about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
نفوذ
1405/04/04 - 12:52- تروریسم سایبری

نفوذ رژیم صهیونیستی با استارلینک به ایران

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی ادعا کرد که اسرائیل ده‌ها هزار سیستم استارلینک را به ایران قاچاق کرده است.

بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

بیش از 300 نفر در کشورهای آفریقایی به دلیل تهدیدات سایبری در عملیاتی موسوم به کارت قرمز دستگیر شدند.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ مقامات 7 کشور آفریقایی 306 مظنون را دستگیر و 1842 دستگاه را در یک عملیات بین‌المللی با هدف حملات و کلاهبرداری‌های سایبری توقیف کردند.

این دستگیری‌ها به عنوان بخشی از عملیات کارت قرمز (نوامبر 2024 - فوریه 2025) انجام شد که هدف آن مختل کردن و از بین بردن شبکه‌های جنایی فرامرزی است که آسیب قابل توجهی به افراد و مشاغل وارد می‌کند این عملیات کلاهبرداری‌های بانکداری تلفن همراه، سرمایه‌گذاری و برنامه‌های پیام‌رسان را هدف قرار داد. بیش از 5000 قربانی در این عملیات شناسایی شد.

در بخشی از این عملیات، پلیس نیجریه 130 نفر از جمله 113 شهروند خارجی را به اتهام دست داشتن در کلاهبرداری‌های سایبری مانند کلاهبرداری سرمایه‌گذاری دستگیر کرد. مظنونان که برای پنهان کردن ردیابی‌های خود، درآمدهای حاصله را به دارایی‌های دیجیتال تبدیل می‌کردند، از کشورهای مختلف برای اجرای طرح‌های غیرقانونی به هرچه بیشتر زبان‌ها استخدام شدند. مقامات نیجریه مشخص کرده‌اند که برخی از افرادی که در مراکز کلاهبرداری کار می‌کنند، ممکن است قربانی قاچاق انسان یا مجبور به فعالیت‌های مجرمانه شوند.

در یک مورد مهم از آفریقای جنوبی، مقامات 40 نفر را دستگیر و بیش از 1000 سیم کارت را به همراه 53 دسکتاپ و دکل مرتبط با یک طرح پیچیده کلاهبرداری از جعبه سیم‌کارت توقیف کردند. این تنظیمات که تماس‌های بین‌المللی را به عنوان تماس‌های محلی تغییر می‌دهد، معمولاً توسط مجرمان برای انجام حملات فیشینگ پیامکی در مقیاس بزرگ استفاده می‌شود.

در زامبیا، افسران 14 عضو مظنون یک سندیکای جنایی را دستگیر کردند که تلفن‌های قربانیان را هک می‌کردند. این کلاهبرداری شامل ارسال یک پیام حاوی یک پیوند مخرب بود که با کلیک روی آن، بدافزار روی دستگاه نصب می‌شد. این به هکرها اجازه داد تا کنترل حساب پیام‌رسان و در نهایت تلفن را در دست بگیرند و به آنها امکان دسترسی به برنامه‌های بانکی را بدهد. هکرها همچنین می‌توانستند از برنامه‌های پیام‌رسان قربانی برای به اشتراک گذاشتن پیوند مخرب در گفتگوها و گروه‌ها استفاده و امکان گسترش کلاهبرداری را فراهم کنند.

در جریان این عملیات، مقامات رواندا 45 عضو یک شبکه جنایی را به دلیل مشارکت در کلاهبرداری‌های مهندسی اجتماعی دستگیر کردند که تنها در سال 2024 از قربانیان بیش از 305 هزار دلار کلاهبرداری کردند. تاکتیک‌های آن‌ها شامل ظاهر شدن به عنوان کارمندان مخابرات و ادعای برنده‌های جعلی «جک‌پات» برای استخراج اطلاعات حساس و دسترسی به حساب‌های بانکی تلفن همراه قربانیان بود. روش دیگر شامل جعل هویت یکی از اعضای خانواده مجروح برای درخواست کمک مالی از بستگان برای قبوض بیمارستان بود. در مجموع 103043 دلار و 292 دستگاه کشف و ضبط شد.

نیل جتون (Neal Jetton)، مدیر اداره جرایم سایبری اینترپل، گفت:

«موفقیت عملیات کارت قرمز نشان دهنده قدرت همکاری بین‌المللی در مبارزه با جرایم سایبری است که مرز نمی‌شناسد و می‌تواند اثرات مخربی بر افراد و جوامع داشته باشد. بازیابی دارایی‌ها و دستگاه‌های قابل توجه و همچنین دستگیری مظنونان کلیدی، این پیام قوی را به مجرمان سایبری ارسال می‌کند که فعالیت‌های آنها بدون مجازات نخواهد ماند.»

قبل از عملیات، کشورها اطلاعات جنایی را در مورد اهداف کلیدی رد و بدل کردند. این اطلاعات توسط اینترپل با دیدگاه‌هایی در مورد شیوه‌های عملیات جنایی با استفاده از داده‌های شرکای بخش خصوصی خود «Group-IB»، کسپرسکی (Kaspersky) و ترند میکرو (Trend Micro) غنی شده است.

7 کشور شرکت کننده عبارتند از بنین، ساحل عاج، نیجریه، رواندا، آفریقای جنوبی، توگو و زامبیا.

این عملیات از طریق عملیات مشترک آفریقایی اینترپل علیه جرایم سایبری (AFJOC) انجام شد، ابتکاری که توسط دفتر امور خارجه، مشترک‌المنافع و توسعه بریتانیا تأمین می‌شود.
 

منبع:

تازه ترین ها
نامیبیا
1405/04/21 - 18:04- آفریقا

نامیبیا اولین آیین‌نامه اجرایی رسانه‌های اجتماعی را تدوین کرد

یونسکو و نامیبیا یک آیین‌نامه اجرایی رسانه‌های اجتماعی برای استانداردهای اخلاقی تدوین کردند.

گسترش
1405/04/21 - 17:38- هوش مصنوعي

گسترش امنیت ویندوز مبتنی بر هوش مصنوعی

مایکروسافت امنیت ویندوز مبتنی بر هوش مصنوعی را گسترش می‌دهد.

همکاری
1405/04/21 - 17:09- هوش مصنوعي

همکاری مراکش و فرانسه در زمینه حاکمیت هوش مصنوعی

مراکش از طریق همکاری با فرانسه در ژنو از حاکمیت هوش مصنوعی انسان‌محور حمایت خواهد کرد.