about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

بزرگ‌ترین
1405/01/10 - 16:13- جنگ سایبری

بزرگ‌ترین حمله سایبری به شرکت‌های نفتی امارات

شرکت های نفتی امارات مورد حمله سایبری گروه هکری نصیر قرار گرفت

انتشار شده در تاریخ

مشخص شدن علت اختلال موقعیت یاب جغرافیایی

به دلیل تغییرات ناگهانی و غیرقابل پیش‌بینی قطب شمال مغناطیسی زمین، سامانه‌های مسیریابی با اختلال مواجه شده‌اند.

به گزارش کارگروه امنیت سایبربان، به نقل از «fossbytes»؛ قطب شمال مغناطیسی زمین، به صورت پیوسته حرکت می‌کند و درحال حاضر، از بخش قطبی کانادا، به سمت سیبری تغییر مسیر داده است.

سرعت حرکت قطب شمال مغناطیسی زمین، هر سال، 14.5 کیلومتر افزایش می‌یابد؛ اما در آخرین بررسی مشخص شد كه این عدد، به 54 کیلومتر در سال رسیده است. این مسئله، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ زیرا جابه‌جایی قطب زمین، تأثیر مستقیمی روی فناوری‌های مسیریابی می‌گذارد.

تغییر یادشده، به دلیل حرکت مایع درون مرکز زمین رخ می‌دهد؛ اما پژوهشگران هیچ الگویی برای آن کشف نکرده‌اند و از طرفی به تازگی کاملاً غیرقابل پیش‌بینی شده است.

با توجه به شرایط اشاره شده، کارشناسان به طور پیوسته، مدل‌های مغناطیسی زمین را به‌روز می‌کنند؛ تا تداخلی در عملکرد سامانه‌های ناوبری مانند: گوگل مپ، هواپیماها و وسایل نقلیه نظامی به وجود نیاید. برای مثال، آخرین نوبت، سال 2015 به‌روزرسانی انجام شد و با وجود این که انتظار می‌رفت دگرگوني هاي بعدی در سال 2020 صورت گیرد، به علت تحولات گسترده، این عمل به تازگی صورت گرفت.

ابزارهایی مانند تلفن هوشمند، یا سیستم ناوبری هواپیماها، از طریق امواج رادیویی، با ماهواره‌های موقعیت‌یاب جغرافیایی ارتباط برقرار کرده، بدون نیاز به میدان مغناطیسی زمین، موقعیت دقیق را پیدا می‌کنند؛ اما در چنین شرایطی، اگر مدل‌های مذکور، به‌روزرسانی نشوند، نمی‌توان به نتایج و جهت نمایش داده شده، اطمینان کرد و حتی امکان ایجاد تلفات جانی نیز وجود دارد.

برای مثال، عده از کارشناسان معتقدند كه حوادث دریایی چند سال گذشته، مانند برخورد کشتی نظامی آمریکایی، با تانکر نفت‌کش، یا حتی حادثه‌ی کشتی سانچی، به علت اختلال‌های موقعیت‌یاب جغرافیایی رخ داده‌اند. تغییرات قطب شمال مغناطیسی و نیاز مداوم به به‌روزرسانی مدل‌ها می‌تواند یکی از این دلایل باشد. به‌خصوص که سرعت حرکت آن نیز به صورت غیرقابل پیش‌بینی افزایش یافته و ممکن است دگرگونی‌های دیگری نیز در آینده رخ بدهد.

همچنین موضوع یادشده نشان می‌دهد كه دست‌کاری مدل‌های مغناطیسی ازسوي هکرها می‌تواند فاجعه آفرین باشد.

Paragraphs
تازه ترین ها
تحلیل
1405/04/02 - 14:40- سایرفناوری ها

تحلیل بنیاد دیده‌بان اینترنت در مورد فناوری‌های تشخیص کودک‌آزاری

بنیاد دیده‌بان اینترنت، تحلیل جدیدی را برای شناسایی محتوای سوءاستفاده جنسی از کودکان منتشر کرده است.

محدودیت
1405/04/02 - 13:40- هوش مصنوعي

محدودیت استفاده از هوش مصنوعی در مدارس ابتدایی نروژ

نروژ استفاده از هوش مصنوعی مولد را در مدارس ابتدایی، به طور قابل توجهی محدود می‌کند.

تصویب
1405/04/02 - 12:51- هوش مصنوعي

تصویب قانون عدالت کیفری کانادا با هدف حمایت از کودکان

آسیب‌های دیجیتال و حمایت از کودکان، اصلاحات عمده‌ای را در قانون مجازات کانادا ایجاد کرده است.