ادعای مجدد غرب راجع به تهدیدات آینده ایران (بخش اول)
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ بعد از انتشار خبر برخی رسانههای غرب مبنی بر حملهی هکرهای ایرانی به مقامات آمریکا، این بار یکی دیگر از وبگاههای غرب، به سؤالاتی در مورد قدرت و تهدید سایبری ایران پاسخ داد. ما در بخش اول این نوشتار، به قسمتی از این گزارش پرداختیم. بخشی از این گزارش به شرح ذیل است:
«در حالی که آمریکا با دشمنان سایبری خود در چین و روسیه روبهرو است، ایران در این میان؛ یکی از تهدیدات نگرانکنندهتر و منحصربهفرد برای آمریکا است. حملات ایران، محدودتر ولی با قصد آسیب زدن به مؤسسات آمریکا صورت میگیرد و تنها برای اهداف جاسوسی انجام نمیشود. چندین عامل برای فهم تهدیدات سایبری آیندهی ایران لازم است:
1. تأثیر سوریه: بر خلاف افزایش عادی شدن روابط آمریکا با ایران، این دو کشور سابقهی طولانی درگیری دارند و اختلافات بر سر مناطق خاورمیانه مانند اسراییل، سوریه، یمن و عراق ادامه مییابد و هنوز پایان نمیپذیرد.
2. تأثیر استاکسنت: ایران به همپیمانان و دشمنان خود در حوزهی فناوریهایی که از آنها استفاده میکند، اعتماد دارد که این فناوریها شامل فناوریهای مربوط به زیرساختهای حیاتی و سامانههای رایانهای و نرمافزار میشود.
3. تأثیر شرکت سونی: آمریکا مکرراً آسیبپذیری خویش را در جریان حمله به شرکت سونی اعلام کرده است و در نتیجه کرهی شمالی و ایران، این پیام آمریکا را درک کردهاند.
این تأثیرات سهگانه، کلید فهم این مطلب هستند که ایران چگونه از توانایی آفندی سایبری خود علیه آمریکا در آینده استفاده میکند. ایرانیها متوجه امنیت اطلاعات ایالات مختلف آمریکا هستند. آنها فهرست ایمیلهای ما را میخوانند، ویدئوهای نشستهای ما را میبینند و دقیقاً نتایج حملات سایبری را میسنجند؛ تا متوجه شوند که این حملات چه تأثیری بر آمریکا خواهد گذاشت.»
در ادامهی این مقاله، وبگاه یادشده سؤالاتی را طرح میکند و به آنها پاسخ میدهد:
1. ایران بیشتر از چه نوع حملاتی احتمالاً علیه آمریکا استفاده میکند؟
ایران از آغاز در تلاش بوده تا حملات راهبردی و بسیار آرامی را علیه آمریکا به راه بیندازند. مخصوصاً آنها در تلاش هستند؛ تا به سامانههای دولتی و مالی ما نفوذ کنند؛ یعنی جایی که آنها میتوانند در پشتیهایی را قرار دهند، اما این در پشتیها فوراً آثار مخرب و خسارتی بر جا نمیگذارد.
مانند چین و روسیه، ایران نیز به آینده و اثر بلندمدت فکر میکند. اگر در آینده درگیری میان آمریکا و ایران رخ دهد، ایرانیها میخواهند از تواناییهای کافی خود در فضای سایبری استفاده کرده و تأثیر متفاوتی را بگذارند، یا با استفاده از این توانایی برای اختلال یا آسیب به دشمنان خود استفاده کنند. در اصطلاح نظامی به این مسئله «آماده کردن میدان نبرد» میگویند؛ اما این مسئله موجب فراهم کردن اطلاعات کلیدی اقتصادی و نظامی برای ایران نیز خواهد شد.
این بدان معنی نیست که ما حملات بیشتری را شاهد نیستیم. دولت ایران از روشهای سایبری بهعنوان ابزاری برای جمعآوری اطلاعات در آینده استفاده خواهد کرد؛ همانگونه که در حملات آنها به ایمیلهای وزارت خارجه مشاهده کردیم. به نظر میرسد ما شاهد حملات دیگری از سوی ایرانیان، مشابه حملات چین و روسیه باشیم.»