آغاز پیاده سازی اینترنت ماهواره ای استارلینک
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ ایلان ماسک، مدیرعامل شرکت اسپیس اکس (Space X) در سال 2016 نشان تجاری جدیدی را به نام «استارلینک» (Starlink) ثبت کرد. هدف از این کار، ارائهی اینترنت ماهوارهای به سراسر جهان اعلام شد. در این طرح قرار است 4 هزار ماهواره با هزینهی 10 میلیارد دلار، در مدار لئو (LEO) قرار بگیرند؛ اما تعدادی از سرمایهگذاران معتقدند این عدد میتواند به 11 هزار ماهواره نیز افزایش پیدا کند. همچنین تاکنون چندین سختافزار به صورت آزمایشی به فضا پرتاب شدهاند.
هانز کوئینگزمن (Hans Koenigsmann)، یکی از مقامات شرکت اسپیس اکس به تازگی اعلام کرد تعداد ماهوارههای بیشتری در سال 2019 به فضا پرتاب خواهد شد؛ اما جزئیات بیشتری ارائه نشد. این شرکت به تازگی مجوز تأسیس یکمیلیون ایستگاه زمینی را از سازمان ارتباطات فدرال (FCC) آمریکا دریافت کرده است. کاربران میتوانند با کمک این مراکز عملیاتی با ماهوارههای موجود در طرح استارلینک ارتباط برقرار کنند.
پایانههای کاربری از آرایههای فازی بیمفورمینگ1 (phased-array beam-forming) و فناوریهای پردازش دیجیتالی پیشرفتهای بهره میگیرند تا بتوانند به طور مؤثری از پهنای باند «Ku» استفاده کنند.
فرستنده و گیرنده ایستگاههای زمینی به ترتیب در پهنای باند 14 تا 14.5 و 10.7 تا 12.7 گیگاهرتز عمل خواهند کرد. اسپیس اکس قصد دارد خدمات خود و ایستگاههای یاد شده را در سراسر آمریکا مانند آلاسکا و پورتوریکو راهاندازی کند.
اسپیس اکس به تازگی شروع به اجرای اصلاحاتی در یک هزار و 584 ماهوارهی موجود در فضا کرد. بر اساس این تغییرات، سختافزارهای یادشده از ارتفاع یک هزار و 150 کیلومتری زمین به ارتفاع 550 کیلومتری منتقل شده و نحوهی عملکردشان دوباره برنامهریزی خواهد شد.
- بیمفورمینگ، یک روش پردازش سیگنال است که به منظور ارسال و دریافت سیگنال، در آرایههای حسگری از آن بهره گرفته میشود.