ائتلاف جدانشدنی سایبری ایران و روسیه
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ اخیرا بیانیهای مشترک از سوی ستاد ارتباطات فدرال انگلیس (GCHQ) و سازمان امنیت ملی (NSA) ایالات متحده منتشر شد که در آن این دو سازمان اطلاعاتی-امنیتی غربی مدعی هستند هکرهای وابسته دولتی روسیه با سوء استفاده از ابزارهای سایبری ایرانی درصدد بودند ایران را مهاجم علیه زیرساختهای صنعتی چندین کشور در سطح جهان وانمود سازند.
آنچه به نظر میرسد این است که تحلیلگران امنیت سایبری غربی نهتنها در محقق شدن اهداف خود در فضای سایبری شکست خوردهاند بلکه این احتمال میرود که در تحلیلهای خود نیز از اهداف دیگر کشورها دچار سردرگمی شده باشند. با یک نگاه اجمالی بر پیشینه همکاریهای ایران و روسیه طی سالهای اخیر بهراحتی میتوان دریافت که این دو همسایه دریایی، اهداف مشترکی نهتنها در حوزه سایبری بلکه در زمینههای سیاسی نیز دنبال کردهاند. درنتیجه برآورد این امر -که روسیه نیتی برای سوء استفاده از ابزارهای سایبری ایرانی داشته، یا درصدد بوده تا چهره ایران را در عرصه سایبری و بینالمللی مخدوش کند- بسیار بعید و دور از ذهن به نظر میرسد.
پس از آن که کشورهای غربی و خصوصا امریکا و انگلیس دریافتند که شیوههای دروغپراکنی و ایران هراسی و روسیه هراسی سایبری در عرصه بینالمللی با شکست مواجه شده، اکنون به این نتیجه رسیدهاند که با ایجاد جنگ روانی، ایران و روسیه را مقابل یکدیگر قرار دهند که این موضوع به نوبه خود حاکی از آن است که دیپلماسی مستقل و مشترک ایران و روسیه بهخوبی عمل کرده و دولتهای غربی را آزار داده است.
تحلیلگران مؤسسه اطلاعرسانی سایبربان بر این باورند که اقدام اخیر روسیه و ایران نشاندهنده ائتلاف جدانشدنی این دو کشور در عرصه سایبری بوده و مقامات آمریکایی و انگلیسی را به اشتباه انداخته است. اشتباه سازمانهای شاخص امنیتی–اطلاعاتی غربی، تا جایی پیش رفته است که برای بهرهبرداری از آن، بیانیه مشترک صادر کرده و از رسانههای اصلی و جریان ساز خود خواسته اند تا با توجه ویژهای به این موضوع بپردازند.
شایان توجه است که جمهوری اسلامی ایران با تدبیر چهره متخصصی همچون سرلشگر باقری، دیپلماسی نظامی پرقدرتی را ساخته و نهتنها باعث دور شدن تهدیدات از کشور، بلکه باعث شده است تهدیدات آمریکایی-اسرائیلی از منطقه دور شوند.
نکته حائز اهمیت این سؤال است که چه زمانی جعبه سیاه همکاریهای ایران، روسیه و چین برای آمریکاییها و متحدان آنها، باز خواهد شد. قطعا این اتفاق، زمانی رخ خواهد داد که اراده جمهوری اسلامی ایران بر آن باشد. این موضوع، قطعیت دارد که چند کشور دارنده اهداف مشترک، بتوانند با یکدیگر همکاری داشته، اهداف خود را با موفقیت به سرانجام مقصود برسانند.
بدیهی است ائتلاف سهجانبه ایران، چین و روسیه، به جایگاه مناسبی در مقابل ائتلاف چند ده کشور غربی رسیده و همه پروژههای اتاق فکر دولتهای اروپایی-آمریکایی را به خود سرگرم کرده است.