about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

در
1405/02/01 - 15:13- ایران

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

در غم از دست دادن پدر امت به سوگ نشسته ایم

بزرگ‌ترین
1405/01/10 - 16:13- جنگ سایبری

بزرگ‌ترین حمله سایبری به شرکت‌های نفتی امارات

شرکت های نفتی امارات مورد حمله سایبری گروه هکری نصیر قرار گرفت

انتشار شده در تاریخ

رونمایی از ابررایانه ایرانی سیمرغ

ابر رایانه ایرانی «سیمرغ» سال آینده با قدرت صد برابر بیشتر از نمونه قبلی ساخته می‌شود.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «شهر سخت افزار»؛ محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات در آخرین پست‌های حساب توئیتر خود رسماً خبر از رونمایی ابررایانه جدید ایرانی تا سال آینده داد. این ابر رایانه قرار است با نام «سیمرغ» رونمایی شود.

ابررایانه‌‌ها در ایران سابقه نسبتاً طولانی دارند و از سالیان گذشته و به کمک دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی مختلف چندین و چند ابررایانه در داخل کشور ساخته شده‌اند که بیشتر جنبه علمی و تحقیقاتی داشته‌اند.

پیش از این ابررایانه دانشگاه امیر کبیر که در سال 1389 معرفی شده بود به عنوان معروف‌ترین ابررایانه ایرانی توانسته بود توجه بسیاری از خبرگزاری‌ها را به خود جلب کرده و همچنین باعث ورود رسمی ایران به جرگه کشورهایی شود که ابررایانه‌های کاربردی تولید می‌کنند.

از ابر رایانه‌ها می‌توان در اموری که نیاز به محاسبات بسیار سنگین و گسترده دارد استفاده کرد. برخی از این امور می‌توانند مانند محاسبات مربوط به دینامیک سیالات، ارزیابی سازه های مکانیکی، پیش بینی وضع هوا، نمونه‌سازی مولکولی برایMenu شبیه سازی ساختارهای دارویی پروتئین ها و ویروس ها و خصوصیات ترکیب‌های شیمیایی، مولکول‌های زیستی، شبیه‌سازی‌های پدیده های فیزیکی مانند شبیه‌سازی هواپیما در تونل باد و رمزگشایی باشند.

البته پیش از این شبکه ابررایانش ملی (گرید) نیز به صورت رسمی رونمایی شده و می‌توان از بستر رایانش ابری آن نیز استفاده کرد.

اما جدای از توضیحات فوق مطلبی که آذری جهرمی در مورد آن صحبت می‌کند بحث یک ابررایانه جدید به نام «سیمرغ» است که می‌تواند توان پردازشی تا 100 برابر بیشتر از نسخه قبلی خود داشته باشد که البته آذری جهرمی در مطلب خود اشاره مستقیمی به آن نکرده و نمی‌توان در مورد توان دقیق آن در واحد ترافلاپس صحبت کرد.

به هر حال آذری جهرمی سال آینده را به عنوان موعد رونمایی از این ابررایانه اعلام نموده و به نظر می‌توان در امور تخصصی و نه فقط آزمایشی از آن استفاده کرد. ابررایانه ایرانی "سیمرغ" برای حمایت از کسب‌وکارها با هدف توسعه هوش‌مصنوعی به مردم خدمت خواهد کرد.

Paragraphs
رونمایی
رونمایی از ابررایانه ایرانی سیمرغ
تازه ترین ها
تغییر
1405/04/02 - 11:39- هوش مصنوعي

تغییر الگوهای اشتغال در ایالات متحده توسط هوش مصنوعی

شکاف فزاینده‌ای در رشد اشتغال بین مشاغل پرخطر و کم‌خطر، به‌ویژه پس از سال ۲۰۲۲، در بازار کار ایالات متحده وجود دارد.

هک
1405/04/02 - 10:37- جنگ سایبری

هک کانال رسمی شهردار مسکو با پیام‌های حامی اوکراین

هکرها کانال رسمی شهردار مسکو را برای ارسال پیام‌های طرفدار اوکراین هک کردند.

تصویب
1405/04/02 - 10:13- هوش مصنوعي

تصویب طرح ملی هوش مصنوعی در سرزمین‌های اشغالی

رژیم صهیونیستی طرح ملی هوش مصنوعی را با هدف تبدیل شدن به قدرت برتر فناوری تصویب کرد.