آموزش حفاظت داده به هزاران اندونزیایی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ وزارت ارتباطات و انفورماتیک اندونزی، با همکاری جنبش ملی سواد دیجیتال «Siberkreasi»، هفته سواد دیجیتالی را برای تقویت جامعهای با مهارت بیشتر در زمینه دیجیتال برگزار میکند. هزار شرکتکننده از پیشینههای مختلف در سیکا در کارگاه آموزشی یک روزه با عنوان «درک دادههای شخصی در فضای دیجیتال» که در ۲۴ می ۲۰۲۳ بهصورت آفلاین در مرکز همایش سیکا (Sikka) برگزار شد، شرکت کردند.
براساس دادههای شاخص امنیت سایبری ملی (NCSI)، امتیاز شاخص امنیت سایبری اندونزی از 38.96 در سال 2022 به 63.64 در آوریل 2023 افزایش یافت. این افزایش امتیاز همچنین رتبه اندونزی را در شاخص امنیت سایبری از 83 به 475 از بین کشورهای جهان ارتقا داده است. علیرغم این پیشرفت قابل توجه، وزارت متعهد به برنامههای جاری سوادآموزی در سراسر کشور است.
فرانسیسکوس روبرتو دیوگو (Fransiskus Roberto Diogo)، نایب رئیس سیکا اظهار داشت :
«اینترنت به بخشی جداییناپذیر از زندگی مردم در منطقه تبدیل شده است. با این حال، چندین موضوع مربوط به استفاده از اینترنت در جامعه مانند حقهها و نقض اطلاعات شخصی نیازمند توجه ویژه است. کارگاههایی اینچنینی برای افزایش آگاهی از اهمیت بالایی برخوردار هستند تا مردم بتوانند از اینترنت به طور بهینه استفاده و همچنین از فریبکاری و هک جلوگیری کنند.»
بیانیه فرانسیسکوس با نظرسنجی انجام شده از سوی انجمن ارائه دهندگان خدمات اینترنتی اندونزی (APJII) مطابقت دارد. این نظرسنجی ثبت کرد که ضریب نفوذ اینترنت در اندونزی در سال 2023 به 78.19 درصد یا 215626156 نفر رسید. ضریب نفوذ اینترنت اندونزی در سال جاری نسبت به دوره قبل 1.17 درصد افزایش یافته است.
یوهانس دی بریتو نانتو (Yohannes De Brito Nanto)، مدرس مؤسسه فلسفه و فناوری خلاق (IFTK) لدالرو (Ledalero)، توضیح داد که تحول دیجیتال دادههای کاربر را به منبع اطلاعاتی ارزشمند تبدیل کرده است. سوءاستفاده از دادههای شخصی میتواند منجر به زیانهای اقتصادی شود و تهدیدی برای ایدئولوژی کشور باشد. یوهانس افزود که با حفظ امنیت دادههای شخصی، از فعالیتهای مجرمانه نیز جلوگیری خواهد شد.
رینی کارتینی (Rini Kartini)، مدرس علوم ارتباطات در دانشگاه نوسا نیپا نیز بر نکته مشابهی تأکید کرد. به گفته رینی، مردم باید تمایز بین دادههای عمومی و شخصی را درک کنند. وی ادامه داد :
«حفاظت از دادههای شخصی از خود ما شروع میشود. بنابراین، همه باید بدانند و درک کنند که کدام دادههای مربوط به خود را میتوانند برای عموم فاش کنند یا خصوصی نگه دارند.»
خمال آندریاس (Khemal Andrias)، مدیر عامل نسل بعدی اندونزی (Next Generation Indonesia) گفت که دیجیتالی شدن، اگر به درستی استفاده شود، کلید رشد اقتصادی فراگیر و پایدار است. او همچنین اهمیت حفاظت از امنیت داده های شخصی را بیان کرد و نکاتی مانند تغییر منظم رمز عبور برای همه حسابها و خودداری از دسترسی بیدقت به پیوندهای مشترک را به اشتراک گذاشت.
سازمانهای متعددی از جوامع، دانشگاهها و مدارس منطقه با اشتیاق در این مراسم شرکت کردند. از جمله جامعه «KAHE»، انجمنهای «MSME»، انجمن کودکان سیکا، صلیب سرخ اندونزی (PMI)، «GMNI»، «ANSOR»، جوانان محمدیه (Muhammadiyah)، اعضای جوانان چندین کلیسای کاتولیک، شوراهای دانشآموزی از دبیرستانها و مدارس حرفهای مختلف، و همچنین انجمنهای دانشآموزی از مؤسسه فلسفه و فناوری خلاق لدالرو و «UNIPA» اندونزی در مراسم حضور داشتند. در پایان کارگاه، شرکت کنندگان از اجرای زنده گروههای موسیقی محلی لذت بردند.
درباره وزارت ارتباطات و انفورماتیک اندونزی
وزارت ارتباطات و انفورماتیک اندونزی، از طریق دیجن آپتیکا (Ditjen Aptika)، وظیفه اصلی گسترش و توسعه زیرساخت دیجیتال ملی برای تسریع تحول دیجیتال اندونزی را بر عهده دارد.
این وزارتخانه با جنبش ملی سواد دیجیتال Siberkreasi به عنوان شریک خود برای ارائه آموزش در مورد سواد دیجیتال به عموم مردم از طریق اشکال مختلف رسانه همکاری میکند. این جنبش بر استفاده از سواد دیجیتال برای ارتقای توانایی ملی و پیشبرد مردم اندونزی تمرکز دارد.