about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

بزرگ‌ترین
1405/01/10 - 16:13- جنگ سایبری

بزرگ‌ترین حمله سایبری به شرکت‌های نفتی امارات

شرکت های نفتی امارات مورد حمله سایبری گروه هکری نصیر قرار گرفت

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

انتشار شده در تاریخ

سرعت دسترسی به اینترنت چند برابر می‌شود

دو محقق ایرانی شاغل در دانشگاه کالیفرنیا موفق به اختراع تراشه‌ای با فرکانس بالا شدند که قادر به انتقال سریع ده‌ها گیگابیت داده در یک ثانیه است.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ به نقل از فیز، این اختراع سرعت دسترسی به اینترنت و ظرفیت ارتباطی شبکه های مخابراتی را به میزان چشمگیری افزایش می‌دهد.

امید مومنی استادیار دانشکده مهندسی رایانه و برق دانشگاه یوسی دیویس و حسین جلیلی دانشجوی مقطع دکتری این دانشگاه با همکاری یکدیگر تراشه یاد شده را با استفاده از سیستم آنتن آرایه فازی طراحی کرده اند.

سیستم آرایه فازی، انرژی را از منابع مختلف به چنگ می آورد و در قالب یک تک پرتو متمرکز می‌سازد. این انرژی را می توان در فضایی محدود منتقل کرد و آن را به سمت هدف و مقصد مورد نظر هدایت کرد.

به گفته مومنی خلق آرایه های فازی به خصوص در فرکانس های بالا کار دشواری است و وی و جلیلی برای اولین بار موفق به دستیابی به این پهنای باند بزرگ در فرکانسی بالا شده اند.

تراشه ابداع شده توسط این دو نفر بر روی باند ۳۷۰ گیگاهرتز و با پهنای باند ۵۲ گیگاهرتز عمل می‌کند. در مقام مقایسه باید گفت موج های رادیویی اف ام بر روی باند فرکانسی بین ۸۷.۵ و ۱۰۸ مگاهرتز عمل می‌کنند. باند فرکانسی شبکه‌های نسل چهارم و LTE هم بین ۸۰۰ مگاهرتز و ۲.۶ گیگاهرتز و با پهنای باند حداکثر ۲۰ مگاهرتز است.

اکثر وسایل الکترونیک پیشرفته به گونه ای طراحی شده اند که بر روی فرکانس های پایین تر عمل می‌کنند. اما تقاضای فزاینده برای دسترسی به خدمات ارتباطی سریع تر و کاربرد ابزار تصویربرداری و انتقال داده سریع موجب تقاضا برای کارکرد این ابزار در فرکانس های بسیار بالاتر شده است.

به گفته مومنی اگر چه شبکه های مخابراتی نسل چهارم هنوز به حد محدودیت خود در مورد نرخ تبادل داده نرسیده اند. اما با افزایش استفاده از خدمات کلود و مهاجرت به شبکه های تلفن همراه نسل جدید نیاز به سرعت بیشتر روز به روز در حال افزایش است. استفاده از فرکانس های بالاتر به معنای پهنای باند بیشتر و پهنای باند بیشتر به معنای نرخ بالاتر تبادل داده است.

این دو محقق ایرانی قصد دارند با تکمیل تحقیقات خود زمینه استفاده از تراشه اختراع شده خود در سیستم‌های پیشرفته مخابراتی و تصویربرداری را فراهم کنند.

تازه ترین ها
ادغام
1405/04/02 - 17:53- هوش مصنوعي

ادغام هوش مصنوعی در برنامه‌های اصلی دولت اندونزی

اندونزی قصد دارد هوش مصنوعی را در برنامه‌های اصلی دولتی بین سال‌های ۲۰۲۶ تا ۲۰۲۹ ادغام ‌کند.

هشدار
1405/04/02 - 17:07- هوش مصنوعي

هشدار سازمان ملل متحد در زمینه تعصب جنسیتی توسط هوش مصنوعی

نهاد زنان سازمان ملل متحد هشدار داد که تعصب جنسیتی گسترده‌ای در مدل‌های هوش مصنوعی وجود دارد.

بریتانیا
1405/04/02 - 16:29- اروپا

بریتانیا و مالزی مذاکراتی را در مورد توافق تجارت دیجیتال آغاز کردند

توافق‌نامه جدید تجارت دیجیتال بریتانیا و مالزی از جریان داده‌ها، همکاری در زمینه هوش مصنوعی و خدمات آنلاین پشتیبانی می‌کند.