همکاری کره جنوبی و عربستان در حوزه هوش مصنوعی و استارتاپها
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، کره جنوبی و عربستان سعودی پس از مذاکراتی در سئول بین روه یونگ - سئوک، معاون وزیر وزارت کسبوکارهای کوچک و متوسط و استارتاپها (MSS) و عبدالله السواحه، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عربستان، توافق کردند تا همکاری در زمینه استارتاپها، هوش مصنوعی و تحول دیجیتال را تعمیق بخشند.
این مذاکرات بر گسترش همکاری در حوزه هوش مصنوعی، سرمایهگذاری خطرپذیر، تحول دیجیتال و استارتاپهای نوآورانه متمرکز بود.
یکی از موضوعات اصلی، پیشنهاد ایجاد یک صندوق سرمایهگذاری مشترک بود که در حال حاضر بین شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر کُره (Korea Venture Investment) و شرکت ریاض وَلی (Riyadh Valley) عربستان سعودی در حال مذاکره است و قرار است در شرکتهای فناوری پیشرفته که فناوریهای استراتژیک مانند هوش مصنوعی و نیمهرساناها را توسعه میدهند، سرمایهگذاری مشترک انجام دهد.
دولت کُره اعلام کرد که امیدوار است این صندوق را قبل از پایان سال 2026 راهاندازی کند.
وزرا همچنین در مورد تسریع تحول دیجیتال شرکتهای کوچک و متوسط از طریق پذیرش گستردهتر هوش مصنوعی بحث کردند. کره جنوبی قوانین برنامهریزی شده برای تشویق استقرار هوش مصنوعی در بین مشاغل کوچکتر را تشریح کرد، درحالیکه از سرمایهگذاری بیشتر عربستان سعودی در شرکتهای کرهای که درحالتوسعه هوش مصنوعی و سایر فناوریهای پیشرو هستند، دعوت کرد.
در این جلسه همچنین تلاشهای گسترده برای تقویت اکوسیستمهای استارتاپی دوجانبه موردتوجه قرار گرفت. کره جنوبی به ابتکاراتی از جمله مرکز تجارت جهانی خود در ریاض و مشارکت در رویدادهای استارتاپی مانند (COMEUP) و (BIBAN) عربستان سعودی اشاره کرد.