گامبهگام تا یک واحد مستقل نظامی (بخش اول)
به گزارش واحد امنیت سایبربان؛ اخیراً فرماندهی سایبری آمریکا، حرکت خزنده و آرامی را برای تبدیل شدن به یک واحد مستقل نظامی آغاز کرده است. این حرکت خزنده واحد تحت امر مایکل راجرز، شامل عملیات رسانهای گستردهای نیز میشود که فرمانده سایبری آمریکا برای توجبه اذهان عمومی، آغاز کرده است. راجرز و همکارانش، در تلاش هستند تا با بزرگنمایی مشکلات امنیت سایبری در جهان و بهرهگیری از تبلیغات رسانهای گسترده علیه کشورهایی نظیر ایران، روسیه، چین یا کره شمالی، زمینه را برای تبدیل فرماندهی سایبری به یک شاخه مستقل نظامی و جلب حمایت مادی و معنوی نظام آمریکا فراهم کنند.
در آخرین تحلیلی که توسط برخی از اعضای ارشد این فرماندهی آمریکایی در رسانهها منتشر شده است، نبود امکانات کافی برای اجرای رزمایشهای سایبری و تقاضا برای توجه بیشتر به این فرماندهی راهبردی آمریکایی، مطرح شده است. در بخش اول این تحلیل آمده است:
«تقاضای بخش نظامی برای تواناییهای سایبری و ارتقاء آنها در بخشهای مختلف در حال افزایش است. عملیات دفاعی و تهاجمی، از جمله حملاتی که علیه گروه تروریستی داعش نیز انجام میشود، با شدت بیشتری در حال پیگیری است. امروزه صحبتهایی در آمریکا بر سر زبانها افتاده و آن ارتقاء جایگاه فرماندهی سایبری آمریکا در وزارت دفاع است. با تمام این اوصاف، فرماندهی سایبری آمریکا فاقد محیط آموزشی مشخص و در مقیاس بزرگ، برای برگزاری رزمایشها و مانورهای آموزشی، به جهت حفظ آمادگی نیروها است.»
کارشناسان فرماندهی سایبری آمریکا معتقدند برخلاف سایر اجزاء نظامی در این کشور، فرماندهی سایبری آمریکا، محیط مناسبی برای آزمایش فعالیتهای خود ندارد و نمیتواند به راحتی تسلیحات جدید خود را آزمایش کرده و به مبارزه با دشمنان فرضیاش بپردازد و از این طریق، درگیریهای دنیای واقعی را شبیهسازی نماید. این موضوع، صرفاً به معنای اختصاص دادن فضای آموزشی به این فرماندهی نیست و آنها، در حقیقت خواهان اختصاص امکانات مناسبتر از جانب دولت، برای ایجاد یک فرماندهی قدرتمند سایبری در این کشور هستند.
جیم کفر (Jim Keffer)، یکی از فرماندهان بازنشسته نیروی هوایی آمریکا و از افسران سابق فرماندهی سایبری در این کشور، در صحبتهایی دراینباره گفت: «ما چنین چیزی نداریم، اما به آن احتیاج داریم. ما نیاز به مکانی برای تمرین آموختههایمان داریم، جایی که بتوانیم علیه شبکههای دشمن اقدام کنیم و روشهایی را امتحان کنیم که بتوانیم بهوسیله آن بهتر از خودمان دفاع کنیم.»
در یکی از این اظهارنظرها، گفته شده است: «آیا ما میتوانیم مأموریتهایمان را انجام دهیم. بله؛ البته ما میتوانیم مأموریتهای محوله را به درستی انجام دهیم، اما باید این موضوع را بگوییم که با انجام هر مأموریتی، ما بهسختی میتوانیم مطمئن شویم که آیا در بالاترین رتبه نسبت به دشمنانمان قرار داریم یا نه.»
پایان بخش اول....
ادامه دارد./