خلاصهای از روز اول نمایشگاه جیتکس 2016
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ نمایشگاه جیتکس 2016 (Gitex 2016) کار خود را از تاریخ 16 اکتبر شروع کرد و تا20 اکتبر ادامه پیدا میکند. جیتکس به عنوان بزرگترین نمایشگاه فناوری آسیای غربی شناخته شده و شرکتهای بسیاری از سراسر دنیا در آن حضور پیدا میکنند و در این رویداد بیش از 4 هزار غرفه وجود دارد. در این نمایشگاه فناوریهای مختلفی در زمینههای روباتها، حسگرهای بیومتریک، چاپگرهای سهبعدی، واقعیت ترکیبی (Mixed reality) و پهپادها معرفی میشوند و در ادامه میتوان خلاصهای از مهمترین محصولات روز اول را مشاهده کرد.
بخش بازاریابی پاناسونیک آسیای غربی و آفریقا (PMMAF1)، پهپادی به نام بالونکم (Ballooncam) را در نمایشگاه مذکور معرفی کردند. بالونکم ترکیبی از پهپاد و بالنی بزرگ است که میتواند ویدئوهایی با کیفیتهای بالا تهیه کرده و به صورت همزمان با استفاده از پروژکتور و ال. ای. دیها پخش کند.
شرکت علیبابا (Alibaba) که یکی از بزرگترین شرکتهای تجارت الکترونیک محسوب میشود، اعلام کرد قصد دارد فعالیتهای خود را در آسیای غربی گسترش بدهد. میشل مانگ (micheal Mang)، یکی از مقامات رده بالای علیبابا با اشاره به اینکه، ابتدا شرکتهای کوچک و متوسط را هدف قرار میدهند گفت: «شرکتهای کوچک موجود در منطقه علاقهی بسیاری به همکاری نشان داده و ما میخواهیم یک پلتفرم تجاری فرامرزی به آنها ارائه بدهیم»
مانگ توضیح داد که وبگاه این شرکت بیشتر از یکمیلیون مشتری داشته و 50 تا 60 در صد آنها از کشورهای حوزهی خلیجفارس هستند. علیبابا در این نمایشگاه تعدادی از پهپادها و روباتهای تولید شده توسط شرکتهای کوچک را به نمایش گذاشته است.
شرکت مایکروسافت با سازمان آب و برق دبی (Dubai Water and Electricity Authority) برای استفاده از هدست واقعیت افزودهی هولولنز (Hololens) همکاری میکند.
مایکروسافت هدست خود را در نمایشگاه موردنظر در اختیار بازدیدکنندگان و دیگر شرکتها قرار داد تا آن را آزمایشکنند و با بازخوردهای بسیار خوبی نیز مواجه شد.
هولولنز به مدت 6 ماه است که در سازمان آب و برق دبی به کار گرفته شده و در حال آزمایش شدن است. از این هدست به عنوان یک پروژکتور هولوگرافیکی برای شناسایی مشکلات تجهیزات، تعمیر، نگهداری و اقدامات پیشگیرانه است.
کریس جانسون (Chris Johnson)، یکی از مقامات شرکت اچ. پی اعلام کرد: «کاهش قیمت نفت، در هزینههای فناوری اطلاعات شورای همکاری کشورهای عرب خلیجفارس (GCC2) تأثیر گذاشته است.»
با وجود این جانسون معتقد است کشورهای منطقه به تعهدات خود مانند چشمانداز شهر هوشمند دبی در سال 2020 و عربستان 2030 پایبند خواهند بود و به همین دلیل کار مناسبی در صنعت فناوری اطلاعت به شمار میآیند. همچنین اعلام شد شرکت اچ. پی در طی دو تا سه سال آینده کارمندان خود را در کشور عربستان دو برابر خواهد کرد.
اتاق صنعت و بازرگانی دبی (Dubai Chamber of Commerce and Industry)، گزارشی منتشر کرد که بر اساس آن پیشبینی میشود ارزش بازار الکترونیک امارت تا سال 2020 به 3 میلیارد دلار خواهد رسید و بازار تجهیزات قابلحمل ارزشی معادل 1.27 میلیارد دلار پیدا میکند.
سازمان حملونقل جادهای دبی (Dubai’s Roads and Transport Authority) اعلام کرد از سال آینده خدمات اجارهی خودرو را راهاندازی خواهد کرد. مدیر این سازمان توضیح داد کاربران با استفاده از اپلیکیشنی مخصوص تلفن هوشمند، در اطراف شهرهای آنلاین مردم میتوانند به رزرو خودرو پرداخته، درب آنها را باز و به استفاده از آن بپردازند.
بسیاری از غرفههای حاضر در نمایشگاه جیتکس روباتهای متنوعی را در آن به نمایش گذاشتند. بهعنوان مثال شرکت مخابرات امارات با نام اتصالات (Etisalat)، روباتی را به نمایش گذاشت که میتوانست به مکالمه با مخاطبات پرداخته و در مورد عکسها و سؤالاتی که مردم به از وی میپرسیدند پاسخ بدهد. همچنین روباتهای پلیسی به نمایش درآمد که میتوانستند سلام نظامی داده و خدمات هوشمند ارائه بدهند. این روبات مجهز به 5 دوربین بوده و توانایی تشخیص چهره نیز دارد. رباتهای دیگری نیز به نمایش در آمد که ظاهری مشابه خودرو و حیوانات دارند.
حسگرهای بیومتریکی دیگر تنها در زمینهی باز کردن قفل ابزارهای هوشمند و محدود به گرفتن ویزا نمیشوند. در این نمایشگاه نشان داده شد کاربران در آینده با استفاده از اسکن انگشت خود میتوانند غذا سفارش بدهند یا اگر کف دست خود را روی خودپردازها قرار بدهند به اطلاعات بانکی خود دسترسی پیدا میکنند. همچنین از ویژگیهای نامبرده میتوان در تمام معاملات صورت گرفته استفاده کرد. بهعلاوه نشان داده شد با اسکن شبکیهی چشم نیز میتوان تمام وظایف بالا را به راحتی انجام داد.
در نمایشگاه مذکور نسل جدیدی از چاپگرهای سهبعدی به نمایش گذاشته شد که دیگر تنها از موادی مانند فلز یا فایبرگلاس پشتیبانی نمیکنند. بهعنوان مثال یکی از این چاپگرها «3D Doodler» نام دارد که به کاربر اجازهی طراحیهای سه بعدی در هوا را میدهد. این چاپگر با هدف استفاده از حل مسائل ریاضی، هنری، طراحی، معماری و آموزشی ایجاد شد.
مایکروسافت فناوری واقعیت ترکیبی را در جیتکس به نمایش گذاشت. این فناوری واقعیت مجازی را با دنیای واقعی ترکیب کرده و به کاربران اجازه میدهد بهصورت همزمان با هر دو دنیا تعامل داشته باشند.
______________________________
1-Panasonic Marketing Middle East and Africa
2- Cooperation Council for the Arab States of the Gulf