آزمایش کارایی گروه های انسان و ماشین
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ وسایل نقلیه بدون سرنشین زمینی و هوایی میتوانند برتریهای بسیاری را به سربازان حاضر در میدان نبرد ارائه بدهند. بر همین اساس سازمان دارپا پروژهای را به نام «Squad X» برای گروهای بی سرنشین-باسرنشین راهاندازی کرد. هدف از این کار افزایش تواناییهای واحدهای زمینی، اطلاعاتی و سطح بینش جوخهها است.
دارپا قصد دارد کارآمدی و تأثیر وسایل نقلیه بدون سرنشین را بهبود بدهد. هدف این سازمان توسعه فناوری و تجهیزات خودمختاری است که میتوانند به بهترین شکل ممکن با نیرویهای پیادهنظام سازگار شوند.
مدتی قبلاً آزمایشی برای بررسی عملکرد قابلیتهای سامانه تولیدی لاکهید مارتین (Lockheed Martin System)، آزمایشی انجام گرفت. در این رویداد اعضای یک جوخه باید در حالی که لباسی مجهز به انواع حسگرها را به تن کردهاند، در یک سناریوی واقعی فضای میان صحرا تا محیط شهری را طی کنند. از طرفی سامانههای بدون سرنشین نیز با سختافزارهایی مانند ابزارهای نظارت الکترونیک، رادارهای زمینی و حسگرها وابسته به دوربین تجهیز شده بودند.
ترکیب همهی ابزارهای بالا نه تنها امکان نظارت بهتر روی محیط را فراهم میکند؛ بلکه سطح امنیت را نیز افزایش میدهد. آزمایش مذکور توسط واحد زمینی و هوایی تجهیزات بدون سرنشین پشتیبانی شده و موفقیتآمیز بود.
پروژهی مذکور به طور کل در 3 فاز مورد آزمایش قرار گرفته است. علاوه بر قابلیتهای موردبررسی در رویداد بالا، میتوان افزایش بهبود آگاهی موقعیتی به لطف تجهیزات بدون سرنشین نیز اشاره کرد. موفقیت در همهی مراحل پروژه نشان از تأثیر مثبت همکاریهای انسان- روبات دارد. به کمک این تجهیزات میتوان خطرات انسانی موجود در میدان نبرد را تا حد بسیار زیادی کاهش داد.