about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

نفوذ
1405/04/04 - 12:52- تروریسم سایبری

نفوذ رژیم صهیونیستی با استارلینک به ایران

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی ادعا کرد که اسرائیل ده‌ها هزار سیستم استارلینک را به ایران قاچاق کرده است.

آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

آمریکا صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا و تجهیزات نظامی به امارات متحده عربی را آسان‌تر کرد.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ ایالات متحده کنترل‌های صادراتی بر امارات متحده عربی را کاهش داد و صادرات تراشه‌های هوش مصنوعی انویدیا (Nvidia)، تجهیزات نظامی، ماهواره‌های تجاری و فضاپیما را آسان‌تر و روابط بین این دو متحد را تقویت کرد.

این اعلامیه بر تقویت روابط ایالات متحده و امارات تأکید دارد، زیرا این کشور حاشیه خلیج فارس نقش مهمی در استراتژی واشنگتن در قبال ایران ایفا و در عین حال فرصت‌های درآمدی برای شرکت‌های آمریکایی، به ویژه شرکت‌های فناوری، ایجاد می‌کند.

در این اطلاعیه که در روزنامه رسمی دولت موسوم به فدرال رجیستر (Federal Register)، منتشر شده، آمده است که دولت امارات و شرکت‌های تأیید شده اکنون می‌توانند بدون مجوز به اقلام محاسباتی پیشرفته دسترسی داشته باشند.

شرکت‌های اماراتی «G42» و «Core42» و شرکت‌های آمریکایی و شرکت‌های تابعه آنها که در این کشور فعالیت می‌کنند، از جمله آمازون، اَپل و «xAI»، از جمله شرکت‌هایی هستند که دیگر نیازی به مجوز برای تراشه‌ها و سرورهای هوش مصنوعی ندارند.

وزارت بازرگانی آمریکا در ارائه رفتار مطلوب‌تر برای صادرات خاص به امارات، اعلام کرد که ایالات متحده دهه‌ها با این کشور برای مقابله با ایران و نیروهای نیابتی آن، از جمله حماس، حزب‌الله و حوثی‌ها، همکاری کرده است. در این پست با اشاره به حملات آمریکا و رژیم صهیونیستی به ایران که در ماه فوریه امسال آغاز شد، آمده است:

«اخیراً، امارات متحده عربی نقش کلیدی در پیشبرد منافع ایالات متحده در طول عملیات خشم حماسی ایفا کرد.»

علاوه بر این، در این پست اشاره شده که این کشور بزرگ‌ترین شریک تجاری ایالات متحده در خاورمیانه است و سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی آن در ایالات متحده بیش از یک تریلیون دلار ارزش دارد.

طبق مقررات جدید، وزارت بازرگانی آمریکا، امارات را به یک گروه کشوری منتقل کرده که استثنائات مجوز بیشتری را برای اقلام نظامی و دو منظوره تحت کنترل این وزارتخانه مجاز می‌داند.

امارات تنها کشور در این گروه خواهد بود که عضو رژیم‌های کنترل صادرات چندجانبه نیست. سایر کشورهای این گروه شامل کشورهای ناتو و سایر متحدان هستند؛ سایر کشورهای منطقه مانند عربستان سعودی و همچنین رژیم صهیونیستی نیز عضو این گروه نیستند.

علاوه بر موارد ذکر شده، این تغییر همچنین امکان دسترسی بدون مجوز برای صادرات خاصی را فراهم می‌کند که در تولید نفت و گاز و تولید انرژی هسته‌ای غیرنظامی دخیل هستند. در اطلاعیه وزارت بازرگانی آمده است که علاوه بر آمازون، اَپل و xAI، شرکت‌های آمریکایی که دیگر نیازی به مجوز برای دریافت اقلام محاسباتی پیشرفته در امارات متحده عربی نخواهند داشت، شامل گوگل، مِتا، مایکروسافت، OpenAI و اوراکِل هستند.

این وزارتخانه قصد دارد درخواست‌های مجوز صادرات تراشه‌ها و سرورها به شرکت اماراتی «MGX» را به طور مطلوب بررسی کند.

در سال 2025، ایالات متحده به توافق اولیه‌ای با امارات رسید تا به آن اجازه دهد صدها هزار تراشه هوش مصنوعی انویدیا وارد کند. وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرد که دسترسی بدون مجوز برای دولت امارات و شرکت‌های تأیید شده با چارچوب نهایی شده می 2025 سازگار است.

مجوزهای شرکت‌هایی مانند G42 هنگام اعطای آنها، تا حدی به دلیل پتانسیل این شرکت‌ها برای خدمت به مشتریان چینی، بحث‌برانگیز بودند. یک مقام سابق وزارت بازرگانی آمریکا گفت که تحت این رژیم جدید، دیگر جایی برای بحث در دولت وجود نخواهد داشت.

اما این اقدام از قبل سناتور دموکرات الیزابت وارن (Elizabeth Warren)، عضو ارشد کمیته بانکداری سنا، را نگران کرده است. وارن در بیانیه‌ای اظهار داشت:

«ما از قبل می‌دانیم که ولیعهد امارات پشت G42 و MGX مخفیانه ۴9 درصد سهام شرکت رمزنگاری ترامپ، World ⁠Liberty Financial، را خریداری کرده است. اکنون، وزارت بازرگانی ترامپ به G42 دسترسی بدون مجوز به تراشه‌های پیشرفته هوش مصنوعی می‌دهد و با وجود نگرانی‌های گزارش شده در مورد انحراف فناوری حساس به چین و سایر خطرات امنیت ملی، قول مساعدی برای MGX می‌دهد.»

منبع:

تازه ترین ها
تعادل
1405/04/20 - 15:20- اروپا

تعادل در حریم خصوصی و ایمنی کودکان توسط پارلمان اروپا

پارلمان اروپا، تعادل در حریم خصوصی و ایمنی کودکان را در دستور کار خود قرار داد.

ادعای
1405/04/20 - 15:01- جرم سایبری

ادعای حمله سایبری به فدراسیون فوتبال آرژانتین

فدراسیون فوتبال آرژانتین (AFA) اعلام کرد احتمالاً هدف یک حمله سایبری قرار گرفته است.

ادامه
1405/04/20 - 14:50- جرم سایبری

ادامه اختلال در شرکت جنگلداری دولتی لتونی پس از حمله باج‌افزاری

شرکت دولتی جنگلداری Latvijas Valsts Meži (LVM) اعلام کرد که چند هفته پس از حمله باج‌افزاری، همچنان در حال بازیابی سامانه‌های فناوری اطلاعات خود است و بخش قابل‌توجهی از خدمات این شرکت هنوز به حالت عادی بازنگشته است.