آتش به جان پتروشیمی/ بوی حملات سایبری به مشام میرسد
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان؛ بعد از بروز آتشسوزیهای گسترده در صنایع پتروشیمی و نفت و گاز کشور در ماههای گذشته، احتمالات فراوانی در رسانهها و افکار عمومی منتشر شد و برخی از کارشناسان، از بروز حملات سایبری به زیرساختهای این صنعت خبر دادند.
همین مسئله، سبب بروز واکنش در بین مقامات شد تا جایی که برخی از آنها، به میان رسانهها آمدند و از تشکیل کارگروهی ویژه، برای بررسی این موضوع خبر دادند. بعد از چند روز بود که موضوع حملات سایبری به زیرساختهای پتروشیمی، بهطورکلی منتفی اعلام شد و مشخص گردید که این آتشسوزیها، به دلیل سهلانگاریهای امنیتی بوده است.
در سال جاری نیز چندین مورد آتشسوزی و سانحه در صنایع پتروشیمی و نفت و گاز کشور به وقوع پیوست که مجدداً احتمال بروز چنین حملاتی را در اذهان عمومی پررنگ کرد. حادثه پتروشیمی آبادان نیز به نگرانیها در این زمینه افزود. گرچه بههیچعنوان هدف از نگارش چنین مطلبی، افزایش نگرانی در جامعه و سیاه نمایی نیست، اما بزرگترین هدف، افزایش سطح آگاهی و هشدار در بین مسئولین و مقامات کشور، بر سر امن سازی زیرساختها است.
ایالاتمتحده آمریکا، رسماً با ایران وارد جنگ رسانهای و اقتصادی شده است و تحولات این روزهای بازار، بخشی از عملیات روانی ویژهای است که دشمن، برای کشور تدارک دیده است. جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا، بهتازگی در جملهای تأملبرانگیز، اعلام کرد که برای ایران در تیرماه 97، سورپرایز ویژه دارد.
همه این موارد، نشان از آن دارد که آمریکا، به دنبال تشدید تنشها در کشور و آشفته نشان دادن اوضاع داخلی ایران است. حملات سایبری، بهترین و کمهزینهترین راه برای این موضوع خواهد بود. فعالیت مشکوک بات های توییتری گروهک منحوس منافقین، طی روزهای گذشته و انتشار اخبار غلط توسط این بات ها، گواه بر این بود که گروهک مذکور و حامیان آنها، تمامی ابزارهای لازم برای برهم زدن نظم و امنیت ملی داخلی ما را به کار گرفتهاند.
لازم به یادآوری است که زیرساختهای حیاتی کشور، در معرض تهدیدات گسترده قرار دارند. دشمن تأکید کرده است که خرابکاری در زیرساختهای حیاتی را در دستور کار خود دارد. چند روز پیش و در جریان اجلاس سایبرویک 2018 اسرائیل، یکی از مقامات ارشد امنیتی این رژیم، تأکید کرد که برای به زانو درآوردن اقتصاد ایران، باید به سراغ حملات سایبری به بخش انرژی این کشور رفت؛ بنابراین، بار دیگر از مسئولان و تصمیم سازان در حوزه امنیت سایبری، انتظار میرود با جدیت بیشتری در زمینه امن سازی زیرساختهای حیاتی کشور، خصوصاً صنعت نفت و گاز واردشده و ابهام موجود در زمینه سایبری بودن یا نبودن رخدادهای اخیر را موردبررسی کارشناسانه و دلسوزانه قرار دهند.