آیا با برخورد یک ماهواره به یک سیارک، مسیر سیارک تغییر می کند؟
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ ناسا از سال ۲۰۱۷ در حال انجام آزمایش هایی بود تا بررسی کنند که آیا برخورد یک ماهواره به یک سیارک میتواند مسیر آن را تغییر دهد یا خیر و در سال ۲۰۱۹ از شرکت اسپیس ایکس برای امتحان کردن آن کمک گرفت. امروز این شرکت موشکی اعلام کرد که آزمایش آتش ثابت را تکمیل کرده است و ۲۳ نوامبر را به عنوان تاریخ انجام آزمایش تغییر جهت سیارک دوتایی (DART) هدف قرار داده است.
شرکت اسپیس ایکس در یک توئیت اعلام کرد:
ناسا در ساعت ۱۰:۲۱ بعد از ظهر آن روز به صورت عمدی فضاپیمای DART را به یک سیارک برخورد می دهد تا بررسی کند که آیا این کار روشی موثر برای تغییر مسیر آن هست یا نه؛ تا در صورتی که در آینده سیارکی تهدیدکننده برای زمین کشف شد ، بتوان با آن مقابله کرد.
یک آزمایش آتش ثابت یکی از چندین قدمی است که باید برای آماده کردن وسیله نقلیه پرتابی برای استقرار انجام داد؛ این کار، عملکرد راه اندازی موتور را بررسی میکند و مواردی مانند دما و فشار را اندازه گیری می کند. به نظر میرسد هنگامی که این مرحله تکمیل شود اسپیس ایکس و ناسا از هفته بعد آن کار خود را ادامه دهند.
فضاپیمای DART میخواهد یک سیارک دوتایی با دو جسم که Didymos (کلمه یونانی دوقلو) نام دارد را مورد هدف قرار دهد. دیدیموس B که ۱۶۰ متر پهنا دارد به دور دیدیموس بزرگتر یعنی A با ۷۸۰ متر پهنا می چرخد. این سیارک دوتایی در سال ۲۰۲۲ و بار دیگر در سال ۲۰۲۴ به سلامت از زمین عبور می کند؛ این سیارک با سیاره ما برخورد نخواهد کرد.
اما ناسا تاکنون حداقل ۲۳ جرم را شناسایی کرده است که به صورت بالقوه می توانند در صد سال آینده به ما برخورد کنند.