about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

نفوذ
1405/04/04 - 12:52- تروریسم سایبری

نفوذ رژیم صهیونیستی با استارلینک به ایران

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی ادعا کرد که اسرائیل ده‌ها هزار سیستم استارلینک را به ایران قاچاق کرده است.

عدم
1405/04/18 - 09:33- تروریسم سایبری

عدم آمادگی رژیم صهیونیستی برای مقابله با حملات سایبری احتمالی ایران

کارشناسان معتقدند که رژیم صهیونیستی برای مقابله با احتمال حمله سایبری ایران در انتخابات از طریق رسانه‌های اجتماعی آمادگی ندارد.

ایالات متحده و امارات متحده عربی اولین گروه ویژه فناوری دفاعی دوجانبه برای عملیات‌های سایبری را راه‌اندازی کردند.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ فرماندهی مرکزی ایالات متحده (CENTCOM) و امارات متحده عربی در حال آماده شدن برای راه‌اندازی یک گروه ویژه نظامی مشترک مختص هوش مصنوعی هستند که اولین ابتکار دوجانبه از این نوع بین این دو شریک محسوب می‌شود. این واحد جدید که گروه ویژه «Talon Synapse» نام دارد، قابلیت‌های مبتنی بر هوش مصنوعی را برای عملیات‌های نظامی توسعه می‌دهد و با تأکید بر اطلاعات، امنیت زیرساخت‌ها و نظارت بر تهدیدات منطقه‌ای به کار خواهد گرفت.

فرماندهی مرکزی آمریکا انتظار دارد این گروه ویژه را در هفته‌های آینده رسماً فعال کند. این تیم از ابوظبی فعالیت خواهد کرد و حدود 20 متخصص آمریکایی و اماراتی با پیشینه هوش مصنوعی، علوم داده و امنیت سایبری را گرد هم خواهد آورد.

اولین گروه ویژه دوجانبه هوش مصنوعی

این طرح ابتکاری، نشان‌دهنده تلاش روزافزون واشنگتن برای ادغام هوش مصنوعی در عملیاتهای دفاعی در کنار متحدان منطقه‌ای مورد اعتماد است. گروه ویژه Talon Synapse به جای تمرکز صرف بر تحقیقات، بر تبدیل فناوری‌های نوظهور هوش مصنوعی به ابزارهای عملی کار خواهد کرد که پرسنل نظامی می‌توانند در میدان از آنها استفاده کنند.

برد کوپر (Brad Cooper)، رئیس فرماندهی مرکزی ایالات متحده، این تلاش را گامی بزرگ توصیف کرد و گفت:

«این یک نقطه عطف تاریخی خواهد بود. دو کشور قصد دارند قابلیت‌های هوش مصنوعی در حال تکامل را سریع‌تر به جنگجویان ارائه دهند. هر دو طرف تعهد مشترکی برای پذیرش فناوری‌های هوش مصنوعی دارند که نوآوری را با سرعت و مقیاس تشویق می‌کنند.»

کارشناسان معتقدند که این گروه ویژه در ابتدا بر 3 حوزه عملیاتی تمرکز خواهد کرد. تیم‌ها برنامه‌های هوش مصنوعی را برای پشتیبانی اطلاعاتی، تقویت حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی و بهبود نظارت بر محیط امنیتی منطقه‌ای توسعه خواهند داد.

برنامه‌ها طی یک سال شکل گرفته‌اند

ایده این گروه ویژه مشترک یک شبه پدیدار نشد. کوپر و شیخ طحنون بن زاید آل نهیان (Sheikh Tahnoon bin Zayed Al Nahyan)، مشاور امنیت ملی امارات، برای اولین بار سال گذشته در مورد ایجاد چنین واحدی بحث کردند، زیرا هر دو دولت راه‌هایی را برای تعمیق همکاری در زمینه فناوری‌های پیشرفته بررسی می‌کردند.

این تلاش در ماه‌های اخیر شتاب بیشتری گرفت. مقامات سنتکام ماه گذشته در یک سفر منطقه‌ای با نمایندگان دفاعی امارات و رهبران صنعت هوش مصنوعی دیدار کردند تا قبل از اعلام همکاری، این مفهوم را اصلاح کنند.

برخلاف بسیاری از همکاری‌های دفاعی که حول محور خرید تجهیزات می‌چرخند، سازمان جدید متخصصان فنی هر دو کشور را در یک تیم عملیاتی قرار می‌دهد. این ساختار می‌تواند به تسریع آزمایش، توسعه و استقرار برنامه‌های نظامی مبتنی بر هوش مصنوعی کمک کند.

ادامه گسترش همکاری در حوزه هوش مصنوعی

بنابر ادعای محققان، این توافق همچنین با استراتژی گسترده‌تر امارات برای گنجاندن هوش مصنوعی در بخش دفاعی خود مطابقت دارد. این کشور خلیج فارس برای چندین سال، همکاری با شرکت‌های فناوری را برای تقویت سیستم‌های خودمختار، تجزیه و تحلیل پیشرفته و قابلیت‌های امنیتی دیجیتال دنبال کرده است.

یک نمونه، همکاری با «Anduril» با هدف تولید مشترک پهپادهای خودمختار طراحی شده برای مأموریت‌های دفاعی بود. امارات متحده عربی همچنین حمایت دولتی از هوش مصنوعی را در برنامه‌های غیرنظامی و نظامی گسترش داد و این فناوری را به عنوان یک اولویت ملی بلندمدت در نظر گرفت.

همکاری در حوزه هوش مصنوعی به طور فزاینده‌ای در مذاکرات بین واشنگتن و ابوظبی مطرح شده است. در جریان سفر شیخ طحنون بن زاید آل نهیان به کاخ سفید در مارس 2025، مقامات هر دو کشور در مورد هوش مصنوعی، فناوری‌های نوظهور و روابط دوجانبه گسترده‌تر بحث کردند.

گروه ویژه Talon Synapse گام دیگری در این رابطه است که به هر دو ارتش یک تیم اختصاصی برای انتقال پروژه‌های هوش مصنوعی از مفهوم به کاربرد عملیاتی می‌دهد. در صورت موفقیت، این مدل می‌تواند بر نحوه رویکرد ایالات متحده به همکاری‌های آینده هوش مصنوعی با کشورهای متحد تأثیر بگذارد.

منبع:

تازه ترین ها
کسب
1405/05/07 - 23:42- هوش مصنوعي

کسب جوایز جهانی هوش مصنوعی توسط دانشجویان سعودی

دانشگاه‌های عربستان سعودی جوایز جهانی آموزش هوش مصنوعی را کسب کردند.

مشارکت
1405/05/07 - 23:39- آسیا

مشارکت آذربایجان و کره جنوبی برای توسعه راه‌حل‌های دیجیتال مدرن

آذربایجان و کره جنوبی برای تعمیق روابط در زمینه امور مالی دیجیتال و توسعه راه‌حل‌های دیجیتال مدرن با یکدیگر مشارکت کردند.

تأکید
1405/05/07 - 23:37- آسیا

تأکید فیلیپین بر مقابله با خشونت آنلاین علیه کودکان

گروه مبارزه با جرایم سایبری پلیس ملی فیلیپین عملیات مقابله با القای خشونت آنلاین به کودکان را افزایش داد.