آمریکا افسانه جاسوسی اشلون را نمی پذیرد
آژانس امنیت ملی آمریکا موسوم به NSA هرگز پروژه اشلون (Echelon) را به رسمیت نشناخته و در روایت های رسمی هم به آن اشاره ای نکرده است. اما بسیاری از روزنامه نگاران در سرتاسر جهان به آن پرداخته اند، طوریکه باعث شد پارلمان اروپا درباره آن تحقیقات کند.
اکثر مردم جهان از اين حضور ناخوانده آمريكایی ها در حريم خصوصيشان آزرده خاطرند. در 23 فوريه سال 2000 ميلادی، پارلمان اروپا گزارش تكان دهنده ای را منتشر کرد كه جهانيان را در هاله ای از حيرت فرو برد. در اين روز، به دنبال اختلافات تجاری اتحاديه اروپا با آمريكا، پس از شصت سال، پروژه جاسوسی سری "اشلون" (ECHELON) فاش شد.
اشلون یک شبکه جهانی از رایانه ها که به طور خودکار میلیون ها پیام شنود شده را جستجو می کند تا کلید واژه های از پیش برنامه ریزی شده یا فکس یا آدرس ایمیل را بیابد. هر کلمه از هر پیام طبق فراوانی و کانال هایی که در یک ایستگاه مشخص شده به طور خودکار جستجو می شود. سیستم جاسوسی اشلون از 120 ماهواره ارتباطی، اکتشافی و نظارتی تشکیل شده که در مدارهای ثابتی در دور زمین می چرخند. علاوه بر این ماهواره ها تعداد بسیار زیادی از گیرنده های زمینی در نقاط مختلف دنیا نصب شده است تا نقاط کور ماهواره را پوشش دهند.
در همین ارتباط بسیاری از مردم آلمان، مقامات خود به خصوص آنگلا مرکل را مقصر می دانند و آنها را در این زمینه پاسخگو می دانند. تصور آنها اینست که NSA در زمینه جاسوسی بسیار افراطی عمل می کند و حق آن را ندارد که در کشورشان دست به جاسوسی از شهروندان بزند.