آموزش نبرد واقعی به نظامیان با استفاده از هوش مصنوعی در بازیهای رایانهای
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ مرکز اصلی فرکانس رادیویی (GRFC) وابسته به روسکام نادزور در نظر دارد در راستای نیازمندیهای نیروهای مسلح خصوصا ایجاد استراتژیهای جنگی واقعی و ساخت شبیهساز، از تجربه کشورهای خارجی در استفاده از هوش مصنوعی در بازیهای رایانهای استفاده کند.
این مرکز با ارسال نامهای به روسکام نادزور پیشنهاد کرده از هوش مصنوعی در ارتش استفاده شود. کارشناسان مرکز اعلام کردهاند ارتش ایالاتمتحده و بریتانیا تمرینات منظمی به کمک هوش مصنوعی برگزار میکنند. هوش مصنوعی بیشترین کاربرد را در هوانوردی داشته و خلبانان با استفاده از شبیهسازهای ویژه وضعیتهای مختلفی را که ممکن است در آسمان رخ دهد شبیهسازی میکنند.
در گزارش مرکز موردنظر آمده است:
مطالعات نشان میدهد که به کمک سیستمهای بازیهای جنگی ادغامشده با هوش مصنوعی، برنامههای جنگی را میتوان بهطور موثرتری آزمایش و بهینه کرد. سیستم یکپارچه بازیهای جنگی و هوش مصنوعی میتواند رویارویی انسان و ماشین را به تصویر بکشد که به شناسایی مشکلات و ضعفهای احتمالی کمک میکند.
محققان شرکت دولتی روستک روسیه در این خصوص میگویند از فناوریهای واقعیت هیبریدی هنگام ساخت ابزارهای آموزشی و تمرینی برای ایجاد مسائل آموزشی موقعیتی استفاده میکنند. این فناوریها امکان میدهند به کمک تجهیزات و نرمافزارهای توسعهیافته موقعیتی را برای آمادگی نظامیان شبیهسازی کرده و بهکارگیری تجهیزات نظامی را در فضای مجازی تمرین کرد.
آندرِی پرالِتارسکی، رئیس دانشکده انفورماتیک، هوش مصنوعی و سیستمهای کنترل دانشگاه فنی دولتی باومان مسکو دراینباره میگوید:
هوش مصنوعی هم بهعنوان یک رقیب بالقوه و هم بهعنوان مشاور قابلاستفاده است، اما اثربخشی آن به این بستگی دارد که چگونه و چه کسی شبکه عصبی را آموزش خواهد داد. ازنقطهنظر آموزش بر پایه سناریوهای بازیهای رایانهای بهتر این بود که به الگوریتمها رفتارهای بازیکنان واقعی و نه برنامه دیگر را نشان داد. اما برای اجرای این پروژه لازم است ویدئوی بازی را به فرمتی قابلفهم برای شبکه عصبی مثلا متنی برگرداند. آموزش برنامه بر طبق اقدامات برنامه دیگری که تصمیم میگیرد، بیفایده است.
ماکسیم فومیچِف، تهیهکننده استودیوی اولکت گیمز (Owlcat Games) میگوید:
امکان استفاده فناورانه از هوش مصنوعی برای شبیهسازی یک نبرد واقعی وجود دارد: شبکه عصبی دادههای بیشتری نسبت به فرمانده در میدان جنگ دارد، سرعت تصمیمگیری بالاتری دارد، امکان محاسبه میلیونها ترکیب را چندین قدم جلوتر دارد، اما، آموزش شبکه عصبی در بازیهای ویدئویی بهترین راهحل نیست، حتی اگر سناریوهای جنگی واقعی را مبنای کار قرار دهیم. بهعنوانمثال، چنانچه توسعهدهنده سناریوهایی را در مورد نبرد کورسک بنویسد، موتور استاندارد بازی روی یک رایانه معمولی میتواند رفتار تنها 50 تانک را محاسبه کند که در واقعیت چندین برابر بیشتر است. حتی اگر محوطه و نحوه استقرار نیروها را بازسازی کنید، بازی از یک نبرد واقعی دور خواهد بود، همچون خلالدندان از یک درخت بلوط صدساله.