about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

نفوذ
1405/04/04 - 12:52- تروریسم سایبری

نفوذ رژیم صهیونیستی با استارلینک به ایران

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی ادعا کرد که اسرائیل ده‌ها هزار سیستم استارلینک را به ایران قاچاق کرده است.

عدم
1405/04/18 - 09:33- تروریسم سایبری

عدم آمادگی رژیم صهیونیستی برای مقابله با حملات سایبری احتمالی ایران

کارشناسان معتقدند که رژیم صهیونیستی برای مقابله با احتمال حمله سایبری ایران در انتخابات از طریق رسانه‌های اجتماعی آمادگی ندارد.

انتشار شده در تاریخ

همجوشی هسته ای با هوش مصنوعی

پژوهشگران قصد دارند با استفاده از هوش مصنوعی و ابررایانه ای پیشرفته، فرآیند همجوشی هسته ای را تحت کنترل خود در آورند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «iflscience»؛ همجوشی هسته ای از طریق تحت کنترل در آوردن فیزیک در هسته ی ستاره ها به عنوان عاملی برای دستیابی به انرژی پاک بی نهایت شناخته می شود. با وجوداین که تاکنون تلاش های بسیاری برای ساخت نیروگاه هایی برپایه ی این فرآیند صورت گرفته است؛ اما انجام این کار چالش های متعددی را به دنبال دارد. با وجود این به نظر می رسد گروهی از دانشمندان قصد داردن با ایجاد نوعی ابر رایانه ی پیشرفته، به تعدادی از مشکلات پیش روی  خود غلبه کنند.

پژوهشگران آزمایشگاه فیزیک پلاسمای پرینستون  وزارت انرژی آمریکا (PPPL) و دانشگاه پرینستون قصد دارند از ابر رایانه ی ارورا (Aurora) که تا سال 2021 به بهره برداری می رسد و به کارگیری علوم داده و یادگیری ماشینی بر روی آن، به مشکلات مذکور فائق آیند. توان پردازشی ارورا معادل یک اگزافلاپ (1018) محاسبه در ثانیه است. این توان 50 تا 100 برابر سریع تر از سریع ترین ابر رایانه ی کاربردی خواهد بود.

ویلیام تانگ (William Tang)، مدیر طرح مذکور از دانشگاه پرینستون گفت:

در تحقیقات ما به منظور شتاب دادن به توسعه ی پروژه از ویژگی هایی استفاده خواهد شد که تنها توسط هوش مصنوعی قابل ارائه است.

هدف از اقدام بالا، بررسی این موضوع است که چگونه می توان اختلالات موجود در جریان پلاسما را به حداقل رساند و به کنترل درآورد؛ زیرا این مسئله یکی از اصلی ترین مشکلات فعلی راکتورهای همجوشی توکاماک (Tokamak) است.

تاکاماک دارای دو نوع مختلف است که یکی از آنها ظاهری مشابه دونات دارد. پلاسمای موجود در این راکتورها از طریق میدان های مغناطیسی نگاه داری می شوند. در همجوشی هسته ای پلاسما تا اندازه گرم می شود که بتواند هسته ای سنگین تر تشکیل بدهد. هدف از این کار انجام یک فرآیند خودکار است.

کشور فرانسه قصد دارد در قالب پروژه ای به نام «ITER»، از همجوشی هسته ای برای دستیابی به انرژی الکتریکی استفاده کند؛ اما این اقدام نیاز به نرم افزاری دارد که بتواند اختلال یاد شده را با دقت 95 درصد و حداقل 30 میلی ثانیه پیش از رخ دادنش، آن را شناسایی کند؛ اما هیچ یک از سامانه های امروزی توان انجام این پردازش را ندارند.

نرم افزار یاد شده، داده های اختلال ها در راکتورهای کوچک را بررسی کرده از طریق مدل سازی های تئوری آموزش می بیند. آزمایش این دستاورد روی ابر رایانه هایی با ابعاد کوچکتر آغاز شده است.

تازه ترین ها
متهم
1405/05/08 - 09:00- تلگرام

متهم شدن بنیانگذار تلگرام به جاسوسی سایبری علیه روسیه

روسیه بنیانگذار تلگرام را به کمک به تروریسم و جاسوسی سایبری از سوی اوکراین متهم کرد و به دنبال دستگیری بین‌المللی است.

کسب
1405/05/07 - 23:42- هوش مصنوعي

کسب جوایز جهانی هوش مصنوعی توسط دانشجویان سعودی

دانشگاه‌های عربستان سعودی جوایز جهانی آموزش هوش مصنوعی را کسب کردند.

مشارکت
1405/05/07 - 23:39- آسیا

مشارکت آذربایجان و کره جنوبی برای توسعه راه‌حل‌های دیجیتال مدرن

آذربایجان و کره جنوبی برای تعمیق روابط در زمینه امور مالی دیجیتال و توسعه راه‌حل‌های دیجیتال مدرن با یکدیگر مشارکت کردند.