about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

دو مقام ارشد سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، جهان سایبری آینده را ساده، اما پرچالش تصور می‌کنند.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان به نقل از سایت «قلمروی پنجم»؛ لئون پانتا (Leon Panetta) مدیر اسبق سازمان سیا و وزارت دفاع آمریکا در گفتگویی در رابطه با تهدیدات سایبری گفت:

«ما از امکانات فضای سایبری و تهدیدات آن آگاه هستیم. برای مثال می‌توان از سرویس‌های اخلال‌گر، سرقت مالکیت‌های معنوی و اطلاعات شخصی نام برد؛ اما واقعیت امر این است که این فضا برای تخریب نیز به کار گرفته می‌شود. ایران با ایجاد ویروسی به نام شمعون به تأسیسات و رایانه‌های نفتی عربستان سعودی حمله کرد که 30 هزار رایانه را از کار انداخت. با توجه به این موضوع، اگر چنین ویروسی وارد به سیستم برق‌رسانی، اقتصادی، دولتی، آب‌رسانی یا هر نهاد دیگر شود، کشور را فلج خواهد کرد.
برای مستأصل کردن یک کشور نیازی به تسلیحاتی چون بمب‌افکن بی 2 یا اف 16 نیست؛ با نشستن پشت میز کامپیوتر و پراکندن ویروس، به‌راحتی می‌توان به هدف مطلوب رسید؛ این همان تهدیدی است که ما با آن روبه‌رو هستیم و آگاهی نسبت به این موضوع را بسیار حیاتی می‌دانیم. ما باید ابزارهای دفاعی لازم برای مقابله با این تهدیدات را ایجاد کنیم؛ به‌عبارت‌دیگر، باید ابزارهای دفاعی را به‌صورت ضد حمله ایجاد کنیم تا متعاقباً به‌طرف مهاجم، خسارت مشابهی را وارد کنیم.»

مایک پمپئو (Mike Pompeo)، مدیر سازمان سیا در جلسه‌ای گفت:

«ازآنجایی‌که تهدیدات سایبری بسیار ارزان هستند، سرعت گسترش آن‌ها نیز بسیار بالا است. به همین دلیل هزینه حملات سایبری به‌صورت چشمگیری کاهش یافته است. یکی از مسائل مهم در حملات سایبری، بازیگر آن است. به‌طوری‌که امروزه تهدیداتی که علیه ایالات‌متحده انجام می‌شود صرفاً از طرف دولت‌ها نیست بلکه از طرف گروه‌های تکفیری مانند داعش، القاعده و ویکی لیکس و دیگر گروه‌های مشابه، تهدیداتی بسیار جدی صورت می‌گیرد. جامعه اطلاعاتی ما به‌طور سنتی، توانایی‌های سایبری کشورهای دیگر را تحت نظر قرار می‌دهد و با نفوذ به سازمان‌های اطلاعاتی این کشورها، فضای سایبری آن‌ها را از کار می‌اندازد. متأسفانه با وضعیت موجود جهانی این رویه دیگر کارساز نیست زیرا که گروه‌های خودمختار کوچک توانایی تحمیل خسارات فراوانی را به کشور ما دارند.»

تحلیل و ارزیابی

 

در این صحبت‌ها 3 راهبرد کلی دفاع سایبری آمریکا استخراج می‌شود:

اقدام متقابل سایبری به‌منظور بازدارندگی: در این مورد، فرماندهی سایبری آمریکا نیز تأکید کرده است. در راهبرد جدید امنیت ملی آمریکا نیز بر لزوم راه‌اندازی عملیات سایبری و اختلال در فعالیت هکرها و پاسخگویی متقابل سایبری، تصریح‌شده است. همچنین آمریکا این راهبرد را در سال 2011، درباره راهبرد بین‌المللی فضای سایبری آمریکا، در گزارش سیاست¬های وزارت دفاع، به کنگره، طی اظهارات عمومی رئیس‌جمهور وقت نیز، به‌تفصیل بیان کرده بود.

رصد توانایی‌های سایبری کشورهای دیگر و نفوذ به سازمان‌های مربوط برای اختلال در تحرکات سایبری آن‌ها: یکی از راهبردهای پنتاگون در سال 2015، فراهم کردن اطلاعات دقیق از اهداف دشمن است. شبکه‌های پنتاگون، از سرهم‌بندی هزاران شبکه، در سراسر جهان، تشکیل ‌شده است و این وزاتخانه، فاقد بینش و ساختار سازمان‌دهی شده است که بتواند به‌طور مؤثر، از سامانه‌های پراکنده خود، دفاع کند. وزارت دفاع، در نظر دارد؛ هشدارهای اطلاعاتی دقیقی را از اهداف و ظرفیت‌های دشمن، فراهم کند. درنتیجه، رصد این توانایی‌ها به‌منظور پایش تهدیدات و در صورت لزوم اخلال در امنیت سایبری آن‌ها است که در راهبرد پنتاگون نیز تأکید شده است. به‌علاوه، ران کارباک (Ron Carback)، از مسئولان ارشد اطلاعات سایبری آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا، در اوایل سال 2017، آمریکا برای مقابله با حجم گسترده‌ای از تهدیدات که از جانب روسیه و کره شمالی دریافت می‌کند، به دنبال بهره‌گیری از فناوری‌های جدید برای پالایش اطلاعاتی است که از جانب این دو کشور دریافت می‌کند. درنتیجه، آمریکا با نفوذ و کسب حجم بالایی از اطلاعات، سعی می‌کند با فناوری خودکار سازی و پایش هوشمند بیگ دیتا، تهدیدات را کاهش داده و بتواند تصمیم‌های لازم را اتخاذ کند.

لزوم مقابله با گروه‌های سایبری غیردولتی که خسارات فراوانی برجای می‌گذارند: برخی معتقدند گروه‌های غیردولتی به دلیل عدم وابستگی و دشواری تشخیص، نبرد نامتقارن علیه آمریکا به راه می‌اندازند. درنتیجه هکرهای غیردولتی در حال افزودن بر قدرت سایبری خویش، در این فضا هستند. آمریکا تابه‌حال چندین اقدام را برای مبارزه با گروه‌های تروریستی در حوزه سایبری انجام داده است:
•    طراحی بدافزاری برای از بین بردن تلاش‌های سایبری هکرهای وابسته به داعش از سوی فرماندهی سایبری آمریکا
•    ادعا راه‌اندازی عملیات سایبری و استفاده از بمب سایبری علیه داعش به‌منظور قطع ارتباطات

شایان‌ذکر است لئون پانتا، در سال 2012، نظریه پرل هاربر سایبری را برای اولین بار مطرح کرد. این اصطلاح به این معنی است که آمریکا با حملات سایبری به زیرساخت‌های حیاتی کشورش، مواجه است و به‌نوعی به حمله‌ی نظامی که در سال 1941 و توسط ژاپن به بندر پرل هاربر صورت گرفته است، اشاره می‌کند. حمله‌ی ژاپن به این منطقه در آمریکا، سبب بروز خسارت‌های سنگین به آمریکا شد و همین موضوع سبب شد تا این کشور، اقدام به بمباران اتمی شهر هیروشیما کند.
 

تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.