about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

نفوذ
1405/04/04 - 12:52- تروریسم سایبری

نفوذ رژیم صهیونیستی با استارلینک به ایران

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی ادعا کرد که اسرائیل ده‌ها هزار سیستم استارلینک را به ایران قاچاق کرده است.

عدم
1405/04/18 - 09:33- تروریسم سایبری

عدم آمادگی رژیم صهیونیستی برای مقابله با حملات سایبری احتمالی ایران

کارشناسان معتقدند که رژیم صهیونیستی برای مقابله با احتمال حمله سایبری ایران در انتخابات از طریق رسانه‌های اجتماعی آمادگی ندارد.

انتشار شده در تاریخ

شهر هوشمند، با شهروندان هوشمند، عملی خواهد شد

سرپرست مرکز تهران هوشمند، با حضور در برنامه تلویزیونی تهران 20، درباره ابعاد شهر هوشمند توضیحاتی داد و تأکید داشت که این موضوع، زمانی عملی خواهد شد که شهروندان نیز زندگی هوشمندانه‌ای را برگزینند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ سرپرست مرکز تهران هوشمند شب گذشته (۵ آبان) با حضور در برنامه تلویزیونی تهران بیست درباره ابعاد شهر هوشمند توضیحاتی داد و تاکید داشت که این موضوع زمانی عملی خواهد شد که شهروندان نیز زندگی هوشمندانه‌ای را برگزینند. در این برنامه «علی یقطین» و «بهاره آروین» عضو شورای اسلامی شهر تهران اطلاعات بیشتری درباره شهر هوشمند دادند و افق‌های این برنامه را کمی روشن‌تر ساختند.

بهاره آروین، داشتن شهری هوشمند در تهران را مصادف با کاهش هزینه‌ها، انرژی و جلوگیری از اتلاف وقت دانست و مواردی همچون حمل و نقل هوشمند و محیط زیست هوشمند و حتی معماری هوشمند را جزوی از شهر هوشمند دانست. او باور دارد که شهر هوشمند لزوما به الکترونیکی شدن ربطی ندارد اما در مثال خود کاملا این دو موضوع را با یکدیگر تفکیک کرد و گفت:

«ما فقط با فناوری اطلاعات و داده طرف نیستیم، مثلا جای پارک یکی از مشکلات اصلی شهر تهران است و همگی از این موضوع رنج می‌برند. حالا شما فرض کنید اپلیکیشنی داشته باشید و به موازات این برنامه بتوانید جاپارک خود را از پیش رزرو کنید.»

آروین باور دارد که رویکرد جدیدی برای شهر هوشمند در نظر گرفته شده و این رویکرد از سال پیش صورت گرفته است تا از دیتاهای با ارزش شهرداری استفاده شود:

«در دوره جدید مدیریت شهری کمیسیونی اجرا شده برای تمرکز بر این مفهوم تا این هوشمندی به کار بیفتد و کارایی زندگی بالا برود. موضوع شهر هوشمند در شهرهای دنیا روتین هست و ما کمی از جریان عقب افتادیم. ولی در بهمن ماه 96 اولین همایش شهر هوشمند برگزار شد و در اردیبهشت 97 نیز 36 پروژه لیست شد تا به مساله شهر هوشمند تحقق دهیم.»

علی یقطین، سرپرست مرکز تهران هوشمند هم درباره ابعاد بیشتر این موضوع صحبت کرد و تاکید داشت که برای داشتن شهری هوشمند، نیازمند به شهروندان هوشمند هستیم:

«کیفیت زندگی شهروندان را ارتقا می‌دهیم و ابعاد مختلفی را در حال بهینه سازی هستیم. ما قصد داریم شهروندان در یک شهر خلاق و نوآور و پویا زندگی کنند و برای زندگی در این شهرها، نیازمند به شهروند هوشمند هم داریم. بحث شهر هوشمند به هیچ عنوان عملیاتی نخواهد شد مگر سبک زندگی شهروندان عوض بشود. شورای راهبردی در اسفندماه 96 تشکیل شد و رییس شورا هم شهردار تهران است. زیرمجموعه‌ها و اعضای مختلفی در این شورا وجود دارد و تمامی مسائل پیرامون شهر هوشمند تهران در این شورا مطرح می‌شود.»

