آموزش پهپادها با الگوبرداری از مرغ مگس خوار
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ عده بسیاری از پژوهشگران معتقدند، ایجاد روبات پرندهای با الگوبرداری از طبیعت، یکی از قابلتوجهترین پیشرفتهای صورت گرفته در این حوزه به حساب میآید.
پژوهشگران دانشگاه پردو آمریکا، به تازگی اعلام کردند، روبات پرندهای ساختهاند که میتواند در هر ثانیه 80 دفعه بال بزند و در هر جهتی حرکت کند. این افراد بهمنظور مطالعه روی نحوهی پرواز مرغ مگسخوار و توانمندسازی پهپادهای خود از الگوریتمهای یادگیری ماشینی استفاده میکنند.
روبات یاد شده از هوش مصنوعی بهره برده و به واسطه شبیهسازیهای صورت گرفته از حرکات پرندگان و به کارگیری آنها، بالهای انعطافپذیر خود را تکان میدهد.
فناوری یاد شده میتواند در رفع موانع تولید پهپادهای کوچک مفید واقع شود؛ زیرا زمانی که این روباتها در ابعاد کوچک ایجاد میگردند، توانایی تولید انرژی کافی برای حرکت دادن بدنهی خود را ندارند. در مقابل روباتهای الگوبرداری شده از مرغ مگسخوار به راحتی میتوانند در هوا حرکت کرده، ارتفاع خود را تغییر دهند، یا بدون حرکت در جای خود باقی بمانند. این کار بهواسطه استفاده از یک حالت ناپایدار آیرودینامیکی انجام میشود.
پژوهشگران از چندین سال قبل در تلاش هستند از قابلیتهای مرغ مگسخوار الگوبرداری کنند؛ به همین دلیل مدتزمان بسیاری را روی شیوهی پرواز مرغ مگسخوار و تبدیل آنها به الگوریتمهای رایانهای تحقیق کردند.
روبات یاد شده از فیبر کردن و نوعی غشا ساخته شده که توسط لیزر برش داده شده است. همچنین بدن آن با بهرهگیری از چاپگرهای 3 بعدی به وجود آید. این خصیصه باعث شد تا وزن مرغ مگسخوار روباتیک به 12 گرم برسد. پژوهشگران همچنین نمونهای از دستاورد خود را در ابعاد یک مگس تولید کردند که تنها یک گرم وزن دارد.
ابعاد کوچک دستاوردهای یاد شده، آنها را به ابزاری مناسب برای عملیات نظارت، شناسایی و جستجو و نجات تبدیل میکند.
محققان ذکر کردند، علاوه بر اینکه روبات مذکور یاد میگیرد چگونه به صورت مؤثری حرکت کند، امکان حس کردن محیط اطراف از طریق لمس آن را نیز به دست میآورد. این دستاوردها حسگرهای بصری ندارند؛ اما میتوانند با استفاده از تغییرات جریان الکتریسیته، تحرکات پیرامون اشیا را شناسایی کنند. از طرفی این محصول میتواند بدون نگاه کردن به اطراف خود، نقشهای کامل از محیط را ایجاد کند. این خصیصه در زمانهایی که هدفی را در محیطهای کاملاً تاریک جستجو میکند، بسیار کاربردی خواهد بود.