about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

نفوذ
1405/04/04 - 12:52- تروریسم سایبری

نفوذ رژیم صهیونیستی با استارلینک به ایران

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی ادعا کرد که اسرائیل ده‌ها هزار سیستم استارلینک را به ایران قاچاق کرده است.

عدم
1405/04/18 - 09:33- تروریسم سایبری

عدم آمادگی رژیم صهیونیستی برای مقابله با حملات سایبری احتمالی ایران

کارشناسان معتقدند که رژیم صهیونیستی برای مقابله با احتمال حمله سایبری ایران در انتخابات از طریق رسانه‌های اجتماعی آمادگی ندارد.

انتشار شده در تاریخ

دانشمند ایرانی آنتن پرنده می‌سازد

یک دانشمند ایرانی با همکاری گروهی از محققان قصد دارد یک آنتن پرنده بسازد که در محیط های شهری، سیگنال بهتری برای اینترنت بی سیم فراهم می‌کند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ درحال حاضر شبکه‌های بی سیم باید با امواجی بسیار شلوغ و متراکم دست و پنجه نرم کنند. این وضعیت با راه اندازه شبکه های اینترنتی ۵G نیز بدتر خواهد شد. بنابراین هرگونه ارتقای کیفیت سیگنال به بهبود قابل توجه عملکرد منجر می شود.

درهمین راستا نیما قالیچه چیان یکی از استادیاران دانشگاه ایالتی اوهایو با همکاری محققان ایده جالبی ارائه کرده است. آنها معتقدند یک آنتن پرنده مشکل کیفیت سیگنال های اینترنتی بی سیم را حل می کند و از سوی دیگر طیف شلوغ فرکانس های الکترومغناطیسی را بهبود می دهد.

به عبارت دیگر امواج میلیمتری ( ۳۰ تا ۳۰۰ گیگا هرتز) پهنای باندی دائمی فراهم می کنند که برای فرایندهای انتقال اطلاعات با سرعت بالا در آینده اهمیت زیادی دارد.  در حال حاضر فرکانس های ضعیف و شلوغ فعلی به سختی می توانند برای دستگاه های مختلف پهنای باند ملزوم رافراهم کنند.

قالیچه چیان در این باره می گوید: امروزه موبایل ها تمام خدمات مخابراتی بی سیم را برای انتقال اطلاعات به شکل صوت و ویدئو فراهم می کنند. بنابراین همیشه باید فناوری های این بخش را ارتقا داد. ما همیشه باید راهی برای قدرتمندتر کردن سیگنال ها بیابیم تا اطلاعات بیشتری را نسبت به گذشته ارسال و دریافت کنیم.

 تاباندن امواج میلیمتری در هوا در مقایسه با کابل های فیبری نوری کم هزینه تر است و احتمالا زیربنای لازم برای پهنای باند در آینده را فراهم می کند. این فناوری به خصوص برای ارتباطات موبایل در محیط های شهری کارآمد خواه بود.

قالیچه چیان در این باره می افزاید: ما سعی داریم  فرکانس امواج را ۵۰ برابر بالاتر ببریم تا بتوانیم پهنای باند را ۵۰ برابر بیشتر کنیم. بنابراین ایده اصلی ساخت دستگاه هایی است که اطلاعات را با فرکانس خیلی زیاد دریافت و ارسال می کنند.

وی و گروهش مشغول طراحی آنتن امواج میلیمتری از سیستم های میکرو الکترومکانیکی و فناوری های پرینت سه بعدی هستند.

این آنتن شبیه یک دیافراگم است که پست های کوچکی از آن پشتیبانی می کنند اما بیشتر اوقات این آنتن شناور است. به طور معمول آنتن روی لایه هایی سیلیکونی سوار می شود که سیگنال های بی سیم را تضعیف می کنند و محققان تصمیم دارند با شناورکردن آنتن قدرت سیگنال ها را افزایش دهند.

همچنین این گروه قصد دارند لنزی برای آنتن بسازند که سیگنال های امواج میلیمتری را متمرکز می کند و قدرت می بخشد.

این فناوری برای ارتباطات ماهواره ای، رادارها، تصویربرداری امنیتی و پزشکی به کار می برد.

این فناوری بسیار جوان است و هنوز مشخص نیست وارد بازار شود با این وجود نقشی مهم در گسترش اینترنت۵G و پهنای باند ملزوم آن دارد.

تازه ترین ها

رد درخواست ایکس اِی‌آی توسط قاضی مینه‌سوتا

قاضی درخواست ایکس اِی‌آی برای مسدودکردن ممنوعیت برنامه‌های برهنه‌سازی در مینه‌سوتا را رد کرد.

بیش
1405/05/11 - 16:27- هوش مصنوعي

بیش از یک‌سوم کارگران کانادایی از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند

بیش از یک‌سوم کارگران کانادایی از هوش مصنوعی مولد در محل کار خود استفاده می‌کنند.

راه‌اندازی
1405/05/11 - 15:46- آسیا

راه‌اندازی چارچوب آمادگی کوانتومی برای بانک‌ها در هنگ‌کنگ

نهاد پولی هنگ‌کنگ چارچوبی را برای کمک به بانک‌ها جهت آمادگی در مقابل خطرات محاسبات کوانتومی راه‌اندازی کرد.