند را به استفاده از یک پورت شارژ واحد و از نوع USB-C در محصولات خود وادار کرد اکنون قصد دارد در زمینه باتریها و نحوه اتصال آنها به گوشیهای هوشمند نیز تغییراتی گسترده صورت دهد. به موجب قانون جدیدی که امروز توسط اتحادیه اروپا تایید شد شرکتهایی نظیر سامسونگ، اپل، شیائومی و... باید در طراحی گوشیهای هوشمند خود تغییرات گستردهای صورت دهند تا باتری قابل تعویض و جداشدنی را به آنها اضافه کنند.
بنا به گزارش Wccftech، این قانون که اکنون به صورت همزمان توسط پارلمان اروپا و اتحادیه اروپا پشتیبانی میشود تبصرههای محکم و مشخصی دارد و تولید کنندگان باتریها را ملزم میکند که منبع مواد خام استفاده شده در محصولات خود را گزارش کنند. در این قانون همچنین اعلام شده است که از سال 2027 باید تمامی گوشیهای هوشمند به باتریهایی مجهز شوند که به راحتی توسط کاربران قابل تعویض هستند. این باتریها باید به گونهای باشند که کاربران بتوانند بدون نیاز به هیچگونه ابزار و دانشی، آنها را از دستگاه خود خارج کرده و با یک باتری جدید جایگزین کنند.
قرار است این قانون تا 20 روز آینده امضا و در روزنامه رسمی اتحادیه اروپا چاپ و منتشر شود. مطمئناً اپل، سامسونگ و دیگر شرکتهای تولید کننده گوشی به موجب این قانون تصمیم به تغییر در طراحی تمامی محصولات خود خواهند گرفت؛ چرا که عرضه محصولات مختلف با دو طراحی جداگانه برای عرضه در کشورهای عضو اتحادیه اروپا و غیر از آن، چالش برانگیز و هزینهبر خواهد بود.
این قانون اتحادیه اروپا ممکن است چرخه اقتصادی جدیدی به منظور بازیافت و استفاده مجدد از باتریها نیز ایجاد کند. انتظار میرود این چرخه دیگر انواع باتریها که به تازگی استفاده از آنها در خودروهای برقی مرسوم شده است را هم شامل شود. اگرچه ایجاد این تغییر در طراحی گوشیهای هوشمند برای شرکتهای مختلف هزینهبر خواهد بود اما انتظار میرود آنها از عرضه باتریهای جدید برای محصولات خود نیز سود قابل توجهی بدست بیاورند.
به موجب این قانون جدید اتحادیه اروپا، تولید کنندگان باتریها نیز باید در سال 2027 بتوانند بخش قابل توجهی از محصولات خود را بازیافت و برای عرضه مجدد به بازار آماده کنند. اتحادیه اروپا از این شرکتها خواسته است در سال 2027 حداقل چیزی در حدود 63 درصد از باتریهای تولید شده را بازیافت نمایند. این میزان باید در سال 2030 به 73 درصد برسد. بازیافت لیتیوم موجود در این باتریها نیز اکنون به یک قانون تبدیل شده است و باید تا سال 2027 به 50 درصد برسد. همچنین تا سال 2031 دست یابی به بازیافت 80 درصدی این فلز گران بها هدف گذاری شده است.
اپل چند سالی است که ایده تولید گوشیهای آیفون بدون پورت را در سر دارد. ممکن است این قانون جدید اتحادیه اروپا به بلوغ این ایده سرعت ببخشد و در آینده نزدیک شاهد عرضه این گوشیهای هوشمند باشیم. در این طراحی کاربران به جای شارژ باتری دستگاه خود، یک باتری دیگر که کامل شارژ شده است را جایگزین آن میکنند. این باتریها میتوانند توسط شارژرهای اختصاصی که قدرت بالایی در انتقال انرژی دارند شارژ شوند.