about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
نفوذ
1405/04/04 - 12:52- تروریسم سایبری

نفوذ رژیم صهیونیستی با استارلینک به ایران

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی ادعا کرد که اسرائیل ده‌ها هزار سیستم استارلینک را به ایران قاچاق کرده است.

بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

انتشار شده در تاریخ

۱۰۰ هزار کانال تلگرامی فعال در ایران

به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ ابوالحسن فیروزآبادی رئیس مرکز ملی فضای مجازی در همایش ملی حمایت از شبکه‌های اجتماعی بومی با اشاره به آمار فعالیت مردم ایران در شبکه‌های اجتماعی گفت: هزار کانال تلگرامی در ایران داریم که 1 میلیون و 200 هزار مطلب در شبانه‌روز در این کانال‌ها به اشتراک گذاشته می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه رویکرد مردم به شبکه‌های اجتماعی الزامی غیرقابل‌انکار است، گفت: سال گذشته 10 درصد از شبکه‌های اجتماعی مربوط به رسانه‌های خبری بوده است که با رشد بیش از 100 درصدی به 23 درصد رسیده است و نشان می‌دهد نخبگان رسانه‌های خبری توانسته‌اند به‌خوبی از این بستر استفاده کنند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به نیاز روزافزون به شبکه‌های اجتماعی تأکید کرد: شبکه اجتماعی ادامه تجربه بشر در دوران مدرنیته است و رسانه‌ای کاملاً تعاملی، توسعه‌یافته، فعال و همیشه همراه ما است.

وی با اشاره به مزایای شبکه‌های اجتماعی و سرعت‌بالای رشد این شبکه‌ها تأکید کرد: در مسیری قرارگرفته‌ایم که قابل بازگشت نیست، هرچند نگرانی‌هایی به همراه دارد، اما فرصت‌هایی نیز در آن وجود دارد.

فیروزآبادی با اشاره به آمار بالای فعالیت کابران ایرانی در شبکه‌های اجتماعی یادآور شد: 40 میلیون گوشی هوشمند در کشور ما وجود دارد و به همین تناسب این میزان کاربر فعال در شبکه‌های اجتماعی وجود دارد و حالا با متغیرهای جدیدی روبرو هستیم که رشد دورقمی را در یک ماه تجربه می‌کنند، بنابراین نباید منکر نیاز به این شبکه‌ها بود.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی همچنین با اشاره به ورود نامتعادل شبکه‌های اجتماعی به کشور تصریح کرد: در جوامع غربی که خود مبدع این فناوری هستند، به این شکل ظهور پیدا نکرده است و در یک سیر تاریخی و با آمادگی نهادی خاص خود ظهور می‌یابند، اما جامعه ما از فناوری غربی یکی را با بیش انگیختگی انتخاب می‌کنند.

فیروزآبادی همچنین به وظایف نخبگان در حوزه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: نخبگان باید جامعه را هدایت کنند تا از این فناوری در حوزه‌های مختلف ازجمله آموزش، خدمات و دولت الکترونیک استفاده شود.

وی همچنین مردمی شدن تمام حوزه‌ها را از ویژگی‌های شبکه اجتماعی برشمرد و تأکید کرد: مهم‌ترین مطلب در فضای مجازی نظام اعتماد است که در این زمینه هم امنیت باید در شبکه‌های اجتماعی مردمی شود.

وی در ادامه از آماری خبر داد که نشان‌دهنده کاهش موارد سرگرمی در شبکه‌های اجتماعی در کنار افزایش استفاده‌های دیگر ازجمله موارد خبری خبر داد و گفت: سال گذشته استفاده از این شبکه‌ها در عرصه‌های خبری 10 درصد بود که امروز رشد بیش از صددرصدی به 23 درصد رسیده است.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی افزود: هنوز در حوزه آموزشی این عدد احصا نشده است.

فیروزآبادی یکی دیگر از ناهنجاری‌های شبکه‌های اجتماعی را بومی نبودن آن‌ها عنوان کرد و افزود: این شبکه‌ها در فضای غربی شکل‌گرفته است و ما دلمان می‌خواهد چیزی مشابه تلگرام در داخل کشور داشته باشیم که اگر چنین باشد در حوزه بانکداری، تجارت و سایر خدمات می‌توان در این بستر کارکرد، اما الان به علت در خارج بودن سرور آن‌ها امکان‌پذیر نیست. 

تازه ترین ها
قانون
1405/04/23 - 20:18- اروپا

قانون جدید اتحادیه اروپا در مورد ایمنی کودکان در فضای آنلاین

کمیسیون اروپا قانون جدید اتحادیه اروپا در مورد ایمنی کودکان در فضای آنلاین را آماده خواهد کرد.

برچسب‌گذاری
1405/04/23 - 18:47- هوش مصنوعي

برچسب‌گذاری آهنگ‌های تولید شده توسط هوش مصنوعی

صنعت موسیقی برچسب‌هایی برای آهنگ‌های تولید شده توسط هوش مصنوعی معرفی کرد.

طرح
1405/04/23 - 17:55- اروپا

طرح آزمایشی یوروی دیجیتال توسط بانک مرکزی اروپا

بانک مرکزی اروپا، ارائه دهندگان خدمات پرداخت را برای طرح آزمایشی یوروی دیجیتال تأیید کرد.