about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

نقد
1405/04/06 - 17:47- جنگ سایبری

نقد و بررسی فیلم سینمایی قمارباز | فیلمی درباره هک شدن بانک سپه در جنگ دوازده روزه

قمار باز یک تریلر ایرانی محصول سال ۱۴۰۴ است که توسط محسن بهاری کارگردانی شده است. تهیه کنندگی این فیلم را سجاد نصراللهی نسب بر عهده داشته و بهجت شریف اصفهانی هم نگارش فیلمنامه را انجام داده است. کوروش تهامی، آرمین رحیمیان، امیر نوروزی و شبنم قربانی از باز

نفوذ
1405/04/04 - 12:52- تروریسم سایبری

نفوذ رژیم صهیونیستی با استارلینک به ایران

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی ادعا کرد که اسرائیل ده‌ها هزار سیستم استارلینک را به ایران قاچاق کرده است.

در کنفرانس بین‌المللی سای کان 2026، جمعی از کارشناسان برجسته حقوق بین‌الملل، امنیت سایبری و فناوری به بررسی یکی از مهم‌ترین چالش‌های نوظهور در حوزه جنگ‌های مدرن پرداختند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات خبرگزاری سایبربان، آنها در کنفرانس سای کان 2026 (CyCon 2026) به بررسی اینکه چگونه می‌توان با گسترش استفاده از هوش مصنوعی در عملیات‌های نظامی، اجرای مؤثر قواعد حقوق بین‌الملل را تضمین کرد، پرداختند.

محور اصلی این نشست، بررسی نقش روزافزون هوش مصنوعی در حوزه‌هایی مانند انتخاب اهداف نظامی، عملیات سایبری، جنگ اطلاعاتی و تصمیم‌گیری‌های فرماندهی بود.

شرکت‌کنندگان به‌ویژه بر نحوه اجرای حقوق بین‌الملل بشردوستانه (IHL) در شرایطی تمرکز کردند که سامانه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی به بخش جدایی‌ناپذیر از توانمندی‌های نظامی تبدیل شده‌اند.

کارشناسان تأکید کردند که رعایت الزامات حقوقی نباید تنها به زمان استفاده از سامانه‌های هوش مصنوعی در میدان نبرد محدود شود، بلکه باید تمامی مراحل چرخه عمر این سامانه‌ها، از طراحی و توسعه تا آزمایش، خرید، استقرار و بهره‌برداری را در بر گیرد.

به اعتقاد آنان، بسیاری از چالش‌های حقوقی و اخلاقی مربوط به هوش مصنوعی نظامی، پیش از آغاز عملیات نظامی و در فرآیند طراحی و توسعه این فناوری شکل می‌گیرد.

در این نشست، موضوعاتی مانند انجام ارزیابی‌های حقوقی پیش از به‌کارگیری سامانه‌های هوش مصنوعی، شیوه خرید تجهیزات، همکاری ارتش‌ها با شرکت‌های خصوصی فناوری، استفاده از هوش مصنوعی در عملیات فریب و همچنین پیامدهای محو شدن مرز میان کاربردهای غیرنظامی و نظامی این فناوری مورد بررسی قرار گرفت.

کارشناسان هشدار دادند که استفاده همزمان از فناوری‌های هوش مصنوعی در بخش‌های نظامی و غیرنظامی می‌تواند اجرای قوانین جنگ و تفکیک اهداف نظامی از غیرنظامی را با پیچیدگی‌های بیشتری مواجه کند.

همچنین در جریان این رویداد، پیش‌نمایشی از کتاب جدید حقوق بین‌الملل و هوش مصنوعی در مخاصمات مسلحانه؛ تعامل هوش مصنوعی و فضای سایبری ارائه شد که قرار است توسط انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر شود.

این اثر به بررسی تأثیر هوش مصنوعی بر تحول شیوه‌های جنگ و چگونگی تفسیر و اجرای قواعد حقوق بین‌الملل در مواجهه با این فناوری می‌پردازد.

در ادامه این مباحث، نویسندگان کتاب در قالب یک نشست تخصصی در پایگاه علمی Opinio Juris دیدگاه‌های خود را درباره موضوعاتی همچون حکمرانی بر چرخه عمر سامانه‌های هوش مصنوعی نظامی، الزامات ماده مشترک اول کنوانسیون‌های ژنو، ظرفیت‌ها و محدودیت‌های ارزیابی‌های حقوقی، پدیده «مه جنگ» ناشی از هوش مصنوعی و ضرورت ایجاد چارچوب‌های یکپارچه برای مدیریت کاربردهای نظامی و غیرنظامی این فناوری ارائه کردند.

جمع‌بندی مباحث کنفرانس نشان می‌دهد که با توسعه سریع هوش مصنوعی در حوزه دفاعی، حقوق بین‌الملل ناگزیر است تفاسیر و سازوکارهای اجرایی خود را متناسب با فناوری‌های نوظهور به‌روزرسانی کند تا ضمن حفظ کارآمدی قواعد موجود، از بروز مخاطرات انسانی و حقوقی در جنگ‌های آینده جلوگیری شود.

 

منبع:

تازه ترین ها
تشکیل
1405/05/12 - 15:10- آمریکا

تشکیل نخستین فرماندهی «چنددامنه‌ای» در نیروی زمینی آمریکا

نیروی زمینی ایالات متحده از تشکیل نخستین فرماندهی چنددامنه‌ای خود خبر داد؛ اقدامی که به‌عنوان یکی از مهم‌ترین گام‌های برنامه نوسازی نیروهای زمینی آمریکا برای آمادگی در جنگ‌های آینده ارزیابی می‌شود.

کاهش حساب‌های کاربری رسانه‌های اجتماعی کودکان در استرالیا

کمیسر امنیت الکترونیکی استرالیا کاهش زودهنگام حساب‌های کاربری رسانه‌های اجتماعی زیر ۱۶ سال را نشان داد.

شناسایی
1405/05/12 - 15:01- جرم سایبری

شناسایی حمله «کلیک صفر» توسط بریتانیا

مرکز ملی امنیت سایبری بریتانیا با همکاری نهادهای امنیتی بین‌المللی، از شناسایی یک کارزار جدید فیشینگ کلیک صفر خبر داد که به گروه هکری LAUNDRY BEAR، منتسب به دولت روسیه، نسبت داده شده است.