آموزش علوم رایانه با استفاده از لگو
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ در عصر فناوری، داشتن علم رایانه و برنامهنویسی به بخشی ضروری و جداناپذیر از زندگی مردم تبدیل شده است. بر همین اساس بسیاری از کشورها و شرکتهای سراسر دنیا سعی میکنند با استفاده از روشهای مختلف، مانند ساخت بازی ویدئویی، برنامههای موبایلی یا برگزاری اردوهای آموزشی، کودکان و نوجوانها را به یادگیری علوم رایانه تشویق کنند.
مجموعه بازیهای لگو(Lego) چندین دهه است که کودکان را سرگرم کرده و سعی میکند خلاقیت کودکان را پرورش دهد. یک شرکت تازه تأسیس اسرائیلی به نام بریکسو (Brixo)، سعی دارد با بازنویسی قانون کلاسیک لگو (اتصال قطعات به یکدیگر و به شکل دلخواه) و اینترنت اشیا، مفاهیم پایهی مهندسی و برنامهنویسی را به کودکان آموزش بدهد.
بلاکهای تولید شده توسط بریکسو شامل باتریهای کوچک، حسگرهای حرکتی، نوری و چندین قطعهی معمولی میشوند که وظیفهی انتقال انرژی الکتریکی را بین اجزای مدار دارند. کاربر با استفاده از این قطعات میتواند ابزار کاربردی موردنظر را تولید کرده و آن را از طریق تلفن هوشمند خود کنترل کنند.
بهعنوان مثال کاربر میتواند یک پارکینگ که درِ آن با نزدیک شدن خودرو باز میشود یا چرخوفلکی که با دست زدن کاربر شروع به چرخیدن میکند را بسازد. از طرفی بلاکهای موجود در بریکسو، با نمونههای قدیمی و معمولی لوگو سازگاری دارد و کاربر میتواند بهراحتی از ساختههای قدیمی خود نیز استفاده کند.
شرکت بریکسو در نظر دارد تا 5 سال آینده، 4 میلیون عدد از محصول خود را به فروش رسانده و دانش آموزان را به دنیای توسعهدهندگان وارد کند. همچنین اعلام شد پیشفروش بریکسو بهزودی آغاز شده و قیمت پایهی آن 35 دلار است.