آمریکا با قدرت اندروید و iOS، جنگی را بر علیه کشورها شروع کرده است
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان ؛ «ابوالحسن فیروزآبادی» گفت که سیستمعاملهای خارجی کنترل بیش از حدی روی زندگی مردم و یک جامعه دارند و شرکتهای خارجی با استفاده از قدرت آنها، دیگر کشورها و شرکتهای بزرگ را تحت فشار قرار میدهند و جنگی سایبری را شروع کردهاند.
«ابوالحسن فیروزآبادی» در گفتگو با سایت فارسی رهبری به آدرس khamenei.ir گفت که با کمک وزارت ارتباطات میتوان یک گوشی با سیستم عامل بومی و مستقل داشت تا از گزند کنترل و قدرت خارجیها در امان بماند. او میگوید:
«آسیبپذیرترین نقطهی شبکهی ملی اطلاعات ما مدخل ورودی به شبکه است».
بر همین اساس فیروز آبادی باور دارد که مدخل ورودی به شبکه در حال حاضر دو سیستم عامل اندروید و iOS است که همه چی را تحت کنترل دارند؛ موضوعی که به زعم فیروزآبادی یک مساله خطرناک تلقی میشود:
«این سیستم عاملها خودشان را محق میدانند که اپلیکشنها و گوشیها و حتی باتری مصرفی گوشی را کنترل کنند. یعنی جریان مصرفی و موقعیت اپراتور را براساس آن خدماتی که ارائه میدهند، کنترل میکنند. اپلیکیشنها را تشخیص میدهند که امنیت دارند یا ندارند و در قوانین خودشان حذف و اضافه میکنند. این خیلی مسئلهی خطرناکی است.»
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به ماجرایی که برای هواوی پیش آمد و به این شرکت گفته شد که حق ندارد از سیستم عامل اندروید استفاده کند، آن را یک اعلام جنگ رسمی توصیف کرده است. به گفته فیروزآبادی حتی چینیها آمادگی این جنگ را ندارند و ضربهای چند میلیارد دلاری از آمریکا خوردند:
«آمریکا چند میلیارد دلار برنامههای توسعهی کشور چین را که برای سالهای آینده روی نسل پنجم، روی گوشی موبایل و سایر موارد، سرمایهگذاری کرده بود را مورد تعرض قرار دادند. البته بالاتر از صدها میلیارد دلار است. با یک اقدام صدها میلیارد دلار به چین لطمه زدند. این اعلام جنگ است یا جنگ نیست؟ اعلام جنگ است. ولی طرف مقابل چون آمادگی جنگ ندارد، میگوید بیا با هم مذاکره و آتشبس کنیم.»
فیروزآبادی با استناد به مطالب فوق میگوید که همین جنگ را آمریکا با ایران نیز در ابعاد کوچکتری شروع کرده است:
مطمئن باشید آن روزی که ما شبکهی ملی اطلاعاتمان بهطور کامل پیادهسازی شود، وارد همین نوع جنگها با ما خواهند شد.»
او با اشاره به ماجرایی که برای «تیک تاک» در آمریکا رخ داد و این کشور مانع فعالیت این اپلیکیشن محبوب چینی زبان در خاک آمریکا شد میگوید که نباید این زورگوییها ادامه داشته باشد:
«میگویند که ما میخواهیم اینترنت پاک داشته باشیم. اینترنت پاکی که آنها تعریف میکنند چیست؟ با تعریف ما متفاوت است. آنها میگویند اینترنت پاک، اینترنتی است که در آن هیچ شرکت چینی، نرمافزار چینی یا هیچ سایت چینی وجود نداشته باشد. اینها در حال پیادهسازی هستند. دارند این کار را انجام میدهند.»
او میگوید آنها در ایران این دغدغهها را دارند و برای حل شدن آن در مرکز ملی فضای مجازی با کمک وزارت ارتباطات به دنبال راه چاره هستند. به گفته فیروزآبادی کار اطلاعرسانی و کار رسانهای ایرانیان هم از مدخل آمریکاییها در فضای مجازی رد میشود و از همین رو جنگ سایبری علیه ایران به راحتی انجام شدنی است:
«الان ما از خدمات عمومی و پایه شروع کردیم و انشاءاللّه امیدوار هستیم در سایر قسمتها هم به خودکفایی در حوزههای پلتفرمهای موردی، مثل پول مجازی، بانک مجازی، بهداشت مجازی و سایر موارد برسیم.»
فیروزآبادی همچنین گفت برای توسعه این کارها باید اختلاف مبنایی و نظری که وزارت ارتباطات با مرکز ملی فضای مجازی بر سر توسعه این پلتفرمها دارد حل و فصل شود. به گفته فیروزآبادی برخی مسئولین در وزارت ارتباطات معتقدند که باید به محتوا پرداخت نه به پلتفرم در حالیکه فرمایشات رهبری در مورد فضای مجازی موضوع دیگریست. فیروزآبادی میگوید: «در حالی که رهبر انقلاب در سخنرانی اخیرشان به دولت فرمودند که فضای مجازی یک چیزی نیست که آدم بتواند مثل یک آب روانی هر جور که میخواهد از آن استفاده بکند؛ دیگران دارند این آب را به یک سمتی که خودشان میخواهند هدایت میکنند». این نشان میدهد که رهبری نظرشان این است که این پلتفرمها همان هدایتگر آب هستند که دارند به یک جای خاصی هدایت میکنند.»
فیروز آبادی با اشاره به اینکه پلتفرمهای پیامرسان خارجی ۵۰ درصد ترافیک بینالملل کشور را اشغال کردهاند گفت که این آمار را موضوعی خطرناک میداند که تنها با ایجاد ظرفیت در خدمات داخلی و پلتفرمهای داخلی کاهش پیدا میکند:
«ما باید در دیپلماسی عمومی خودمان از ظرفیت پیامرسانهای خارجی استفاده کنیم. ما مخالف آن نیستیم، ولی بحث این است که برای نظام آموزشیمان، نظام اطلاعرسانیمان، نظام رسانهایمان و... باید طبق مصوبهی شورایعالی فضای مجازی و طبق ابلاغیههای رهبر انقلاب در داخل هم فراهم کنیم.»