آسیبپذیری 10 درصد بیمارستانهای ژاپن در برابر تهدیدات سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ براساس یک نظرسنجی سراسری، حدود 10 درصد از بیمارستانهای ژاپن به استفاده از تجهیزاتی ادامه دادهاند که علیرغم هشدار در مورد خطرات سایبری، به عنوان آسیبپذیر در برابر حملات سایبری شناسایی شدهاند.
عدم انجام اقدامات لازم در میان چندین مورد قطع شدن سیستم در بیمارستانها به دلیل نرمافزارهای مخرب موسوم به باجافزار برجسته شده است.
این نظرسنجی که بهوسیله سازمانی متشکل از انجمنهای بیمارستانی و پزشکی «ISAC» ژاپن انجام شد، از 31 ژانویه سال جاری در بین 5596 بیمارستان متعلق به این انجمنها توزیع شد. یک گزارش موقت براساس 476 پاسخی که تا 10 فوریه امسال دریافت شده بود، نیز تهیه شد.
دولت به حدود 40 درصد از پاسخ دهندگان در مورد آسیبپذیری شبکههای خصوصی مجازی مورد استفاده برای دسترسی از راه دور به سیستمها، هشدار داده بود. از این بیمارستانها، 24 درصد متعاقباً اقدامات امنیت سایبری را اجرا نکرده بودند.
حدود 10 درصد از بیمارستانها در معرض خطر بالای هدف حملات سایبری قرار داشتند.
حدود 90 درصد از مؤسسات گفتند که نسبت به حملات سایبری احساس خطر میکنند، اما تقریباً نیمی از آنها، 46 درصد، اعلام کردند که بودجه آنها برای اقدامات امنیت سایبری کافی نیست و این نشان دهنده عدم فوریت است.
چندین بیمارستان هدف پس از حمله برای مدتی قادر به دسترسی به دادههای پزشکی الکترونیکی در سیستم پشتیبان خود، که در اینترنت قابل دسترسی بود، نبودند.
براساس نظرسنجی فوق، 98 درصد از بیمارستانها دارای سیستمهای پشتیبان بودند، اما تنها 47 درصد دادهها را به صورت آفلاین و جدا از شبکههای اصلی خود ذخیره میکردند.
از اواخر ژانویه 2022، وزارت بهداشت، کار و رفاه ژاپن نیز بیمارستانهای سراسر این کشور را در مورد استفاده از دستگاههای آسیبپذیر و پشتیبان بررسی کرد.
طبق نتایج نظرسنجی، این وزارتخانه نهادها را ترغیب میکند تا سیستمهای خود را ارتقا دهند.