وسایل هوشمند و آسیب پذیری کودکان!(بخش دوم)
در بخش اول این نوشتار، در مورد نقش والدین در ارتباط کودکان با شبکههای اجتماعی و آسیبپذیری آنها از این شبکهها سخن گفتیم. در این بخش در مورد چگونگی حل این مشکلات مطالبی خدمت خوانندهی محترم عرضه میشود.
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ نکتهی عجیب در مورد ابزارهای هوشمند این است که کاربر با دسترسی به بهترین مراجع آموزشی دنیا میتواند به سمت یادگیری بیشتر از طریق این مراجع تشویق شود.
مدرسهها سعی دارند تا با قرار دادن فعالیتهای فوقبرنامه مهارتهای سخن گفتن و برقراری ارتباط، این مهارتها در دانشآموزان تقویت کنند. از سوی دیگر دانشآموزان میتوانند تنها با فشار یک دکمه به دنیای وسیعی از اطلاعات وارد شوند. این موضوع باعث به وجود آمدن ناهنجاریهای اجتماعی زیادی در جامعه شده است. این درست است که دانشآموزان باید در مدرسه به تحصیل و یادگیری بپردازند؛ اما والدین نیز در این زمینه بیتقصیر نیستند. منظور هزینهای که والدین برای فرزندان میکنند نیست بلکه منظور برقراری ارتباط والدین با فرزندان است. والدین باید در طول روز به برقراری ارتباط با فرزندان بپردازند و این به میزان فرهنگ و درک خانواده و جامعه نیز بستگی دارد.
علاوه بر اینها، والدین بهاندازهی کافی از اهمیت پرورش احساسات و افکار کودکان خود خبر ندارند. شاید رفتن به مهدکودک و خواندن قصهها و افسانهها بهاندازهی حضور در شبکههای اجتماعی جذاب نباشد؛ اما بهطور حتم در طولانیمدت در زندگی و موفقیتهای فرزند تأثیر بسیاری خواهد داشت.
محققان دانشگاه دربی پیشنهاد دادهاند که برای رفع این مشکل باید یک هشدار بهداشت جهانی برای آن داده و از هشدارهای مربوط بهسلامتی در تلفنهای هوشمند و برنامههای آن استفاده شود؛ اما این روش بهتنهایی کافی نیست. ما به والدین جوانی نیاز داریم که قدرت برقراری ارتباط با کودکان خود را بهخوبی داشته باشند. ما باید هشدارهایی در مورد خطرهای اعتیاد به ابزارهای دیجیتال را منتشر کرده و آنها را آموزش دهیم. همچنین باید به والدین آموزش داده شود همانقدر که سیگار کشیدن در کنار کودکان برای آنها خطرناک است، غرق شدن در شبکههای اجتماعی بهجای بازی کردن با کودکان هم به همان اندازه به آنها آسیب می-رساند.