آمریکا درصدد تحمیل قوانین بینالمللی سایبری
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ بعد از گذشت مدت کمی از تصویب قانون امنیت سایبری آمریکا (CISA)، به نظر میرسد این بار، قانونگذاران و بهخصوص دموکراتهای آمریکا، گام مهمی جهت تصویب قوانین و هنجارهای بینالمللی سایبری برداشتهاند. قانونگذاران آمریکا، تصویب این قانون را اولین گام بهسوی تصویب «کنوانسیون ژنو سایبری» میدانند.
در این قانون آمده است: وزارت خارجهی آمریکا 90 روز فرصت دارد تا سیاست بینالمللی دربارهی فضای سایبری را تصویب کند. پیش از این دموکراتهای آمریکا، در خصوص تصویب قواعد فضای سایبری و جنگ سایبری مانند کنوانسیون ژنو، تأکید کرده بودند.
برخی از سیاستمداران آمریکا معتقدند، نبود هنجارها و قوانین، موجب شده است تا پاسخگویی به حملات سایبری، دشوار شود و اینیک وضعیت خطرناک است. جیم هیمس (Jim Himes)، از نمایندگان دموکرات مجلس نمایندگان، نیز خواست تا در این قوانین تفاوت میان جرم سایبری و جنگ سایبری، بیان شود. مایکل مکول (McCaul)، یکی از دموکراتهای مجلس نمایندگان آمریکا از ایالت تگزاس، خاطرنشان ساخت: در قوانینی که دربارهی فضای سایبر تصویب میشود باید اصطلاحات و اقسام حملات، بهوضوح، تعریف شود.
بر اساس گزارشها، آمریکا قصد دارد با تصویب قوانین بینالمللی سایبری، این قوانین را به جامعهی جهانی عرضه و آنها را ملزم به پذیرش آنها کند. برخی از دولتمردان این کشور میگویند: تصویب این قوانین مانند کنوانسیون ژنو است که بسیاری از کشورها، آن را امضا و قبول کردند. آنها استدلال میکنند که «دنیای با قانون، بهتر از دنیای بیقانون» است. هرچند این حرف منطقی و صحیح است، اما آمریکا با پیشدستی در این زمینه، اصول و قوانینی را که منطبق با سیاستها و منافع خود است، تصویب خواهد کرد. شاهد این مدعای ما این است که در گزارشهای معتبر از رسانههای غربی آمده است: هنگام تصویب قوانین سایبری توسط آمریکا، باید اقسام حملات بر اساس سوابق، مشخص شود؛ مثلاً میگویند حمله به شرکت سونی، در زمرهی «خرابکاری سایبری»(cyber vandalism)، است یا حمله به ادارهی مدیریت کارمندان، جاسوسی سایبری تلقی میشود؛ اما هیچ کجا صحبتی از حملهی استاکسنت- که محصول مشترک آمریکا و اسراییل بود- نیست و در دستهبندی حملات، هیچگاه از این حمله صحبت نمیکنند.
از سوی دیگر، برخی کشورها مانند هند، روسیه و چین موافق این اقدام آمریکا نیستند؛ بهعنوانمثال چین، از کشورهایی است که معتقد به حاکمیت سایبری است و بر این باور است که کشورها نباید سیاستهای سایبری خود را به دیگر کشورها، تحمیل کنند؛ بنابراین آمریکا برای تصویب این قوانین، با موانعی روبهرو است و به نظر میرسد اگر این موانع برطرف نشود، قوانینی که در آینده بهاحتمالزیاد تصویب میشود، موردقبول جامعهی بینالمللی، واقع نخواهد شد.