about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
نفوذ
1405/04/04 - 12:52- تروریسم سایبری

نفوذ رژیم صهیونیستی با استارلینک به ایران

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی ادعا کرد که اسرائیل ده‌ها هزار سیستم استارلینک را به ایران قاچاق کرده است.

بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

انتشار شده در تاریخ

تولید برق از قطرات باران

پژوهشگران دانشگاه هنگ‌کنگ روشی برای استخراج الکتریسیته از قطرات باران به وجود آورند.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ پژوهشگران دانشگاه هنگ‌کنگ به منظور تولید برق از قطرات باران از اثر الکتریسیته تماسی (triboelectricity) و سطحی پوشیده شده از تفلن بهره گرفتند. آن‌ها موفق به توسعه ابزاری شدند که به‌واسطه قرار گرفتن نوار پلی تترافلوئورواتیلن (polytetrafluoroethylene) روی لایه‌ای از اکسید قلع ایندیم (indium tin oxide) و الکترودی آلومینیومی به وجود آمده است.

الکتریسیته تماسی به حالتی گفته می‌شود که در آن بر اثر تماس فیزیکی دو ماده با جنس‌های مختلف بار الکتریکی میان آن‌ها جابه‌جا می‌شود. الکتریسیته ساکن یک نمونه رایج از الکتریسیته به حساب می‌آید. پژوهشگران هم‌اکنون به روی مقابله با تأثیرات این پدیده تحقیق می‌کنند. برای مثال دانشمندان ناسا از هم‌اینک نگران پیامدهای احتمالی ایجادشده به واسطه آن روی اولین فضانوردی است که در مریخ فرود می‌آید. با وجود پژوهشگران هنگ‌کنگ کاربرد دیگری برای آن پیدا کرده‌اند.

در حال حاضر نیروگاه‌هایی وجود دارند که از حرکت امواج اقیانوس برق تولید می‌کنند؛ اما تولید انرژی از الکتریسیته تماسی با چالش‌های بسیاری روبه برو است؛ زیرا به متغیرهای گوناگون و پیچیده‌ای وابسته است که می‌توانند در هرلحظه تغییر کنند.

پژوهشگران دانشگاه هنگ‌کنگی تاکنون چندین دستگاه برای استخراج انرژی الکتریسیته از قطرات باران توسعه داده‌اند؛ اما هیچ‌یک از آن‌ها از بازدهی بالایی برخوردار نبودند. محققان توضیح دادند آن‌ها متوجه شدند زمانی که قطرات باران شبیه‌سازی شده روی دستگاه آن‌ها می‌ریزد، آب به گونه‌ای روی سطح آن جمع می‌شود که بین دو الکترودهای ابزار پیوند برقرار می‌گردد. این الکترودها از جنس آلومینیوم و تفلون ساخته شده‌اند. این پیوند آبی یک حلقه بسته به وجود آورده، امکان عبور انرژی از طریق دستگاه را فراهم می‌کند.

انرژی باران نوعی منبع انرژی با فرکانس پایین در نظر گرفته می‌شود؛ در نتیجه پژوهشگران قصد دارد چندین نوع از منابع انرژی سطح پایین را به منظور دستیابی به برق کافی برای استفاده توسط دیگر ابزارها با یکدیگر ترکیب کنند.

در حال حاضر محققان هیچ زمان مشخصی را برای نهایی شدن فناوری خود اعلام نکرده‌اند.

منبع:

تازه ترین ها
افزایش
1405/04/22 - 17:27- اروپا

افزایش جرایم سایبری در اسپانیا

قربانیان جرایم سایبری در اسپانیا نسبت به سال گذشته ۹.۳ درصد افزایش یافته است.

نظارت
1405/04/22 - 16:34- اروپا

نظارت مالی بر ارائه دهندگان خدمات ابری در بریتانیا

ارائه دهندگان خدمات ابری حیاتی با نظارت جدیدی برای محافظت از زیرساخت‌های مالی بریتانیا روبرو هستند.

احضار
1405/04/22 - 16:14- جرم سایبری

احضار سفیر روسیه در فرانسه در پی حملات سایبری

وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد این کشور در روزهای آینده سفیر روسیه در پاریس را در واکنش به آنچه یک کارزار گسترده حملات سایبری علیه کشورهای اروپایی، از جمله فرانسه، خوانده شده است، احضار خواهد کرد.