آفریقای جنوبی، مرکز جرایم سایبری قاره آفریقا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ براساس گزارش ارزیابی تهدیدات سایبری اینترپل در مورد آفریقا در سال 2022، آفریقای جنوبی از نظر تعداد تهدیدات امنیت سایبری شناسایی شده پیشتاز این قاره است.
در سال 2022، این کشور در مجموع 230 میلیون شناسایی تهدید داشت. در رتبه دوم مراکش با 71 میلیون نفر قرار گرفت.
از 230 میلیون تهدید شناسایی شده در آفریقای جنوبی، 219 میلیون تهدید مربوط به ایمیل بوده است. این کشور همچنین بیشترین تلاشهای هدفمند باجافزاری و ایمیل تجاری (BEC) را داشت.
بهرهبرداری از این آسیبپذیریهای سایبری در آفریقای جنوبی بهوسیله «Accenture» بیشتر مورد تأکید قرار گرفت که شناسایی کرد آفریقای جنوبی سومین قربانی جرایم سایبری در سراسر جهان است که هزینه آن 2.2 میلیارد روپیه در سال است.
مقیاس جنایت سایبری در این کشور با این واقعیت که کشور شاهد افزایش 100 درصدی کلاهبرداری از برنامههای بانکداری تلفن همراه بوده و تخمین زده میشود که در هر ساعت 577 حمله بدافزاری را متحمل میشود، نشان میدهد.
مرکز اطلاعات ریسک بانکداری آفریقای جنوبی (SABRIC) گزارش داد که زیان کلاهبرداری ناخالص در کارتهای صادر شده در آفریقای جنوبی از سال 2018 تا 2019، به دلیل کلاهبرداری «CNP» و حملات بدافزار بانکی، 20.5 درصد افزایش یافته است و آفریقای جنوبی را پس از روسیه در رتبه دوم قرار میدهد.
در موارد کلاهبرداری اینچنینی، دادههای دزدیده شده از کلاهبرداریهای کارتی به بالاترین پیشنهاد دهنده حراج داده میشود یا در انجمنهای زیرزمینی فروخته میشود، به این معنی که قربانیان ناآگاه کلاهبرداری از کارت اعتباری در منطقه آفریقا ممکن است اطلاعات کارت اعتباری خود را در سطح جهانی پس از نقض سوءاستفاده کنند.
یکی دیگر از نگرانیهای فزاینده آفریقای جنوبی، کلاهبرداریهای ارزهای دیجیتال است که در آن عوامل تهدید به دنبال کلاهبرداری از قربانیان ارزهای دیجیتال خود هستند. در سال گذشته، آفریقای جنوبی 2 کلاهبرداری رمزنگاری در مقیاس بزرگ را ثبت کرده است.
اولین مورد یک طرح پونزی بود که در آن هزاران سرمایهگذار ظاهراً بهوسیله شرکت «Mirror Trading International» در سال 2020 از 588 میلیون دلار بیتکوین کلاهبرداری کردند. مورد دوم مربوط به شرکت تجاری «Africrypt» بود که ظاهراً بنیانگذاران آن با 3.6 میلیارد دلار از سرمایهگذاران در آوریل 2021 فرار کردند.
کلاهبرداری با ارزهای دیجیتال در آفریقای جنوبی کاملاً سودآور است، زیرا در فهرست 10 کشور برتر جهان قرار دارد که عاملان تهدید بیشترین حجم ارزهای دیجیتال را از آدرسهای غیرقانونی دریافت کردهاند.
علاوه بر کلاهبرداریهای سرمایهگذاری، یک تهدید فزاینده در فضای ارزهای دیجیتال، تهدید فیشینگ کیف پول است که در آن عوامل تهدید از تبلیغات نادرست یا گمراه کننده، دامنههای تقلبی، کیف پولهای جعلی یا پلتفرمهای مالی غیرمتمرکز برای به دست آوردن کلیدهای خصوصی کیف پول ارزهای دیجیتال قربانی استفاده میکنند و در نتیجه آنها را قادر می سازند تا سرقت وجوه از حسابهای قربانی انجام شود.
طبق این گزارش، آفریقای جنوبی همچنین کشوری بود که در 3 ماهه اول سال 2021 به شدت تحت تأثیر باجافزارهای هدفمند قرار گرفت و خانواده های مختلفی مانند «Crysis»، «Nefilim»، ریوک (Ryuk)، کلاپ (Clop) و کونتی (Conti) در این حملات ذکر شدند. مصر با مشخصات مشابه شناسایی باجافزار هدفمند، سختترین کشور بعدی بود، در حالیکه تونس سومین کشور آسیب دیده بود.
با ضریب نفوذ اینترنت بیش از 70 درصد، به نظر میرسد که هکرها در آفریقای جنوبی در فضای آنلاین فرصتی را برای مجرمان سایبری فراهم میکنند تا از کاربران ناآگاه اینترنت سوءاستفاده کنند.