آفلاین بودن بیش از نیمی از مردم دنیا
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ بر اساس گزارش منتشر شده از اتحادیه بینالمللی مخابرات1، 3.8 میلیارد نفر از مردم جهان که 53 درصد از جمعیت آن را تشکیل میدهند تا پایان سال 2016 همچنان آفلاین خواهند بود. حتی در اروپا که بیشترین آمار اتصال به اینترنت را به خود اختصاص داده است 20.9 درصد از مردم، هنوز آفلاین هستند. این آمار در آفریقا 74.9 درصد است.
این آمار به عنوان بخشی از گزارش سازمان ملل متحد منتشر شده است. این گزارش نشان میدهد هنوز فاصلهی بسیاری بین کشورهای فقیر و ثروتمند وجود دارد. همچنین شکاف بین اینترنت در دسترس مردها و زنها در حال بزرگتر شده است. این موضوع میتواند یکی از دلایل شرکتهایی مانند گوگل و فیسبوک باشد که تلاش میکنند اینترنت رایگان به همه ارائه بدهند.
در کشورهای توسعهی یافته از هر 80 درصد از مردم به اینترنت دسترسی دارند؛ اما این عدد برای کشورهای در حال توسعه کمی بیش از 40 درصد است. از طرفی این آمار برای کشورهای جهان سوم 15.2 درصد اعلام شد.
اتحادیه بینالمللی مخابرات گفت: «تعداد زنان متصل به اینترنت نسبت به مردها کمتر است و این تفاوت نسبت به گذشته بیشتر شده است. هماکنون ضریب نفوذ مردان نسبت به زنان برای دسترسی به اینترنت 12.2 است و رشدی 1.2 درصدی را نسبت به سال 2013 نشان میدهد.»
آمار ارائه شده برای ضریب نفوذ مردان نسبت به زنان در کشورهای توسعهیافته از 5.8 به 2.8 درصد کاهش و در مکانهای فقیرتر افزایش یافته است.
هزینهی متصل شده به اینترنت یکی دیگر از دلایلی است که دسترسی به اینترنت را در بعضی کشورها با مشکل روبهرو میکند. اتحادیهی مذکور، افزود: «از سال 2011 هزینهی اتصال به اینترنت در برخی کشورها مقرون بهصرفه شده است؛ اما این مبلغ در کشورهای فقیرتر قابلتحمل نیست.»
آنها ادامه دادند: «هزینههای خدمات اینترنت، 5 درصد بیشتر از میانگین درآمد ماهانه است.»
تلفن همراه رایجترین راه دسترسی به اینترنت پهن باند است و ضریب دسترسی به آن بهصورت دورقمی در حال رشد است. میزان دسترسی کشورهای در حال توسعه به اینترنت همراه 41 درصد و کشورهای توسعهیافته نیز 90 درصد، اعلام شد.
نقشه ارائه شده توسط اتحادیه بین المللی مخابرات که آمار افراد آفلاین تا پایان سال 2016 را نشان می دهد.
________________
1- International Telecommunication Union