آفریقا؛ قربانی بیشترین جرایم سایبری
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ شرکت چک پوینت اسراییل در گزارشی اعلام کرد هکرها به کشورهای در حال توسعه حمله میکنند تا از این طریق به «در پشتی» برای نفوذ به سازمانهای کشورهای بزرگ دسترسی پیدا کنند. بهعنوانمثال؛ هکرها برای دسترسی به اطلاعات یک بانک بزرگ آفریقای جنوبی که در تانزانیا دارای شعبه است، به شبکهی بانکی تانزانیا وارد میشوند و از این راه سعی میکنند به شبکهی بانکی آفریقای جنوبی نفوذ کنند.
بر اساس گزارش این شرکت در ماه اکتبر امسال، هفت کشور آفریقایی، قربانی بیشترین جرایم سایبری در دنیا بودند. از این میان، تانزانیا، رتبهی اول را دارد.
چک پوینت نوشت: استفاده از باج افزارها و سرقت گواهینامههای امنیتی؛ از جمله مهمترین ابزار استفادهی هکرها در حملات هستند. با توجه به افزایش استفاده از شبکههای اینترنتی در تلفنهای همراه در قارهی آفریقا، مجرمان سایبری برای نفوذ و دسترسی به اطلاعات افراد، طمع بیشتری پیدا کردهاند. همچنین این شرکت از افزایش 20 تا 35 درصدی بدافزارهای تلفن همراه نسبت به سایر بدافزارها خبر داد. این گزارش افزود بیشتر بدافزارهای تلفن همراه متعلق به سیستمعامل اندروید هستند.
نکتهی مهم این است برای آسیب زدن به زیرساختهای یک کشور و فلج کردن آن، حتماً لازم نیست یک حملهی بزرگ و مخرب سایبری علیه زیرساختهای حیاتی انجام شود؛ زیرا این نوع حملات که در دایرهی جنگ سایبری میگنجند، معمولاً پرهزینه هستند و نیاز به حمایت دولتها دارند. هکرها با حمله به شرکتها، سازمان و بنگاههای اقتصادی کوچکتر سعی میکنند بهتدریج به هدف خود برسند؛ با روشهای سادهتر و هزینههای کمتر.