about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

نفوذ
1405/04/04 - 12:52- تروریسم سایبری

نفوذ رژیم صهیونیستی با استارلینک به ایران

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی ادعا کرد که اسرائیل ده‌ها هزار سیستم استارلینک را به ایران قاچاق کرده است.

عدم
1405/04/18 - 09:33- تروریسم سایبری

عدم آمادگی رژیم صهیونیستی برای مقابله با حملات سایبری احتمالی ایران

کارشناسان معتقدند که رژیم صهیونیستی برای مقابله با احتمال حمله سایبری ایران در انتخابات از طریق رسانه‌های اجتماعی آمادگی ندارد.

انتشار شده در تاریخ

نسخه جدید چت جی‌پی‌تی منتشر می‌شود

نسخه جدید چت جی‌پی‌تی، مدل GPT-5 به‌زودی منتشر می‌شود.

 

 به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، شرکت اُپن اِی آی (OpenAI) جدیدترین نسخه از فناوری هوش مصنوعی چت جی‌پی‌تی یعنی مدل GPT-5 را به‌زودی منتشر می‌کند.

 دو آزمایش‌کننده اولیه مدل جدید اعلام کردند که از توانایی آن در کدنویسی و حل مسائل علمی و ریاضی تحت‌تأثیر قرار گرفته‌اند، اما معتقدند که جهش از GPT-4 به GPT-5 به بزرگی جهش از GPT-3 به GPT-4 نیست.

 جهش GPT-4 مبتنی بر قدرت محاسباتی و داده‌های بیشتر بود و این شرکت امیدوار بود که «افزایش مقیاس» به روشی مشابه، به طور مداوم به بهبود مدل‌های هوش مصنوعی منجر شود.

 اما OpenAI که توسط مایکروسافت پشتیبانی می‌شود و در حال حاضر ۳۰۰ میلیارد دلار ارزش دارد، با مشکلاتی در افزایش مقیاس مواجه شد. یکی از مشکلات، دیوار داده‌ای بود که این شرکت با آن مواجه شد و ایلیا ساتسکور، دانشمند ارشد سابق OpenAI، سال گذشته گفت: 

 درحالی‌که قدرت پردازش در حال افزایش است، میزان داده‌ها افزایش نمی‌یابد.

 او به این واقعیت اشاره می‌کرد که مدل‌های زبانی بزرگ بر روی مجموعه‌داده‌های عظیمی آموزش داده می‌شوند که کل اینترنت را در بر می‌گیرند و آزمایشگاه‌های هوش مصنوعی گزینه دیگری برای گنجینه‌های بزرگ‌داده‌های متنی تولید شده توسط انسان ندارند.

 جدا از کمبود داده‌ها، مشکل دیگر این بود که باتوجه‌به پیچیدگی سیستم، «اجرای آموزش» برای مدل‌های بزرگ، احتمال بیشتری دارد که با شکست‌های ناشی از سخت‌افزار مواجه شوند و محققان ممکن است تا پایان اجرا که می‌تواند ماه‌ها طول بکشد، از عملکرد نهایی مدل‌ها مطلع نباشند.

 شرکت اُپن اِی آی، زمان انتشار GPT-5 را اعلام نکرده است، اما صنعت انتظار دارد که این اتفاق هر لحظه رخ دهد.

 بوریس پاور، رئیس تحقیقات کاربردی در OpenAI، در پستی در X گفت: 

 هیجان‌زده‌ام که ببینم مردم چگونه از GPT-5 استقبال می‌کنند.

 تقریباً سه سال پیش،ChatGPT جهان را با هوش مصنوعی مولد آشنا و با توانایی خود در نوشتن نثر و شعر انسانی، کاربران را شگفت‌زده کرد و به‌سرعت به یکی از سریع‌ترین برنامه‌های درحال‌رشد تبدیل شد.

 در کنار آموزش مدل‌های بزرگ، شرکت اُپن اِی آی اکنون روی مسیر دیگری به نام «محاسبات زمان آزمایش» سرمایه‌گذاری کرده است که قدرت پردازش بیشتری را برای حل وظایف چالش‌برانگیز مانند ریاضی یا عملیات پیچیده‌ای که نیاز به استدلال و تصمیم‌گیری شبیه انسان دارند، هدایت می‌کند.

 سم آلتمن، مدیرعامل این شرکت، اوایل امسال گفت:

  GPT-5 هم محاسبات زمان آزمایش و هم مدل‌های بزرگ آن را ترکیب خواهد کرد. مدل‌ها و محصولات OpenAI پیچیده شده‌اند.

 

منبع:

تازه ترین ها
هشدار
1405/05/11 - 08:58- آسیا

هشدار امارات به مسافران برای در امان ماندن از حملات سایبری

رئیس شورای امنیت سایبری امارات به مسافران برای در امان ماندن از تهدیدات سایبری توصیه‌هایی کرد.

تلاش
1405/05/11 - 07:50- هوش مصنوعي

تلاش آمازون برای جلوگیری از هزینه‌های اضافی کارکنان در هوش مصنوعی

کارمندان آمازون ۱.۸ میلیون دلار برای هوش مصنوعی هزینه کردند و این شرکت قصد دارد جلوی هزینه‌های اضافی را بگیرد.

دفع
1405/05/10 - 21:01- آسیا

دفع حملات متعدد سایبری در سال ۲۰۲۶ در پاکستان

تیم ملی واکنش اضطراری سایبری پاکستان اعلام کرد که این کشور در سال ۲۰۲۶ بیش از ۴۰۰ حمله سایبری را مسدود کرده است.