آمادهسازی نسل سوم موقعیتیاب جغرافیایی
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ نیروی هوایی آمریکا بهتازگی با شرکت لاکهید مارتین قراردادی 395 میلیون دلاری را امضا کرد تا بتواند تأخیر در راهاندازی نسل سامانهی موقعیتیاب جغرافیایی (GPS) را جبران و شبکهای از 32 ماهواره ایجاد کند.
نسل سوم موقعیتیاب جغرافیایی نسبت به نسل قبل، سه برابر دقیقتر، 8 برابر مقاومتتر در برابر پارازیت و 25 درصد طول عمر بیشتر دارد. توسعهی نسل سوم فناوری مذکور به علت قطع بودجه و چند مشکل فنی با تأخیر مواجه شد.
جان هایتن (John Hyten)، رییس فرماندهی فضایی نیروی هوایی آمریکا1، در دسامبر سال 2015 نسل بعدی سامانههای کنترل عملیاتی سیستم تولید شده توسط شرکت ریتیون2 (Raytheon) را فاجعه نامید و خواهان تغییر برنامه شد.
نیروی هوایی و لاکهید مارتین در اوایل سال 2015 اعلام کردند برنامهی زمانی نسل سوم موقعیت جغرافیایی دوباره راهاندازی شده و آمادهی آزمایش ماهوارههای آن هستند. به علاوه آخرین ماهوارهی ساخته شده برای نسل دوم در ماه فوریه سال 2016 به هوا پرتاب شد و نیروی هوایی آمادگی خود را برای انتقال به نسل سوم اعلام کرد.
از سال 1989 تاکنون، 62 ماهواره برای راهاندازی نسل دوم این فناوری به هوا پرتاب شد. مقامات نیروی هوایی اعلام کردند یکی از دلایلی که بودجهی توسعهی نسل سوم موقعیتیاب جغرافیایی قطع شد، دوام بیشتر از حد انتظار ماهوارههای نسل دوم بود.
نسل سوم فناوری مذکور از سیگنالهای رادیویی «L1C» نیز پشتیبانی کرده و اجازهی دسترسی و کار کردن با آن را به کاربران معمولی میدهد.
اولین ماهوارهی نسل سوم موقعیتیاب جغرافیایی در سال 2017 به فضا پرتاب خواهد شد و تا سال 2022 پایان خواهد یافت.
_____________________________
1- Air Force Space Command
2- شرکت ریتیون، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان تجهیزات نظامی آمریکا و بزرگترین تولیدکننده موشکهای هدایتشونده در دنیا است.