آموزش و نوآوری، ارکان اصلی آینده سایبری در آمریکا
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ دنیس ویزا (Dennis Via)، فرمانده واحد تجهیزات ارتش آمریکا در صحبتهایی در این رابطه گفت: «ما نیاز به تجهیزات شبکهای جدید داریم که در آن هشدارهای امنیت سایبری، در زمان واقعی داده شوند و تجهیزات ما قابلیت پاسخ خودکار داشته باشند. در حقیقت ما به تجهیزاتی احتیاج داریم که قابلیت تشخیص و درمان را به صورت خودکار داشته باشند و در سریعترین زمان ممکن، بهترین و دقیقترین پاسخ را به تهاجمات سایبری بدهند.»
مقامات فرماندهی تجهیزات ارتش آمریکا، از آغاز مذاکرات با فرماندهی سایبری ارتش، برای حضور بیشتر و مؤثرتر در فضای سایبری خبر داده و معتقدند که این فرماندهی باید حضور فعالتری در این عرصه داشته باشد. این موضوع، سبب پیدایش فرصتها در آینده میشود و به حل بحرانها، در فضای پر چالش جنگهای نسل جدید، کمک خواهد کرد.
فرماندهی تجهیزات ارتش آمریکا در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: «ما در حال حاضر 12 هزار متخصص و کارشناس حرفهای را به خدمت گرفتهایم که این افراد با ارتباطی که با بخشهای صنعتی و دانشگاهی دارند، از نیروهای ما محافظت میکنند.»
به اعتقاد برخی کارشناسان آمریکایی، فرماندهی تجهیزات آمریکا، در تلاش است تا بین بدنه ارتش، فرماندهی سایبری ارتش و جامعه سایبری آمریکا، یک فرایند تعاملی ایجاد کند و از این طریق اقدام به ایجاد راهکارهای فناورانه برای مدرن سازی شبکه ارتش و بهرهبرداری از شبکه ابری نماید. همچنین به اعتقاد این کارشناسان، فرماندهی تجهیزات ارتش، تلاش میکند تا پای بخش صنعتی را نیز به این میان باز کند. هدف وی از این کار، توسعه و ارتقاء نسل بعدی راهکارها برای مقابله با تهدیدات رو به رشد است. به عبارت دیگر، نوآوریهای سایبری و استفاده از راهحلهای خلاقانه در فضای جنگهای نوین، یکی از مواردی است که فرماندهان آمریکایی، همگی بر آن تأکید دارند.
ویزا در بخش دیگری از صحبتهای خود، به این موضوع نیز اشاره کرد که امن سازی شبکهها و رایانههای داخلی فرماندهی تحت امر وی، از اولویتهایش محسوب میشود؛ چرا که اهداف مورد نظر، در صورت نبود ارتباطات لازم و سامانههای تبادل اطلاعاتی امن، آسیب بسیاری خواهند دید. این فرمانده عالیرتبه آمریکایی، همچنین در بخشهایی از صحبتهای خود به این موضوع نیز اشاره کرد که ارتش، یکی از مهمترین سازمانهایی است که به تجهیزات سایبری امن، بیشتر از هر ارگان دیگری وابسته است، به این دلیل که ما نیاز داریم تا از وضعیت سربازانمان، چه در داخل و چه در خارج، به صورت مؤثر، سریع و امن با خبر شویم. ویزا در این رابطه گفت: «به همین دلیل است که ما بر آمادگی سامانههای هشدار و اطلاعرسانی خود در عصر امروز و همچنین آینده تأکید داریم.»
موضوع آموزشهای صحیح و به روز و بهرهبرداری از محیطهای شبیهسازی حملات سایبری، یکی دیگر از مواردی است که آمریکا، به آن تأکید ویژه دارد و ضرورت ایجاد چنین فضایی را همواره در بودجهریزیها و تدوین اسناد راهبردی، مد نظر داشته است. چند وقت پیش بود که فرماندهی سایبری آمریکا، از کمبود محیط شبیهسازی عملیات سایبری، انتقاد کرد و خواستار توجه بیشتر دولت به این عرصه شد.