ابزارهای پوشیدنی در خدمت کارگران
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ سازمان ناسا از مدتها قبل در حال تحقیق برای تولید رباتهایی است که بتواند از آنها در مأموریتهای فضایی و ایستگاه بینالمللی فضایی1 (ISS) استفاده کند. از طرفی این شرکت به تازگی دستکش هوشمندی به نام روبوگِلُو (Robogloves) را برای کمک به مراکز صنعتی و درمانی معرفی کرد.
تولید و توسعهی روبوگلو به مدت 9 سال، با همکاری شرکت جنرال موتورز و سازمان ناسا به طول انجامید. این دستکش در ابتدا برای استفاده توسط روبونات 2 (Robonaut 2)، به کار گرفته شد، رباتی که در سال 2011 به فضا پرتاب شد. در حال حاضر ناسا این دستکش را به ابزاری پوشیدنی تبدیل کرده است.
روبوگلو به کمک شبکهای از حسگرها، عملگرهای مکانیکی و تاندونها که قدرت انسان را افزایش میدهد، عمل میکند. با وجود این برخلاف نمونههای مشابه میتوان به انعطافپذیر، نرم و سبک بودن آن اشاره کرد که باعث میشود تا برای کاربر محدودیت ایجاد نشود.
ناسا در سال 2012، زمانی که دستکش مذکور هنوز در توسعه بود، اعلام کرد: «در حالت عادی برای انجام یک عملیات ساده، کاربر ممکن است به نیروی 6 تا 9 کیلوگرمی نیاز داشته باشد؛ اما با استفاده از روبوگلو این فشار تا 2 کیلوگرم نیز کاهش مییابد.»
جنرال موتورز نیز در بیانهای مشابه اعلام کرد دستکش مذکور به کارگران کمک خواهد کرد تا بتوانند اجسام با وزن بیشتری را با نیروی کمتری جابهجا کنند و این کار را برای مدتزمان بیشتری انجام دهند. از طرفی این شرکت اقدام به امضای قراردادی با یک شرکت فناوریهای پزشکی سوئدی با نام بیوسرو تکنولوجیژ ای. بی (Bioservo Technologies AB)، سعی دارد این فناوری را به صنایع پزشکی نیز وارد کند؛ اگرچه هنوز زمینهی تحقیقات زیست پزشکی توافق شده مشخص نیست.
________________________________
1- International Space Station