about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

به گزارش واحد امنیت سایبربان؛ لایحه‌ی انگلیس که به «لایحه‌ی قدرت بازرسان» شهرت دارد، شرکت‌های فراهم‌کننده‌ی خدمات اینترنتی را ملزم می‌کند تا در صورت درخواست بازرسان، داده‌های دیجیتال مشتریان خود را در اختیار آن‌ها قرار دهند. این لایحه به بازرسان دولت اجازه می‌دهد تا به داده‌های دیجیتال رمزنگاری‌شده، دسترسی داشته باشند.

این لایحه با واکنش تعدادی از شرکت‌های مشهور مانند گوگل، فیس‌بوک، مایکروسافت، توییتر و یاهو روبه‌رو شده است. این شرکت‌ها اعلام کرده‌اند: اقدامات خواسته‌شده در لایحه‌ی انگلیس، سابقه‌ای خطرناک دارد.

 به‌علاوه برخی کارشناسان معتقدند، دسترسی مقامات دولتی به این داده‌ها، می‌تواند منجر به دست‌کاری رمزنگاری آن‌ها شده و در نهایت این امکان را برای مقامات یادشده فراهم می‌کند تا در داده‌های شهروندان به هر شکل که می‌خواهند، تصرف کنند.

درباره‌ی اعتراض شرکت‌های فناوری به این نوع لوایح و قوانین و توجیه قانون‌گذاران باید گفت که شرکت‌های مزبور، برای جلوگیری از بدنام شدن در اذهان عموم و متهم شدن به همکاری با سازمان‌های اطلاعاتی، به این لوایح و قوانین اعتراض می‌کنند؛ اما ارتباط این شرکت‌ها با سازمان‌های اطلاعاتی پوشیده نیست. افشاگری اسنودن در مورد ارتباط سازمان امنیت ملی آمریکا (NSA) با فیس‌بوک، یکی از این موارد است. این در حالی است که شرکت‌های فناوری، منکر این ارتباط می‌شوند، ولی در سال 2014، مشاور عمومی سازمان امنیت ملی آمریکا اعلام کرد: «شرکت‌ها فناوری آگاهانه اقدام به همکاری با ما می‌کنند.»

به‌علاوه، مارک زاکربرگ، مدیر فیس‌بوک، در سال 2009، تصریح کرد: «ماهیت فیس‌بوک، بستری برای قرار دادن اطلاعات و کمک به نظارت است. به اشتراک‌گذاری اطلاعات، موجب تسلیم اطلاعات فردی به دولت‌ها و شرکت‌ها می‌شود؛ این امر، یک هنجار اجتماعی است.»

در حقیقت وی تحویل اطلاعات مردم به دولت‌ها را یک امر عادی و یک هنجار پذیرفته‌شده در جامعه معرفی می‌کند. همچنین روزنامه‌ی گاردین در سپتامبر 2015، نوشت: فیس‌بوک مانند سازمان امنیت ملی آمریکا عمل می‌کند و از شهروندان بلژیک جاسوسی کرده است.

از سوی دیگر دولت‌ها نیز به بهانه‌ی مبارزه با تروریسم-خصوصا بعد از حوادث پاریس در سال گذشته- قصد دارند به اطلاعات شهروندان دسترسی پیدا کنند. با توجه به اینکه آمریکا و انگلیس، هر دو از اعضای پیمان پنج چشم (FiveEyes) هستند و هدف اصلی این پیمان نیز جاسوسی‌های سیگنال است، بسیار طبیعی است که انگلیس نیز پس از آمریکا، دست به تصویب قانونی برای دسترسی به اطلاعات رمزنگاری‌شده بزند. البته ممکن است در این راه با موانعی هم روبه‌رو شود.

نکته‌ی آخر اینکه ممکن است سایر کشورهای عضو پیمان پنج چشم مانند استرالیا، نیوزلند و کانادا نیز در آینده، دست به اجرای چنین اقداماتی بزنند.

تازه ترین ها
چالش‌های
1403/10/27 - 11:28- آمریکا

چالش‌های بخش خصوصی آمریکا با قوانین جدید گزارش‌دهی رخدادهای سایبری

شرکت‌های خصوصی در آمریکا از سردرگمی میان دو قانون جدید گزارش‌دهی رخدادهای سایبری به دولت فدرال شکایت دارند.

چرا
1403/10/27 - 10:43- هوش مصنوعي

چرا زبان مدل جدید هوش مصنوعی OpenAI وسط پاسخ به فارسی تغییر می‌کند؟

مدل جدید هوش مصنوعی OpenAI در هنگام استدلال به زبان های چینی، فارسی و دیگر زبان‌ها تغییر می‌کند و کاربران و کارشناسان را شگفت‌زده کرده است.

«مهاجران تیک‌تاکی» اپ چینی ردنوت را پر کردند؛ از کنجکاوی درباره فرهنگ چین تا چالش‌های زبان

با افزایش احتمال ممنوعیت تیک‌تاک در ایالات متحده، بیش از ۷۰۰ هزار کاربر تنها در دو روز به رد‌نوت پیوستند.