پیامدهای حضور در عصر دیجیتال (بخش دوم)
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ فرمانده سایبری آمریکا و رییس آژانس امنیت ملی آمریکا، در بخش دیگری از صحبتهای خودش در مورد پیامدهای حضور در عصر دیجیتال، به تفسیر چارچوبهای قانونی در فضای جنگهای سایبری پرداخت. وی در پاسخ به سؤالی در مورد قوانین احتمالی حاکم بر فضای جنگهای سایبری و اینکه کشورهای درگیر موظفاند از چه دستورالعملهایی، پیروی کنند گفت: «من نمیتوانم بگویم که یک چارچوب مدون قانونی در این زمینه وجود دارد. البته قطعاً در این زمینه آداب و رسومی در طی زمان به وجود آمده است. یکی از مواردی که ما از خودمان در این فضا بپرسیم، این است که چگونه این چارچوب موجود، باید دستخوش تغییرات شود. نکتهای که من تمایل دارم آن را توضیح دهم این است که هیچ تعریف دقیقی از این فضا، فعلاً وجود ندارد.»
بخش دیگری از صحبتهای راجرز، به اظهارات جان برنان، رییس فعلی سازمان CIA اختصاص داشت. جان برنان، در صحبتهایی، ادعا کرده بود که جاسوسی کردن از سازمانهای سیاسی یک کشور دیگر، اساساً کار درست و جوانمردانهای است. خبرنگار رادیو ملی آمریکا دراینباره از راجرز پرسید که بر اساس صحبتهای جان برنان، آیا میتوانیم بگوییم که حمله هکرها به کنگره حزب دموکرات در آمریکا، موردی است که آمریکا نیز در مورد سایر کشورها انجام میدهد؟
راجرز در پاسخ به این سؤال گفت: «من قصد ورود به جزئیات اینکه آمریکا چهکارهایی را انجام میدهد یا نمیدهد را ندارم.» حتی راجرز در پاسخ به سؤال بعدی که در مورد موافقت یا عدم موافقت وی با صحبتهای برنان بود نیز از پاسخ دادن خودداری کرد و گفت که من قصد ورود به جزئیات را ندارم.
پایان بخش دوم.