آسیبپذیری رژیم صهیونیستی در برابر تهدیدات آنلاین در آستانه انتخابات
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کارشناسان معتقدند که چند روز قبل از انتخابات عمومی، رژیم صهیونیستی برای حملات سایبری احتمالی یا کمپینهای نفوذ از سوی رقبای خارجی، بهویژه ایران، در حالت آماده باش قرار دارد که هدف آن ایجاد تنشهای بیشتر در میان جمعیت شدیداً تقسیم شدهاش است.
دفتر یوآز هِندل (Yoaz Hendel)، وزیر ارتباطات رژیم صهیونیستی، پیش از برگزاری پنجمین رأیگیری اسرائیل در کمتر از 4 سال گذشته، در حالیکه دوران بنبست سیاسی بیسابقهاش در حال رخ دادن است، گفت که روز انتخابات «هدفی مطلوب برای کمپینهای نفوذ» است.
این وزارتخانه به همراه اداره سایبری ملی اسرائیل برای مبارزه با حملات مستقیم علیه زیرساختهای رأیگیری از جمله تلاشهای هکری برای هدف قرار دادن سرورها و وبسایتهای کمیته مرکزی انتخابات، آماده شدهاند.
اما کارشناسان معتقدند که این نگرانیها ثانویه هستند، تا حدی به این دلیل که اسرائیلیها با رأیگیری کاغذی سروکار دارند. مقامات و کارشناسان اسرائیلی اعلام کردند که کمپینهای آنلاین با هدف تضعیف اعتماد به روند دموکراتیک اسرائیل جدیتر است.
اسحاق آمیت (Isaac Amit)، رئیس کمیته انتخابات اسرائیل، نسبت به تلاشها برای مشروعیتزدایی از نتایج هشدار داد و گفت که این تلاشها در نتیجه به دموکراسی آسیب میرساند و باعث ایجاد شکاف و سوءظن میشود.
اوفیر بارِل (Ofir Barel)، محقق دانشگاه تلآویو، ادعا کرد که شواهدی از تلاشهای ایران برای تأثیرگذاری بر جامعه اسرائیل از طریق نشر اکاذیب با محتوای سیاسی در اختیار دارد.
بارِل، به عنوان یکی از اعضای کارگاه علوم، فناوری و امنیت دانشگاه مدعی شد :
«ما در بسیاری از موارد اکانتهای جعلی ایرانی را میبینیم که میتوانند در گروههای صدها نفری وارد شوند و یا پیامهای تفرقهانگیز و تحریککننده منتشر کنند، یا دروغهایی را برای آسیب رساندن به وجهه یک سیاستمدار خاص منتشر کنند. اسرائیل با توجه به اختلافات سیاسی ریشهدار خود در برابر چنین حملاتی آسیبپذیرتر شده، زیرا رأیدهندگان در 4 انتخابات متوالی نتایج غیرقابلقطعی کسب کردهاند و بیشتر مردم بین حامیان بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر سابق جنگطلب و مخالفانش تقسیم شدهاند.»
وی در گفتگو با خبرگزاری فرانسه (AFP) خاطرنشان کرد که هدف، آسیب رساندن به یک سیاستمدار خاص نیست، بلکه تشویق قطبی شدن و هرج و مرج در سیاست اسرائیل است که به دلیل بنبست سیاسی در حال حاضر پیچیده است.
تردید در مورد مِتا (Meta)
انجمن اینترنت رژیم صهیونیستی، حامی استفاده آزاد و مسئولانه از فضای آنلاین، ماه گذشته نامهای به مِتا، شرکت مادر فیسبوک، نوشت و نسبت به عدم آمادگی کافی شبکههای اجتماعی محبوب قبل از انتخابات اسرائیل هشدار داد.
این نامه به تلاشهای قویتر مِتا برای تضمین یکپارچگی انتخابات در کشورهای دیگر با جو سیاسی پرنوسان و گاهاً خشونتآمیز مانند ایالات متحده، برزیل، کنیا، فیلیپین، اتیوپی و هند اشاره کرد.
بنابر ادعای انجمن، تردیدهای مبتنی بر تحقیق در مورد اجرای استانداردهای جامعه مِتا در سرزمینهای اشغالی وجود دارد و فقدان ظرفیت نظارتی عبری را دلیل احتمالی آن ذکر کرد.
گروههای جامعه مدنی اسرائیل همچنین تلاشها را علیه محتوای سیاسی تحریکآمیز آنلاین از جمله گزارشگر جعلی، که ۱۰۰ پروفایل فیسبوک را برای هدف قرار دادن حامیان نتانیاهو و همچنین تلاشهای گستردهتر برای تحریک نفرت افشا کرده، افزایش دادند.
پیش از رأیگیری، مؤسسه مطالعات امنیت ملی دانشگاه تلآویو (INSS) نشست شبیهسازی تهدیدات سایبری احتمالی را برگزار کرد.
تامیر هِیمان (Tamir Heyman)، مدیر مؤسسه مطالعات امنیت ملی ادعا کرد که خطر فرآیندهای رأیگیری و شمارش آرا بالا نیست؛ اما هشدار داد که رژیم صهیونیستی در برابر نفوذ خارجی با هدف تقسیم اسرائیل، باز و مستعد است.
هِیمان تصریح کرد :
«زمان آن فرا رسیده که اسرائیل یک نهاد رسمی با مسئولیت و اختیار دفاع از دموکراسی اسرائیل در برابر نفوذ محتوای خارجی داشته باشد.»
بارِل نیز گفت که ممکن است خط نقرهای در چرخه انتخابات بینتیجه اسرائیل وجود داشته باشد که 4 رأیگیری از سال 2019 داشته و مردم تمرین کردهاند تا محتوای آنلاین جعلی را تنظیم کنند که هدف آن برافروختن تنش است.
وی افزود :
«آگاهی بیشتر شده و مردم هر چیزی را که منتشر می شود باور نمیکنند. بعد از این همه رأی در این مدت کوتاه، مردم از انتخابات و سیاست خسته شدهاند، آنقدرها هم اهمیت نمیدهند.»