about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
نفوذ
1405/04/04 - 12:52- تروریسم سایبری

نفوذ رژیم صهیونیستی با استارلینک به ایران

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی ادعا کرد که اسرائیل ده‌ها هزار سیستم استارلینک را به ایران قاچاق کرده است.

بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

یک برنامه ۳ ساله برای تقویت امنیت سایبری و دفاع دیجیتال در آفریقا آغاز شد.

به گزارش کارگروه بین‌الملل سایبربان؛ یک برنامه 3 ساله با هدف تقویت دفاع دیجیتال و حفاظت از خدمات عمومی ضروری در سراسر آفریقا توسط گوگل با همکاری بنیاد سایبرسیف (Cybersafe Foundation) راه‌اندازی شد.

این ابتکار با هدف اجرایی شدن در کشورهای غنا، نیجریه، کنیا و آفریقای جنوبی، برای حمایت از سازمان‌های اجتماعی که خدمات حیاتی ارائه می‌دهند و در عین حال داده‌های حساس میلیون‌ها شهروند آسیب‌پذیر را در اختیار دارند، طراحی شده است. این نهادها در بحبوحه دیجیتالی شدن سریع، به طور فزاینده‌ای به اهداف اصلی مجرمان سایبری تبدیل شده‌اند.

این برنامه که «Resilio Africa» نام دارد، به دنبال بهبود آمادگی سایبری ۲۰۰ مؤسسه اجتماعی حیاتی (CCI)، حفاظت از بیش از ۱۵ میلیون پرونده عمومی و محافظت از بیش از دو میلیون نفر است که به امکاناتی مانند کلینیک‌ها، مدارس، سازمان‌های دولتی محلی و سازمان‌های خدمات اجتماعی متکی هستند.

در این پروژه، مؤسسات اجتماعی حیاتی ابزارهای فنی رایگان، ارزیابی ریسک امنیت سایبری، کتابچه‌های راهنمای واکنش سفارشی، اطلاعات تهدید و چارچوب‌های واکنش به حوادث را دریافت خواهند کرد.

این برنامه همچنین بیش از 10 هزار ساعت مشاوره رایگان امنیت سایبری را برای تقویت ظرفیت تیم‌های فناوری اطلاعات، مدیران و کارکنان خط مقدم ارائه خواهد داد. انتظار می‌رود بیش از ۴۵۰۰ کارمند و تصمیم‌گیرنده در سراسر این چهار کشور، آموزش‌های هدفمندی را برای افزایش آمادگی سازمانی دریافت کنند.

کنستانس استیولی (Constance Staveley)، مدیر اجرایی و بنیانگذار بنیاد سایبر سیف، در مصاحبه‌ای با روزنامه غنایی تایمز در آکرا، گفت که بسیاری از نهادهای اجتماعی حجم عظیمی از داده‌های شخصی حساس را جمع‌آوری و ذخیره می‌کنند، اما با سیستم‌های قدیمی و با بودجه‌های محدود امنیت سایبری فعالیت می‌کنند.

او توضیح داد که افزایش دیجیتالی شدن در سراسر آفریقا، شکاف‌های آسیب‌پذیری را افزایش داده و نهادها را در معرض تهدیدات سایبری قرار داده است که می‌تواند منجر به ضررهای مالی، اختلال در خدمات و آسیب جدی به افرادی شود که داده‌هایشان به خطر افتاده است.

وی با استناد به داده‌های اینترپل، خاطرنشان کرد که آفریقا در سال ۲۰۲۳، ۲۳ درصد افزایش حملات باج‌افزاری را ثبت کرده و نهادهای دولتی و غیرانتفاعی از جمله آسیب‌پذیرترین‌ها هستند. تنها در کنیا، ۱۱۴ حمله سایبری علیه مؤسسات اجتماعی حیاتی در 8 ماه اول سال ۲۰۲۴ ثبت شده و پس از آن در اوایل سال ۲۰۲۵ افزایش ۲۰۱ درصدی داشته است.

به گفته استیولی، طرح Resilio Africa به ایجاد اکوسیستم‌های دیجیتال امن‌تر در سراسر قاره در زمانی که تهدیدات سایبری پیچیده‌تر و مکررتر می‌شوند، کمک خواهد کرد.

او همچنین تصریح کرد که اگرچه دولت‌های آفریقایی در حال پیشرفت در تدوین استراتژی‌های ملی امنیت سایبری هستند، اما بیش از ۶۰ درصد از کشورهای این قاره هنوز در رده «تعهد کم» شاخص جهانی امنیت سایبری اتحادیه بین‌المللی مخابرات قرار دارند.

استیولی هشدار داد که بدون مداخلات فوری و مقیاس‌پذیر، حوادث سایبری می‌تواند اعتماد عمومی را از بین ببرد، خدمات ضروری را مختل کند و جمعیت‌های آسیب‌پذیر را بیشتر در معرض آسیب‌های دیجیتال و حتی فیزیکی قرار دهد.

هاویوا کوهل (Haviva Kohl)، مدیر ارشد برنامه گوگل، گفت که این سازمان معتقد است که ایمن‌سازی سیستم‌های دیجیتال برای رشد فراگیر و پایدار حیاتی است.

وی اظهار داشت:

«حمایت ما از بنیاد امنیت سایبری نشان دهنده هدف مشترک ما در توانمندسازی جوامع و محافظت از نهادهایی است که به آنها خدمت می‌کنند.»

منبع:

تازه ترین ها
نامیبیا
1405/04/21 - 18:04- آفریقا

نامیبیا اولین آیین‌نامه اجرایی رسانه‌های اجتماعی را تدوین کرد

یونسکو و نامیبیا یک آیین‌نامه اجرایی رسانه‌های اجتماعی برای استانداردهای اخلاقی تدوین کردند.

گسترش
1405/04/21 - 17:38- هوش مصنوعي

گسترش امنیت ویندوز مبتنی بر هوش مصنوعی

مایکروسافت امنیت ویندوز مبتنی بر هوش مصنوعی را گسترش می‌دهد.

همکاری
1405/04/21 - 17:09- هوش مصنوعي

همکاری مراکش و فرانسه در زمینه حاکمیت هوش مصنوعی

مراکش از طریق همکاری با فرانسه در ژنو از حاکمیت هوش مصنوعی انسان‌محور حمایت خواهد کرد.