about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
تشکیل
1405/05/12 - 15:10- آمریکا

تشکیل نخستین فرماندهی «چنددامنه‌ای» در نیروی زمینی آمریکا

نیروی زمینی ایالات متحده از تشکیل نخستین فرماندهی چنددامنه‌ای خود خبر داد؛ اقدامی که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گام‌های برنامه نوسازی نیروهای زمینی آمریکا برای آمادگی در جنگ‌های آینده ارزیابی می‌شود.

از
1405/06/18 - 20:26- ایران

از آسمان تا اعماق دریا؛ شکار زیردریایی پیشرفته آمریکا توسط ایران

از آسمان تا اعماق دریا؛ ایران با ارتقای یک تکنیک پیروز، زیردریایی پیشرفته آمریکا را شکار کرد.

حمله
1405/05/20 - 15:30- جنگ سایبری

حمله سایبری به زیرساخت آب مینه‌سوتا

بررسی قرائن نشان می‌دهد عامل حمله اسرائیل است و سناریوی ایران فاقد وجاهت منطقی است

انتشار شده در تاریخ

آغاز فعالیت سومین موتور جستجوی وب

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ دبیر طرح جویشگر بومی از انعقاد قرارداد با ۲۲ شرکت برای ۱۵ پروژه در راستای ارائه خدمات بومی طرح «جویشگر بومی» خبر داد و گفت: تا ۶ ماه آینده سومین موتور جستجوی متنی تحت وب، وارد بازار می‌شود.

دبیر طرح جویشگر بومی علیرضا یاری با اشاره به برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری‌های انجام‌شده در دو سال اخیر که منتج به تعریف پروژه‌های مهم در حوزه خدمات و محتوای جویشگر بومی شد، اظهار داشت: با توجه به سیاست‌گذاری شورای راهبری طرح جویشگر بومی، قرار است تمامی سرویس‌دهنده‌های مرتبط با این طرح، درنهایت با یکدیگر مشارکت داشته و به یک هم‌افزایی در موضوع جویشگر بومی دست‌یابیم.

وی بابیان اینکه در این مرحله موفق به نهایی کردن ۱۵ پروژه در این راستا شده‌ایم، ادامه داد: هم‌اکنون در حال عقد قرارداد برای ۱۵ پروژه تعریف‌شده هستیم که تا یک ماه آینده به‌تدریج انجام می‌شود.

یاری با اشاره به جزئیات ۱۵ پروژه در راستای تحقق طرح جویشگر بومی، خاطرنشان کرد: راه‌اندازی جویشگرهای متنی، جویشگر تصویری، جویشگر خبر، جویشگر نقشه، ایمیل بومی، ترجمه ماشینی، مستندات علمی، شبکه واژگانی عمومی زبان فارسی (وردنت)، گراف دانش، دانشنامه آزاد زبان فارسی، ابزارهای خط و زبان فارسی و بانک درختی زبان فارسی ازجمله این پروژه‌ها هستند.

دبیر شورای راهبری طرح جویشگر بومی اضافه کرد: این پروژه‌ها در مرحله عقد قرارداد است و در این مرحله حدود ۳۰ میلیارد تومان برای آن اعتبار در نظر گرفته‌شده است.

وی گفت: در مراحل بعدی و پس از دست یافتن شرکت‌ها به خروجی مناسب، حمایت بیشتری در قالب سیاست‌گذاری جدید شورای راهبری از آن‌ها خواهد شد.

یاری با اشاره به فعالیت دو موتور جستجوی متنی «پارسی جو» و «یوز» و حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از این دو پروژه تأکید کرد: هم‌اکنون این موتورهای جستجو ازنظر کیفیت و تعداد کاربر، روند رو به رشدی را طی می‌کنند و حجم اطلاعات آن‌ها نیز در صفحات وب افزایش‌یافته است.

وی ادامه داد: پارسی جو و یوز نیز ازجمله ۲۲ شرکت مذکور هستند و ازآنجایی‌که موتور جستجوی وب، خدمت پایه­‌ای طرح جویشگر بومی را تشکیل می‌دهد، تأکید بیشتری بر حمایت از این پروژه‌ها است. از سوی دیگر علاوه بر این دو، یک جویشگر متنی دیگر با عنوان «زال» در طرح مشارکت خواهد داشت که درنهایت امیدواریم هر ۳ این پروژه­‌ها ، تا ۶ ماه آینده، سرویس‌دهی قابل قبولی را در حوزه جویشگر متنی داشته باشند.

دبیر شورای راهبری طرح جویشگر بومی بابیان اینکه هریک از این موتورهای جستجو با توجه به قابلیت‌هایی که دارند کاربر خاص خود را خواهند داشت، افزود: در مراحل بعدی، برای هم‌افزایی این پروژه‌ها، باید آن‌ها را در کنار هم قرار دهیم تا در مرحله آخر و در سال‌های آتی شاهد ایجاد ۲ یا ۳ جویشگر بومی باقابلیت سرویس‌های مختلف باشیم.
 

تازه ترین ها
تدابیر
1405/07/16 - 16:22- آسیا

تدابیر سراسری در پی افزایش حملات سایبری در ژاپن

وزیر امور دیجیتال ژاپن باتوجه‌به افزایش شدید حملات سایبری مبتنی بر هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۶، خواستار اتخاذ تدابیر سراسری شد.

آموزش
1405/07/16 - 15:21- هوش مصنوعي

آموزش هوش مصنوعی به کارکنان دولت در ابوظبی

ابوظبی برنامه آموزش هوش مصنوعی را به همراه شرکت‌های اوپن‌ای‌آی و مایکروسافت برای کارکنان دولت راه‌اندازی می‌کند.

استفاده
1405/07/16 - 13:46- اروپا

استفاده شرکت هلندی از هوش مصنوعی برای کمک به سامانه‌های پهپادی اوکراین

یک شرکت هلندی از هوش مصنوعی برای کمک به سامانه‌های پهپادی در میدان نبرد اوکراین استفاده می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.