آمریکا نگران است لیبرا جایگزین دلار شود
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان به نقل از کوین تلگراف، دیوید ویلد چهارم که بهعنوان پدر قانون راهاندازی استارتآپها شناخته میشود، بر این باور است که دولت ایالاتمتحده مجبور بود جلوی عرضه کوین ثابت لیبرای فیسبوک را بگیرد.
ویلد طی مصاحبهای اظهار داشت که بهمحض شنیدن خبر ابتکار جدید زاکربرگ، میدانست که دولت مداخله خواهد کرد. او در این مورد گفت:
وقتی شنیدم که زاکربرگ میخواهد چه کند (و البته قبل از اینکه دولت دستبهکاری بزند این خبر را شنیدم)، گفتم دولت باید کاری کند. خیلی طول نکشید، شاید یک ماه بعد، که کمیته خدمات مالی وارد عمل شد و من هم از این اقدام شگفتزده نیستم.
ویلد بر این باور است که با توجه به پایگاه کاربری ۲.۵ میلیارد نفری فیسبوک، کوین ثابت آن مشکلی جدی برای سلطه دلار ایالاتمتحده به شمار میرود. این مسئله که ارز دیجیتال فیسبوک قرار بود از طریق نهادی خارجی عرضه شود، به این معنا است که دولت ایالاتمتحده کمترین کنترلی بر آن نخواهد داشت. ویلد در این مورد توضیح داد:
منظورم تعداد چشمگیر کاربران فیسبوک و پیامدهای احتمالی ایجاد ارزهایی است که خود بتوانند تا حدی بهعنوان یک بانک مرکزی عمل کنند. به نظرم، این کار چنان پیامدهای گستردهای داشت که مقامات دولتی مجبور بودند مانع عملی شدن آن شوند. آنها مجبور بودند زاکربرگ را به واشنگتن بیاورند و او را از این مسائل آگاه کنند.
در مورد مشکلات عرضه اولیه کوین (ICO) تلگرام، ویلد بر این باور است که انگیزه اصلی دولت نه از میدان خارج کردن رقیب بالقوه دلار، بلکه لزوم محافظت از سرمایهگذاران در برابر عرضه غیرقانونی اوراق بهادار بود. ویلد گفت:
دولت بر سر دوراهی مانده و چاره دیگری ندارد. شما تعداد بسیاری سرمایهگذار دارید و اگر واقعاً بخواهید اقدامی قاطع و تهاجمی نسبت به این شرکت انجام دهید، بیشتر از اینکه برای این سرمایهگذاران منفعت داشته باشید به آنها ضربه میزنید. به همین علت، فکر میکنم کمیسیون بورس و اوراق بهادار درمجموع توازن بسیار مناسبی برقرار کرده است. اگر به غرامتهای پرداختشده نگاه کنید، میبینید که عملکرد بدی نداشتهاند.
یکی از مسائل جالبی که در مورد وضعیت کنونی عرضه اولیه کوین تلگرام وجود دارد این است که این شرکت باید ۱.۷ میلیارد دلار به سرمایهگذاران خود بازگرداند. تلگرام برای این کار ممکن است مجبور به تأمین سرمایه از طریق روشهای سنتی مانند عرضه اولیه سهام باشد. ویلد، که خود مالک یک بنگاه سرمایهگذاری است، مایل است تا در صورت رضایت تلگرام برای انجام این کار، به این شرکت کمک کند. او در این مورد اظهار داشت:
بله، امیدوارم. ما روابط خوبی با مردم و قانونگذاران داریم و من هم احترام عمیقی برای آنها قائل هستم.
هنوز اطلاعی نداریم که آیا تلگرام عرضه اولیه سهام را مدنظر دارد یا خیر؛ بااینحال، به نظر میرسد روزهای برگزاری عرضه اولیه کوین در ایالاتمتحده به پایان رسیده است.