about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
نفوذ
1405/04/04 - 12:52- تروریسم سایبری

نفوذ رژیم صهیونیستی با استارلینک به ایران

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی ادعا کرد که اسرائیل ده‌ها هزار سیستم استارلینک را به ایران قاچاق کرده است.

بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

هاشمی گفت: اگر گفته شود به اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم یک شوخی تلخی است، امروز فضای مجازی بخشی از فضای واقعی زندگی مردم شده است. امیدواریم در روز‌های آینده شاهد بهبود وضعیت اینترنت باشیم.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ ستار هاشمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به تلاش‌های این وزارتخانه برای برقراری مجدد اینترنت بین‌الملل اظهار کرد: تلاش‌های بسیاری در این مدت انجام شد و با کسب و کار‌های مرتبط با اینترنت در تماس نزدیک بودیم و حرف‌هایشان را شنیده‌ایم. موضوع اشتغال یکی از شاخص‌های مهم و حفظ امنیت کشور است و بر همین مبنا نیز استدلال کرده‌ایم که امروز وضعیت ارتباطات به مسیر عادی بازگردد که این فرایند از روز گذشته آغاز شده و امیدواریم در آینده تکمیل شود و بهبود یابد.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه اگر گفته شود که به اینترنت بین‌الملل نیاز نداریم یک شوخی تلخ است، تصریح کرد: طرح چنین گزاره‌ای درباره اینترنت بین‌الملل منتفی شده و امروز فضای مجازی در واقع بخشی از فضای واقعی زندگی مردم است که باید این موضوع را بپذیریم. باور داریم نگاه مردم را در این زمینه دنبال کنیم و تلاش‌های شبانه‌روزی در این زمینه انجام بدهیم و پیگیری‌های لازم را ادامه خواهیم داد.

وی با تاکید بر اینکه موضع وزارت ارتباطات و دولت این است که دسترسی آزاد به خدمات بین‌المللی برای همه ایجاد شود، ادامه داد: با توجه به شرایطی که در کشور پیش آمد با صلاحدید مراجع امنیتی عملا ناچار به قطع اینترنت شدیم.

وزیر ارتباطات یادآور شد:، اما وزارت ارتباطات مجدانه برقرار مجدد ارتباطات را پیگیری کرده، زیرا امروز موضوع ارتباطات در تمام شئونات زندگی نقش ویژه‌ای ایفا می‌کند. به سه معاونم ماموریت ویژه دادم تا این موضوع با جدیت دنبال شود. طبیعتا مصالح کشور هم مدنظر قرار گرفت و تلاش شد که در گفت‌و‌گو و با مفاهمه‌ای این زمان به حداقل ممکن برسد تا بتوانیم اینترنت را برقرار کنیم.

هاشمی درباره میزان خسارت وارده، گفت: برآورد اولیه انجام شده از سوی معاونت راهبردی نشان داد روزانه بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان خسارت به هسته اقتصاد دیجیتال وارد شد. در کلان این ماجرا که لایه دو و سه اقتصاد دیجیتال است، با احتساب آثار جانبی برآورد خسارت‌ها روزانه پنج همت است؛ هرچند وزرای اقتصادی معتقدند که آثار آن به مراتب بیشتر بوده است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره زمان‌بر بودن اتصال مجدد اینترنت به دلایل فنی، تصریح کرد: به لحاظ فنی اساساً تفاوتی نمی‌کند، چون متولیان تنظیماتی که تغییر می‌دهند را می‌توانند به همان شرایط قبلی برگردانند. این موضوع از کسی که درگیر بحث‌های فنی و کار‌های از این جنس است نمی‌شود پذیرفت. نوعا تصمیم‌گیری‌ها، راهبردی و بر اساس سیاست‌های کلان کشور است.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه برآورد‌ها نشان می‌دهد آستانه تاب‌آوری و تحمل در کلان اقتصاد دیجیتال کشور ۲۰ روز است، ادامه داد: برآورد می‌شود ۱۰ میلیون نفر به‌طور مستقیم و غیرمستقیم متاثر از فضای مجازی و ارتباطات بین‌الملل در ایران هستند و اشتغال این افراد مهم است. در نخستین فرصتی که امکان آن فراهم شود، بلافاصله اقدامات لازم انجام خواهد شد.

هاشمی یادآور شد: در زمینه خسارات وارد شده و تعهداتی که به مردم داده شده، این موارد قطعاً باید جبران شود. در حال تدارک و جمع‌بندی هستیم تا اگر مردم در این مدت خدماتی خریداری کرده‌اند، اما امکان استفاده از آن را نداشته‌اند، جبران شود. تلاش ما بر این است حقی از مردم، حداقل در حوزه خدمات سایبری و ارتباطی ضایع نشود.

وی با اشاره به حملات سایبری و یادآوری اینکه چنین حملاتی از قبل وجود داشته و در این مدت تشدید شده است، گفت: حتی پیش از قطع اینترنت، یکی از بزرگ‌ترین حملات سایبری در سطح جهانی متوجه زیرساخت‌های کشور و یکی از اپراتور‌ها شد. با توجه به پیش‌بینی‌ها، مانور‌هایی نیز برگزار شده بود تا برای چنین شرایطی آمادگی لازم وجود داشته باشد، چراکه احتمال وقوع چنین اتفاقاتی وجود داشت.

تازه ترین ها
افزایش
1405/04/22 - 17:27- اروپا

افزایش جرایم سایبری در اسپانیا

قربانیان جرایم سایبری در اسپانیا نسبت به سال گذشته ۹.۳ درصد افزایش یافته است.

نظارت
1405/04/22 - 16:34- اروپا

نظارت مالی بر ارائه دهندگان خدمات ابری در بریتانیا

ارائه دهندگان خدمات ابری حیاتی با نظارت جدیدی برای محافظت از زیرساخت‌های مالی بریتانیا روبرو هستند.

احضار
1405/04/22 - 16:14- جرم سایبری

احضار سفیر روسیه در فرانسه در پی حملات سایبری

وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد این کشور در روزهای آینده سفیر روسیه در پاریس را در واکنش به آنچه یک کارزار گسترده حملات سایبری علیه کشورهای اروپایی، از جمله فرانسه، خوانده شده است، احضار خواهد کرد.