آزمایش تجهیزات جنگ الکترونیک نیروی هوایی آمریکا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ مقامات نیروی هوایی در پایگاه هوایی کرتلند نیومکزیکو، در حال کار با متخصصان امواج مایکرو، از شرکت های مختلفی از جمله رایتون و بوز آلن همیلتون، برای آزمایش تجهیزات توان بالای الکترومغناطیسی (HPEM) هستند. این فناوری، امکان دفاع موثر در برابر حملات موشکی و همچنین قابلیت پیشرفتهی جنگ الکترونیک را در اختیار قرار میدهد.
ایرن پتیجان (Erin Pettyjohn)، معاون تحقیقات الکترومغناطیس پر توان آزمایشگاه تحقیقات نیروی هوایی در این رابطه گفت:
آزمایشگاه تحقیقات نیروی هوایی فناوری جنگهای آینده را توسعه خواهد داد. این آزمایشگاه در حال پیگیری تحقیق، توسعه، کاربرد و طراحی سامانههای پر توان مایکرو برای سلاحهای غیر کشنده و غیر جنبشی است. توسعه مورد نظر، روی موفقیت ما در سامانههای «MAXPOWER»، سامانه های ضد IED، سامانه خنثی سازی فعال، سامانه ضدنفر غیر کشنده، سامانه «CHAMP»، سلاح هوابرد ضد الکترونیک و همچنین توانمندیهای آینده همچون سامانه ضد UAS بنا خواهد شد. آزمایشگاه با شرکتهای مختلفی که در این زمینه فعالیت میکنند، همکاری دارد.
آزمایش انجام شده، ابعاد مختلفی از HPEM را مورد بررسی قرار میدهد که میتواند ترکیب ایده آل تجهیزات جنگ الکترونیک را مشخص سازد. این ترکیب ایدهآل باید انرژی الکترومغناطیس رسیده به هدف را نسبت به انرژی ساطع شده از این سامانه را به حداکثر برساند. جنگ الکترونیک مبتنی بر این ابزار، آینده عملیاتهای نظامی را عوض خواهد کرد؛ زیرا تجهیزات الکترونیکی را تحت تاثیر قرار میدهد؛ در نتیجه میتواند قابلیتی را فراهم سازد تا کمترین آسیبهای ضمنی را به همراه داشته باشد و از نظر فیزیکی به زیرساختها و سلامت افراد آسیب نمیرساند.
سامانه HPEM در آینده میتواند اقدماتی را مانند نابود کردن رایانهها، جنگندهها و شبکههای برق انجام بدهد. بعضی از چالشهای پیشرو توسعهدهندگان این پروژه شامل مشکلات فنی طراحی منابعی متناسب با نوع ماموریتها، مهندسی سیستمها، مشکلات فنی یکپارچهسازی این منابع در محمولههای مشخص و همچنین چالش مهندسی سیستم جاسازی آنها در سامانه های دارای محدودیت فضا میشود.
به گفته وزارت دفاع آمریکا، آزمایشهای یاد شده شامل نحوه استفاده از HPEM در فراهم آوری، بررسی، پیشبرد و کاربردهای جنگ سایبری و الکترونیک است. محققان امیدوارند فناوری HPEM، بتواند آزمایشهای میدانی مرتبط با دارت سیاه (Black Dart) و چکش چابک (Vigilant Hammer) را هنگامی که با سامانههای جنگ سایبری و الکترونیک ادغام میشوند بهبود ببخشد.
پتیجان در رابطه با آینده جنگ الکترونیک در نیروی هوایی گفت:
پیشبینی میکنم مشاغل علمی و مهندسی همچنان برای توسعه، نوآوری، به کارگیری و استفاده از سامانههای امواج مایکرو پرتوان در سامانههای نظامی مورد نیاز باشد. به طور مشخص، فیزیک، مهندسی برق و مهندسی مکانیک همچنان جزو مشاغل پر تقاضا برای توسعه این فناوریها خواهد بود.
این پروژه با هدف راهگشایی برنامه کاربرد جنگافزارهای سایبر-الکترونیک HPEM، در مرکز هوایی کرتلند نیومکزیکو در حال انجام است و پیشبینی شده است تا آگوست 2020 به بهره برداری برسد.