آفریقا و ساوانا سیلیکون
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ بر اساس برخی اخبار، قارهی آفریقا ممکن است به درهی سیلیکون تبدیل شود. این قاره دارای دشتهایی متشکل از درختهای پراکنده است که به آنها ساوانا میگویند. گزارشها حاکی است سرمایهگذاران آمریکایی قصد دارند این قاره را به ساوانا سیلیکون (Silicon Savannah) تبدیل کنند.
بر اساس برخی گزارشها، این قاره تا سال 2018، به مرکزی برای سرمایهگذاری در عرصهی شرکتهای نوپا تبدیل میشود. سرمایهگذاریهای مختلف توسط شرکتهایی مانند گوگل و فیسبوک در این قاره برای رساندن اینترنت نمونهای از تلاشها برای تبدیل این قاره بهنوعی درهی سیلیکون است. ایجاد مراکز مولد فناوری اطلاعات مانند «Nigeria’s Information Technology Entrepreneurship» در نیجریه نمونهای از پیشرفت این قاره است.
همچنین برخی شهرهای این قاره، به نحوی برای شرکتهای فناوری ساختهشدهاند. بهعنوان نمونه، کنیا شهر کانزا را به یک شهر فناوری تبدیل کرده است که به «Silicon Savannah» مشهور است. شروع چنین پروژههایی در غنا و سنگال نیز در راه است. بهعلاوه میتوان به شهر ایبن در کشور موریس بهعنوان شهر سایبری و یا دهکدهی هوشمند در ابو رواش مصر اشاره کرد. مشابه ساوانا سیلیکون، منطقهای در غرب آفریقای جنوبی به نام دماغهی سیلیکون (Silicon Cape) ایجاد شده است.
اما نکتهی مهم این است که قارهی آفریقا غافل از سرمایهگذاری برای تولیدات داخلی و ایجاد شرکتهای نوپای بومی، فقط به میزبانی شرکتهای بزرگی که صبغهی جاسوسی آنها مشخص شده، اکتفا کرده است.
تلاش برای ایجاد ساوانا سیلیکون در آفریقا نشان میدهد که کشورهای بزرگ مانند آمریکا سعی دارند با ایجاد شرکتهای نوپا و وابسته به خود در این منطقه، از سرمایهها، منابع و سایر ظرفیتها مانند زمینهای وسیع این قاره استفاده کرده و آنها را هرچه بیشتر در زمینهی سایبر به خود وابسته کنند.
حتی آمریکا میتواند آزمایشها و تحقیقات مربوط محصولات فناوری و سایبری خود را در این قاره انجام دهد و قبل از اینکه دولت آمریکا متوجه شود به نتیجهی موردنظر دست یابد. مثلاً شرکت IBM شهر نایروبی کنیا را بهعنوان مرکز تحقیقات خود در این قاره انتخاب کرده است. بعد از وابستگی کشورهای آفریقایی در حوزهی سایبر، آمریکا میتواند از ظرفیت و توانایی این کشورها در جنگ سایبر با کشورهای دیگر استفاده کند، همانگونه که در غرب و شمال شرق آسیا و همچنین اقیانوسیه چنین راهبردی را دارد.