آمریکا گزینه های روی میز خود را علیه ایران بررسی می کند
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ مقامات نظامی آمریکایی در نشست امنیت ملی که به تازگی برگزار شده است، مجموعهای از احتمالات شیوه مقابله با ایران را به دولت ترامپ ارائه دادند. بر همین اساس طیف گستردهای از گزینههای اقدامات تلافیجویانه علیه ایران را مطرح کرده است. از جملهی این موارد میتوان به حمله سایبری یا فیزیکی به تأسیسات نفتی ایران یا داراییهای سپاه پاسداران اشاره کرد.
با وجود این دونالد ترامپ، خواهان واکنشهای کاملاً متمرکز بود که آمریکا را به سمت درگیری نظامی با ایران سوق ندهد. یک منبع آگاه به برنامهریزیهای آمریکا که نام آن ذکر نشده است، توضیح داد، جلسه مذکور ممکن است به علت حمله به تأسیسات نفتی عربستان سعودی توسط پهپادها تشکیل شده باشد. آمریکا احتمالاً بدون استفاده از هیچگونه سلاحی، با استفاده از تواناییهای اطلاعاتی، دادههای هدفگیری و نظارتی، از حمله به ایران توسط عربستان، پشتیبانی خواهد کرد.
منابع ناشناس یاد ذکر کردند، برنامه ریزان ارتش آمریکا به دنبال رویداد اخیر، فهرستی طولانی از اهداف بالقوه ایرانی را تهیهکردهاند که میتواند یک پاسخ مناسب به اقدامات ایران باشد. این اهداف شامل پالایشگاه نفت آبادان یا جزیره خارک را در بر میگیرند که به ترتیب یکی از بزرگترین پالایشگاههای جهان و تأسیسات صادرات تفت ایران به شمار میآیند. حمله به هر یک از این مناطق راهبردی توانایی ایران را در زمین فراوری و فروش نفت از بین میبرد.
یکی دیگر از احتمالات مطرح شده در جلسه مذکور حمله سایبری به سایتهای موشکی، پایگاههای یا دیگر تأسیسات متعلق به سپاه پاسداران است.
البته هیچ نشانهای از هرگونه اقدامات نظامی آمریکا در دست نیست و مقامات نیز اعلام کردهاند که هنوز هیچ تصمیمی در این رابطه گرفته نشده است. مقامات آگاه شرح دادند وزارت دفاع آمریکا همچنین در تلاش است تا با ارسال نیروها به خلیجفارس، حضور خود را در منطقه افزایش دهد.
ترامپ با توجه به این که جامعهی اطلاعاتی آمریکا ادعا میکنند ایران پشت حمله بیسابقه به تأسیسات نفتی عربستان است، خواهان گزینههای بیشتری است. تعدادی از مقامات نیز مدعی شدهاند مدارکی که این نظریه را اثبات میکند در اختیار سناتورهای آمریکایی قرار دادهاند.
با وجود این که ترامپ مدتی قبل در توییتر اعلام کرده بود که آمریکا آماده حمله نظامی به ایران است؛ به شواهد نشان میدهد که رییس جمهور و وزیر دفاع آمریکا تمایلی به درگیری فیزیکی ندارند. این مسئله باعث شده است تا دیدگاه جدید از واکنشهای غیرنظامی به ایران شکل بگیرد. برای مثال میتوان به حمله سایبری مخفیانه یا افزایش تحریمها با هماهنگی سایر کشورها اشاره کرد.
مقامات اروپایی نیز حمله به زیرساختهای عربستان را محکوم کرده؛ اما همچنان از ایران به عنوان عامل حادثه یاد نمیکنند. یکی از مقامات اروپایی دعا کرده است، اگرچه احتمال این مسئله وجود دارد؛ اما دولتها همچنان در حال مطالعه گزارشهای اطلاعاتی هستند. به علاوه واکنش ترامپ نسبت به آن یک سردرگمی را به وجود آورده است و دولتها نمیدانند آیا وی قصد مذاکره مجدد با تهران را دارد یا خیر.
بردلی بومن (Bradly Bowman)، افسر سابق نیروی زمینی و معاون امنیت ملی سنا گفت:
هدف برنامه ریزان نظامی آمریکا، زمانی که در حال مرور گزینهها هستند باید برقراری مجدد تهدیدات بازدارنده، بدون ایجاد تلفات قابلتوجه در ایران باشد. ما میخواهیم اقداماتی انجام دهیم که اعتبار نظام ایران در چشم مردمش از بین برود.
از طرفی کنگره آمریکا با هرگونه حمله نظامی به ایران در رابطه با حمله به تأسیسات عربستان، مخالفت خواهند کرد. در گذشته نیز قانونگذاران هر دو حزب آمریکا تلاش کردهاند که دولت ترامپ را از داشتن رابطه با عربستان بازدارند؛ اما این دولت روابط خود را با عربستان و ولیعهد آن محمد بن سلمان حفظ کرده است.
برایان هوک (Brian Hook)، بالاترین مقام وزارت امور خارجه آمریکا در رابطه با سیاستهای ایران گفت، مقامات عربستان از حمله به تأسیسات خود به مانند حادثه 11 سپتامبر یاد میکنند. این گفته عربستان تعجب مقامات آمریکایی را به دنبال داشته است؛ زیرا حملهی اخیر تلفات جانی نداشته و همچنین 15 نفر از 19 تروریست حادثه 11 سپتامبر، عربستانی بودند.
کریس مورفی (Chris Murphy)، یکی از مقامات آمریکایی ادعا کرد: «ما هیچگونه قرارداد دفاعی با عربستان نداریم. ما هیچ مسئولیتی برای دفاع از این کشور نداشته و علاقهای نداریم به دیگری منطقهای میان ایران و عربستان ورود کنیم.»