دبیر شورایی که یقطین از آن صحبت به میان می‌آورد فرجود است و چندی پیش خبر از راه اندازی کیوسک‌های هوشمند در چند نقطه از شهر تهران داده بود. یقطین هم در این برنامه تلویزیونی در پاسخ به سوال اینکه چه پروژه‌هایی تاکنون راه اندازی شده است، به همین کیوسک‌ها اشاره کرد: «ما چندین شهر هوشمند بزرگ دنیا را مرور کردیم و تا دوباره از نو چرخ را نسازیم ولی هوشمندسازی را باید بومی می‌کردیم و از همین رو شروع به مطالعات گسترده‌تری کردیم.»

یقطین در کنار این کیوسک‌ها به موضوع اپلیکیشن تهران من نیز پرداخت و اشاره کرد که فعلا خرید طرح ترافیک در آن پیاده شده ولیکن قرار است امکانات بسیار گسترده‌تر و بزرگتری برای آن فراهم شود.

بهاره آروین تاکید می‌کند که قرار است تمامی سرویس‌ها در اپلیکیشن تجمیع شود تا برای هر کار به سامانه‌ها و برنامه‌های مختلف رجوع نکرد. او با اشاره به نقشه تهران که در دست شهرداری این شهر است، آن را یک نقشه ناب می‌داند که با محتوای نقشه سایر برنامه‌های این حوزه، چه داخلی و چه خارجی، تفاوت‌هایی دارد و این تفاوت را در بخش حمل و نقل عمومی می‌بیند: «نقشه شهرداری تهران تمامی حمل و نقل بومی و زمان‌های آن را در بر دارد و تاکنوناز آن استفاده‌ای نشده است.»

هوشمند بودن شهر تهران رویایی است که بسیاری اعتقاد دارند شدنی نیست و برای تحقق آن باید زیرساخت‌هایی آماده شود که امروزه اکثر آنها در کشور ما مهیا نیست. شهرداری تهران تاکنون بعد از نزدیک به یک سال، سند کاری که کرده را اپلیکیشن تهران من معرفی می‌کند که هنوز یکی دو کارکرد را در خود جای داده و کیوسک‌هایی که تنها در چند نقطه معدود و گران قیمت شهر تهران نصب شده‌اند را مورد دیگری از تحقق شهر هوشمند می‌نامد، مواردی که فرسنگ‌ها با چیزی که از شهر هوشمند تعریف شده و درباره ان صحبت شده فاصله دارد.

باید دید که در آینده چه خواهد شد و موضوع اینترنت اشیا که از مهمترین ارکان این مساله و جامانده‌ترین آن نیز به شمار می‌رود، چه زمانی به مساله شهر هوشمند ورود پیدا خواهد کرد.

تازه ترین ها

رد درخواست ایکس اِی‌آی توسط قاضی مینه‌سوتا

قاضی درخواست ایکس اِی‌آی برای مسدودکردن ممنوعیت برنامه‌های برهنه‌سازی در مینه‌سوتا را رد کرد.

بیش
1405/05/11 - 16:27- هوش مصنوعي

بیش از یک‌سوم کارگران کانادایی از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند

بیش از یک‌سوم کارگران کانادایی از هوش مصنوعی مولد در محل کار خود استفاده می‌کنند.

راه‌اندازی
1405/05/11 - 15:46- آسیا

راه‌اندازی چارچوب آمادگی کوانتومی برای بانک‌ها در هنگ‌کنگ

نهاد پولی هنگ‌کنگ چارچوبی را برای کمک به بانک‌ها جهت آمادگی در مقابل خطرات محاسبات کوانتومی راه‌اندازی کرد.