about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
نفوذ
1405/04/04 - 12:52- تروریسم سایبری

نفوذ رژیم صهیونیستی با استارلینک به ایران

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی ادعا کرد که اسرائیل ده‌ها هزار سیستم استارلینک را به ایران قاچاق کرده است.

عدم
1405/04/18 - 09:33- تروریسم سایبری

عدم آمادگی رژیم صهیونیستی برای مقابله با حملات سایبری احتمالی ایران

کارشناسان معتقدند که رژیم صهیونیستی برای مقابله با احتمال حمله سایبری ایران در انتخابات از طریق رسانه‌های اجتماعی آمادگی ندارد.

آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

شبکه های اجتماعی آمریکایی، به بهانه ی گسترش دستورکار ژئوپلیتیک توسط تعدادی از حساب های کاربری، شروع به حذف حساب های کاربری ایرانیان کرده اند.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان، به نقل از «hartsburgnews»؛ شرکت های فیسبوک، توییتر و گوگل صدها حساب کاربری ایرانی را که به ترویج دستورکار ژئوپلتیک می پرداختند، مسدود کردند.

با توجه به گزارش فیسبوک، صدها هزار نفر از کاربران حداقل یک صفحه از حساب های کاربری بالا را دنبال می کردند.

یک شرکت امنیت سایبری به تازگی اعلام کرده است، توییتر و الفبت، در مجموع صدها حساب کاربری را به ایرانیانی که در حال ترویج دستورالعمل ژئوپلیتیک بودند، مسدود ساخته اند.

ایرانیان مرتبط با کمپین یاد شده، از طریق شبکه ای از وبگاه های اخبار جعلی و گسترش افراد متقلب در سراسر شبکه های اجتماعی، فیسبوک، اینستاگرام، توییتر، گوگل پلاس و یوتیوب روایت ها را با توجه به منافع کشور تحت فشار قرار می دادند. براساس گزارش شرکت فایرآی، این کمپین کاربران واقع در آمریکا، انگلیس، آمریکای لاتین و آسیای غربی را تا ماه اکتبر هدف قرار داده است.

کشور روسیه نیز دارای کمپین های نفوذ آنلاین هستند. برای مثال می توان به تلاش آنها برای گسترش اختلافات سیاسی میان رای دهندگان آمریکایی اشاره کرده؛ با وجود این فایرآی معتقد است که با وجود مشابه بودن شیوه ها، از آنها برای دستیابی به اهداف متفاوت بهره گرفته می شود.

لی فاستر (Lee Foster)، تحلیلگر عملیات های اطلاعاتی فایر آی گفت:

مسئله ی بالا بیان می کند که تنها روسیه درگیر فعالیت های یاد شده نیست.

فایرآی توضیح داد، فعالیت های ایران، ضد سعودی، ضد اسرائیلی و طرفداری از فلسطین است. همچنین می توان به دفاع آنها از سیاست های مناسب ایران در قراردادهای مانند برجام اشاره کرد.

بر اساس یافته های بالا، نگرانی ها نسبت به افزایش تلاش های خارجی برای ایجاد اختلال در انتخابات میان دوره ای آمریکا در ماه نوامبر را افزایش داده است.

شرکت مذکور ادامه داد، هکرهای مرتبط با دولت روسیه، به دنبال سرقت اعتبارنامه های ورود به ایمیل سیاست مداران آمریکایی و اندیشکده ها بودند. همچنین آنها معتقدند به نظر نمی رسد فعالیت ایرانی ها در تاثیری در انتخابات آینده داشته باشند، هر چند تعدادی از پست ها کاربران چپ گرا را هدف گرفته، علیه ریاست جمهوری دونالد ترامپ پست منتشر می کردند.

فاستر ادامه داد:

فعالیت یاد شده، می تواند نشان دهنده تلاشی برای نفوذ به مباحث سیاسی داخل آمریکا باشد.

فایرآی شرح داد، فعالیت های متمرکز آمریکا در سال گذشته افزایش پیدا کرد، درست چند ماه پس از ریاست جمهوری ترامپ، با حساب های کاربری وبسایت ها و رسانه های اجتماعی که به انتشار مقالات می پردازند که به نظر می رسد تعدادی از آنها از رسانه های مشروع آمریکایی و ایرانی کپی شده اند.

در بعضی موارد، دامنه های وبگاه های جعلی مانند «IS Journal» و «Liberty Free Press» پیش از انتخابات سال 2016، در سال های 2013 و 2014 ثبت شده؛ اما تا پیش از سال گذشته غیر فعال بودند. با وجود این وبگاه های عرب زبان آسیای غربی احتمالا بخشی از یک مبارزه ی انتخاباتی به حساب می آیند.

 تعدادی از شرکت های فناوری شرح دادند، آنها بر اساس شماره تلفن کاربران، آدرس های ایمیل، وبگاه ثبت رکوردها و زمان فعالیت های حساب ها در ساعات اداری کشور ایران، کمپین را متعلق به ایرانی ها می دانند. شرکت فایرآی نیز این نظریه را تایید، اما توضیح داد نمی تواند حساب های کاربری را به یک سازمان یا فرد مشخص مرتبط سازد.

از نمونه پست های حذف شده می توان به یک پویانمایی اشاره کرد که در آن سربازی اسرائیلی یک فلسطینی را به قتل می رساند. برای مثالی دیگر می توان به پوستر ویدئویی دروغین که نشان می داد دونالد ترامپ، کیم جونگ اون، رهبر کره ی شمالی را در آغوش کشیده است، اشاره کرد.

فایرآی اظهار کرد، بعضی از حساب های کاربری توییتر و فیسبوک به گونه ای طراحی شده بودند که مردمانی واقعی در آمریکا، انگلیس و کانادا به نظر برسند. این حساب ها ترکیبی از هشتک های موجود در فرهنگ آمریکا را مانند «lockhimup»، «#impeachtrump» و «notmypresident» به کار می بردند.

توییتر برای مقابله با کمپین یاد شده 284 حساب کاربری را حذف کرد. شرکت فیسبوک نیز 254 صفحه و 392 حساب کاربری را در شبکه ی اجتماعی خود و اینستاگرام از بین برد. تعدادی از اکانت ها دارایی رویداد ها و گروه های مرتبط با آنها را داشتند.

فیسبوک توضیح داد، حساب های کاربری یاد شده حدود 12 هزار دلار را برای تبلیغ در فیسبوک و اینستاگرام هزینه کرده و این مبلغ را با ارزهای گوناگونی پرداخت کرده اند. به علاوه وزارت خزانه دارای و امورخارجه ی آمریکا از پرداخت های صورت گرفته که ممکن است باعث نقض تحریم ها شوند نیز آگاه است.

فیسبوک همچنین شرح داد، تعدادی از حساب های کاربری که در گذشته به سرویس های اطلاعاتی ارتش روسیه نسبت داده شده بودند را نیز مسدود کرد. این اکانت ها درگیر رفتارهای نامعتبر مرتبط با سیاست های سوریه و اوکراین هستند و به نظر نمی رسد ربطی به کمپین ایرانی یادش شده داشته باشند.

فیسبوک در سپتامبر 2018 نیز 32 صفحه و حساب کاربری مرتبط با یک کمپین جاسوسی را حذف کرد؛ اما هیچ گونه توضیحی در رابطه با آن ارائه نداد.

تازه ترین ها

محدودیت‌های شبانه استفاده از رسانه‌های اجتماعی برای نوجوانان

بریتانیا محدودیت‌های پیش‌فرض رسانه‌های اجتماعی را برای نوجوانان در طول شب در نظر گرفته است.

حمله
1405/04/24 - 15:37- جرم سایبری

حمله سایبری به غول مواد غذایی ژاپن

حمله سایبری به شرکت نیکیری، بزرگ‌ترین تأمین‌کننده مواد غذایی منجمد در ژاپن، نگرانی‌هایی را درباره اختلال در زنجیره تأمین مواد غذایی این کشور ایجاد کرده است.

سرقت
1405/04/24 - 15:28- جرم سایبری

سرقت سوابق پزشکی بیماران در حمله سایبری به شبکه درمانی استرالیا

شبکه درمانی پارتنرد هلث که ده‌ها مطب پزشکان عمومی و کلینیک‌های تخصصی سرطان پوست را در سراسر استرالیا اداره می‌کند، از وقوع یک حمله سایبری گسترده و سرقت اطلاعات پزشکی و شخصی بیماران خبر داد.